AKTAŞ'TAN ÖRKİ'NİN PROJESİNE ELEŞTİRİ

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2019 - 11:54, Güncelleme: 15.03.2019 - 11:54 4238+ kez okundu.
 

AKTAŞ'TAN ÖRKİ'NİN PROJESİNE ELEŞTİRİ

SP Pamukkale ilçe Belediye Başkan Adayı Sevil Aktaş, Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki’ye kreş projesi ile ilgili, “Bu projeyi yaparken hiçbir anne ile konuştun mu? Hangi uzman buna izin verir?” diye sordu.
Saadet Partisi Pamukkale ilçe Belediye Başkan Adayı Sevil Aktaş, Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki’ye 7/24 kreş projesi ile ilgili, “Bu projeyi yaparken hiçbir anne ile konuştun mu? Hangi çocuk gece evin dışında uyumak ister? Hangi uzman buna izin verir?” sorusunu yöneltti. Yaklaşan mahalli idareler seçimleri öncesinde başkan adayları projeleri açıklarken vatandaşlardan da oy istemeye devam ediyor. Bir süredir alanda çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Pamukkale ilçe Belediye Başkan Adayı Sevil Aktaş,  ziyaretleri esnasında gündemine kreş projesini aldı. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Aktaş, “Avni Örki’nin projeler arasında yer alan ücretsiz kreşler 7/24 hizmet verecekmiş. Acaba Avni Örki bu projeyi yaparken hiçbir anne ile konuştun mu? Hangi çocuk gece evin dışında uyumak ister? Hangi uzman buna izin verir? Avni Bey Bu proje planlarken çocuğu ile oturup istişare etmiş mi acaba?” dedi. “ÇOCUKLARI ANNELERİNDEN KOPARMAYIN” Örki’ye seslenen Aktaş, “Hiçbir çocuk kendini evinin dışında güvende hissetmez. Yapılan projeler gerçekten ihtiyacı karşılamak için değil, sadece yapılmak için yapılıyor. Çocuğu dışarıda baktırana kadar o çocuğun annesinin gece çalışma saatlerinin düzenlenmesi için çözüm üretilebilir.  Her anne akşam eve çocuğun yanına gelmelidir. Artık yeter! Çocukları annelerinden koparmayın. Annelerine hasret bir nesil yetişiyor. Ayrıca işin diğer boyutuna gelince yeni kreşlerin açılması yerine mevcut devlet ve özel kreşlerin daha etkin hale getirilmesi maddi durumu yetersiz çocukların bu kreşlere yönlendirerek masrafının devlet tarafından karşılanması demektir. Yıllardır devlet katkısı okullara verilmektedir. Ama maalesef bu katkı yine maddi durumu iyi olan insanlara verilmektedir. Bu adaletsizlik gidilmesi gerekir bir proje üretirken minimum masraf maksimum hizmet sunulacak şekilde hazırlanmalıdır” dedi.
SP Pamukkale ilçe Belediye Başkan Adayı Sevil Aktaş, Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki’ye kreş projesi ile ilgili, “Bu projeyi yaparken hiçbir anne ile konuştun mu? Hangi uzman buna izin verir?” diye sordu.

Saadet Partisi Pamukkale ilçe Belediye Başkan Adayı Sevil Aktaş, Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki’ye 7/24 kreş projesi ile ilgili, “Bu projeyi yaparken hiçbir anne ile konuştun mu? Hangi çocuk gece evin dışında uyumak ister? Hangi uzman buna izin verir?” sorusunu yöneltti.

Yaklaşan mahalli idareler seçimleri öncesinde başkan adayları projeleri açıklarken vatandaşlardan da oy istemeye devam ediyor. Bir süredir alanda çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Pamukkale ilçe Belediye Başkan Adayı Sevil Aktaş,  ziyaretleri esnasında gündemine kreş projesini aldı. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Aktaş, “Avni Örki’nin projeler arasında yer alan ücretsiz kreşler 7/24 hizmet verecekmiş. Acaba Avni Örki bu projeyi yaparken hiçbir anne ile konuştun mu? Hangi çocuk gece evin dışında uyumak ister? Hangi uzman buna izin verir? Avni Bey Bu proje planlarken çocuğu ile oturup istişare etmiş mi acaba?” dedi.

“ÇOCUKLARI ANNELERİNDEN KOPARMAYIN”

Örki’ye seslenen Aktaş, “Hiçbir çocuk kendini evinin dışında güvende hissetmez. Yapılan projeler gerçekten ihtiyacı karşılamak için değil, sadece yapılmak için yapılıyor. Çocuğu dışarıda baktırana kadar o çocuğun annesinin gece çalışma saatlerinin düzenlenmesi için çözüm üretilebilir.  Her anne akşam eve çocuğun yanına gelmelidir. Artık yeter! Çocukları annelerinden koparmayın. Annelerine hasret bir nesil yetişiyor. Ayrıca işin diğer boyutuna gelince yeni kreşlerin açılması yerine mevcut devlet ve özel kreşlerin daha etkin hale getirilmesi maddi durumu yetersiz çocukların bu kreşlere yönlendirerek masrafının devlet tarafından karşılanması demektir. Yıllardır devlet katkısı okullara verilmektedir. Ama maalesef bu katkı yine maddi durumu iyi olan insanlara verilmektedir. Bu adaletsizlik gidilmesi gerekir bir proje üretirken minimum masraf maksimum hizmet sunulacak şekilde hazırlanmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.