EĞİTİMİŞ DEVRİMCİ EĞİTİM ŞURASINI TOPLUYOR

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2019 - 15:28, Güncelleme: 30.01.2019 - 15:28 3327+ kez okundu.
 

EĞİTİMİŞ DEVRİMCİ EĞİTİM ŞURASINI TOPLUYOR

İlki 1968 yılında yapılan Devrimci Eğitim Şurası, Eğitim-iş öncülüğünde EĞİTİMDE GELECEK ana başlığıyla yeniden toplanıyor
Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan Devrimci Eğitim Şurasını toplanacağını duyurdu. Aydoğan şuranın duyurusuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) başkanlığında toplanan ilk şura, ülkenin o günkü koşullarında gereksinim duyduğu eğitim modeli için önemli kararlar almıştı. TÖS başkanı Fakir Baykurt’un açılış konuşmasında söyledikleri bugün bile geçerliliğini korumakta: ”Eğitimciler, toplumları uyandırma ve yetiştirme görevlerini tam yapmanın yolunu ve olanağını arayıp bulmak zorundadırlar. Bu, eğitimin meslek olarak taşıdığı büyük sorumluluktan çıkmaktadır.” Bu temel sorumlulukla bugün de aynı görevimiz devam etmektedir. Eğitim-iş olarak Türkiye’nin eğitim sorunlarını belirleyip, bunlarla ilgili çözüm önerilerini de masaya yatıracağız. Raporlarımızı oluşturacağız. İçinde bulunduğumuz kaos ortamı, gelecek kaygısı yarınımızın güvencesi olan gençlerimizi de mağdur etmektedir. Eğitim bir ihtiyaçtan doğar. Bu ihtiyaca en iyi şekilde cevap verecek olan, çocuğu ve genci yetenekleri doğrultusunda yetiştirecek olan devlettir. Bu eğitime, çözüm önerilerimizle katkıda bulunmak sendikamızın temel anlayışını oluşturmaktadır. Devrimci Eğitim Şurası ile ilgili Denizli’de Bir komisyon oluşturduk. Pamukkale Üniversitesindeki akademisyenlerimizden ve Demokratik Kitle Örgütlerinin yöneticilerinden destek alarak bir ön rapor oluşturduk. Bu konuda ziyaretlerimiz sürecek, çalışmaya da devam edeceğiz. Devrimci Eğitim Şurasının büyük toplantısını önümüzdeki Haziran ayında Ankara’da yapmayı planlıyoruz. Yapılan ilk toplantı sonucu konu tüm yönleriyle değerlendirilerek, aşağıdaki alt başlıkların oluşumu karara bağlandı: Eğitim Felsefesi Öğretmen Eğitimi ve Güçlendirme İKY ( İnsan Kaynakları Yönetimi) Mesleki Eğitimin Yapılandırılması Eğitimde Çocuk Hakları Devlet Okullarının Nicelik ve Nitelik Bakımından İyileştirilmesi Kapsayıcı Eğitim      
İlki 1968 yılında yapılan Devrimci Eğitim Şurası, Eğitim-iş öncülüğünde EĞİTİMDE GELECEK ana başlığıyla yeniden toplanıyor

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan Devrimci Eğitim Şurasını toplanacağını duyurdu. Aydoğan şuranın duyurusuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) başkanlığında toplanan ilk şura, ülkenin o günkü koşullarında gereksinim duyduğu eğitim modeli için önemli kararlar almıştı. TÖS başkanı Fakir Baykurt’un açılış konuşmasında söyledikleri bugün bile geçerliliğini korumakta: ”Eğitimciler, toplumları uyandırma ve yetiştirme görevlerini tam yapmanın yolunu ve olanağını arayıp bulmak zorundadırlar. Bu, eğitimin meslek olarak taşıdığı büyük sorumluluktan çıkmaktadır.”

Bu temel sorumlulukla bugün de aynı görevimiz devam etmektedir. Eğitim-iş olarak Türkiye’nin eğitim sorunlarını belirleyip, bunlarla ilgili çözüm önerilerini de masaya yatıracağız. Raporlarımızı oluşturacağız.

İçinde bulunduğumuz kaos ortamı, gelecek kaygısı yarınımızın güvencesi olan gençlerimizi de mağdur etmektedir. Eğitim bir ihtiyaçtan doğar. Bu ihtiyaca en iyi şekilde cevap verecek olan, çocuğu ve genci yetenekleri doğrultusunda yetiştirecek olan devlettir. Bu eğitime, çözüm önerilerimizle katkıda bulunmak sendikamızın temel anlayışını oluşturmaktadır.

Devrimci Eğitim Şurası ile ilgili Denizli’de Bir komisyon oluşturduk. Pamukkale Üniversitesindeki akademisyenlerimizden ve Demokratik Kitle Örgütlerinin yöneticilerinden destek alarak bir ön rapor oluşturduk. Bu konuda ziyaretlerimiz sürecek, çalışmaya da devam edeceğiz. Devrimci Eğitim Şurasının büyük toplantısını önümüzdeki Haziran ayında Ankara’da yapmayı planlıyoruz.

Yapılan ilk toplantı sonucu konu tüm yönleriyle değerlendirilerek, aşağıdaki alt başlıkların oluşumu karara bağlandı:

  1. Eğitim Felsefesi
  2. Öğretmen Eğitimi ve Güçlendirme
  3. İKY ( İnsan Kaynakları Yönetimi)
  4. Mesleki Eğitimin Yapılandırılması
  5. Eğitimde Çocuk Hakları
  6. Devlet Okullarının Nicelik ve Nitelik Bakımından İyileştirilmesi
  7. Kapsayıcı Eğitim      
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.