ÇARPICI SONUÇLAR!

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.05.2018 - 15:46, Güncelleme: 01.05.2018 - 16:11 3753+ kez okundu.
 

ÇARPICI SONUÇLAR!

İşte son anketten çıkan çarpıcı sonuçlar
Bu pazar seçim olsa kim kazanır? İşte son anketten çıkan çarpıcı sonuçlar 1 Piar Araştırma'nın Nisan ayı genel gündem araştırmasının sonuçları açıklandı.     2 Anket usulüyle yapılan araştırmada katılımcılara "Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. Buna göre seçmenlerin oy tercihleri şöyle:  Cumhur İttifakı: %32.3  CHP: %17.1  HDP: %8.8  İYİ Parti: %12.8  Saadet Partisi: %1.8  Kararsız: %11  Oy kullanmayacak: %16   3 Kararsızlar dağıtıldığında ise tablo şöyle oluyor:  Cumhur İttifakı: %44.24  CHP: %23.42  HDP: %12.05  İYİ Parti: %17.53  Saadet Partisi: %2.49   4 Piar Araştırma değerlendirmesinde, Cumhur İttifakı'nın Mart ayına göre 2,5 puan kaybettiğine dikkat çekiliyor. Değerlendirmeye göre bunun en önemli sebebi ekonomik bozulma olurken, başka bir sebep ise erken seçim sürecinde yaşananlardan kaynaklanan erozyon.   5 Piar'ın değerlendirmesinde şu ifadeler kullanıldı: "Özellikle 15 CHP vekilinin geçici olarak İYİ PARTİYE katılarak, Seçimlere girme hakkını elde etmesi psikolojik üstünlüğü Muhalefet partilerinin eline geçirmiştir. Uzunca bir süredir belki de ilk defa gündemi muhalefetin belirlemesi, “ERDOĞAN’I YENDİLER” algısı, SEÇİMİ KAZANMA ÜMİDİNİ DE ARTIRMIŞTIR BU SEBEPLE SANDIĞA GİTME ORANI DA ARTMIŞTIR. Sonuç olarak bugün ki oy oranlarının, seçim sandıklarına aynen yansıması durumunda TBMM çoğunluğu muhalefetin eline geçecektir."   6 Araştırmaya göre olası parti ittifakları alternatiflerine göre oy tercihleri yukarıdaki grafiklerdeki gibi...
İşte son anketten çıkan çarpıcı sonuçlar

Bu pazar seçim olsa kim kazanır? İşte son anketten çıkan çarpıcı sonuçlar

Haber görseli

1

Piar Araştırma'nın Nisan ayı genel gündem araştırmasının sonuçları açıklandı.
 

  •  

Haber görseli

2

Anket usulüyle yapılan araştırmada katılımcılara "Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. Buna göre seçmenlerin oy tercihleri şöyle: 

Cumhur İttifakı: %32.3 
CHP: %17.1 
HDP: %8.8 
İYİ Parti: %12.8 
Saadet Partisi: %1.8 
Kararsız: %11 
Oy kullanmayacak: %16

  •  

Haber görseli

3

Kararsızlar dağıtıldığında ise tablo şöyle oluyor: 

Cumhur İttifakı: %44.24 
CHP: %23.42 
HDP: %12.05 
İYİ Parti: %17.53 
Saadet Partisi: %2.49

  •  

Haber görseli

4

Piar Araştırma değerlendirmesinde, Cumhur İttifakı'nın Mart ayına göre 2,5 puan kaybettiğine dikkat çekiliyor. Değerlendirmeye göre bunun en önemli sebebi ekonomik bozulma olurken, başka bir sebep ise erken seçim sürecinde yaşananlardan kaynaklanan erozyon.

  •  

Haber görseli

5

Piar'ın değerlendirmesinde şu ifadeler kullanıldı: "Özellikle 15 CHP vekilinin geçici olarak İYİ PARTİYE katılarak, Seçimlere girme hakkını elde etmesi psikolojik üstünlüğü Muhalefet partilerinin eline geçirmiştir. Uzunca bir süredir belki de ilk defa gündemi muhalefetin belirlemesi, “ERDOĞAN’I YENDİLER” algısı, SEÇİMİ KAZANMA ÜMİDİNİ DE ARTIRMIŞTIR BU SEBEPLE SANDIĞA GİTME ORANI DA ARTMIŞTIR. Sonuç olarak bugün ki oy oranlarının, seçim sandıklarına aynen yansıması durumunda TBMM çoğunluğu muhalefetin eline geçecektir."

 

Haber görseli

6

Araştırmaya göre olası parti ittifakları alternatiflerine göre oy tercihleri yukarıdaki grafiklerdeki gibi...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.