DENİZLİ’DE RAMAZAN ÖNCESİ ŞOK!

BÜYÜKŞEHİR BLD (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.03.2024 - 22:35, Güncelleme: 08.03.2024 - 23:19 4487+ kez okundu.
 

DENİZLİ’DE RAMAZAN ÖNCESİ ŞOK!

Ramazan ayında Denizli halkını büyük bir şok mu bekliyor?
Ramazan ayının sofralarda vazgeçilmezi olan pide fiyatlarında yaşanan anlaşmazlık Denizli halkını bu ramazanda yüzlerce yıllık geleneğinden mahrum bırakacak gibi görünüyor. Denizli Fırıncılar Odası’nın bugün yaptığı açıklama kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Denizli Ticaret Odası ve Denizli Esnaf Odası’nın belirlediği fiyatın kabul edilemez olduğunu belirten Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Bu fiyatlara ramazan pidesi satmamız mümkün değil. Karar gözden geçirilmezse bu ramazanda  bu fiyatlarla pide üretemeyiz” dedi. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, üretim ve maliyetler ile ilgili bili verdiği açıklamasında, “Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu ile Denizli Ticaret Odası meclis kararıyla 250 gr. Ramazan Pidesi 10 TL olarak belirlenmiştir. Ancak bir ekmeğin 8 TL’ye satıldığı bir ortamda, işçiliğin daha fazla olduğu bir pidenin 10 TL’ye satılması bizim açımızdan asla mümkün değildir. Türkiye genelinde Fırıncılar Odası Federasyonumuz 1 kg fiyatını 60 TL olarak belirlerken biz her türlü fedakarlığı yaparak Denizli için 50 TL talep ettik. Yani özetle biz 300 gram ramazan pidesinin 15 TL olmasını istedik. Ancak bu talebimiz kabul görmedi” dedi. MÜMKÜN DEĞİL! 200 gram ekmeğin 8 TL olduğu Denizli’de 300 gram pidenin 15 TL olması tekliflerine hayır dediklerini belirten Karadaban, “Bu fiyatlarla pide üretip dağıtabilmemiz mümkün değildir. Bu nedenle ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide büyük ihtimalle Denizlililerin sofrasında olmayacaktır. Bu durum fırıncı esnafı olarak yüzlerce yıllık geleneği yaşaran bizleri derinden üzmektedir. Ancak çağrımızdır hala geç değildir. Bunu düzeltip çevre illerin fiyatlarını da Denizli’mizde uygulayalım ki, halkımız ramazanın vazgeçilmezi olan bu damak tadından mahrum kalmasın.” Şeklinde konuştu.    
Ramazan ayında Denizli halkını büyük bir şok mu bekliyor?

Ramazan ayının sofralarda vazgeçilmezi olan pide fiyatlarında yaşanan anlaşmazlık Denizli halkını bu ramazanda yüzlerce yıllık geleneğinden mahrum bırakacak gibi görünüyor. Denizli Fırıncılar Odası’nın bugün yaptığı açıklama kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Denizli Ticaret Odası ve Denizli Esnaf Odası’nın belirlediği fiyatın kabul edilemez olduğunu belirten Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Bu fiyatlara ramazan pidesi satmamız mümkün değil. Karar gözden geçirilmezse bu ramazanda  bu fiyatlarla pide üretemeyiz” dedi.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, üretim ve maliyetler ile ilgili bili verdiği açıklamasında,Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu ile Denizli Ticaret Odası meclis kararıyla 250 gr. Ramazan Pidesi 10 TL olarak belirlenmiştir. Ancak bir ekmeğin 8 TL’ye satıldığı bir ortamda, işçiliğin daha fazla olduğu bir pidenin 10 TL’ye satılması bizim açımızdan asla mümkün değildir. Türkiye genelinde Fırıncılar Odası Federasyonumuz 1 kg fiyatını 60 TL olarak belirlerken biz her türlü fedakarlığı yaparak Denizli için 50 TL talep ettik. Yani özetle biz 300 gram ramazan pidesinin 15 TL olmasını istedik. Ancak bu talebimiz kabul görmedi” dedi.

MÜMKÜN DEĞİL!

200 gram ekmeğin 8 TL olduğu Denizli’de 300 gram pidenin 15 TL olması tekliflerine hayır dediklerini belirten Karadaban, “Bu fiyatlarla pide üretip dağıtabilmemiz mümkün değildir. Bu nedenle ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide büyük ihtimalle Denizlililerin sofrasında olmayacaktır. Bu durum fırıncı esnafı olarak yüzlerce yıllık geleneği yaşaran bizleri derinden üzmektedir. Ancak çağrımızdır hala geç değildir. Bunu düzeltip çevre illerin fiyatlarını da Denizli’mizde uygulayalım ki, halkımız ramazanın vazgeçilmezi olan bu damak tadından mahrum kalmasın.” Şeklinde konuştu.

 

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.