Eğitim-İş maaş sözleşmeleri hakkında konuştu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.12.2018 - 10:37, Güncelleme: 06.12.2018 - 10:42 3373+ kez okundu.
 

Eğitim-İş maaş sözleşmeleri hakkında konuştu

Eğitim-İş Denizli Şubesi başkanı Namık Kemal Aydoğan maaş sözleşmeleriyle ilgili basın açıklamasında bulundu.
Eğitim-İş Denizli Şubesi başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı maaş sözleşmeleri ile ilgili açıklamada geçen yıllarda olduğu gibi eğitimcilerin mağdur edileceğinden korktukları için masada kendilerininde olması gerektiğini savundu.  Aydoğan yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.   Milli Eğitim Müdürlüğünün Denizli İl merkezinde çalışan eğitim emekçilerinin maaş işlemleri için TC Ziraat Bankası ile yapmış olduğu sözleşme dolmak üzere. Öğretmen, idareci, yardımcı personel ve memurlardan oluşan yaklaşık 10.000 eğitim emekçisinin yeni sözleşmeleri için bankalarla çalışma yapıldığını öğrendik. Bu süreçte, EĞİTİMİŞ olarak bu görüşmelere taraf olmak istiyoruz. Önceki yıllarda düşük tutarlarla yapılan anlaşmalar nedeniyle bankalar kollanırken, eğitim emekçileri zarara uğratılmıştır. Bu durum faklı kaygıları da gündeme getirmiştir. Anlaşma yapılan banka sözleşmeye sadık kalmamış, farklı komisyon ve sigorta kesintileri ile mağduriyetler oluşturmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü imza koyup tarafı olduğu sözleşmeye sahip çıkmamıştır. Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla karşılaştırdığımızda, Denizli İl merkezinde yapılan maaş sözleşmesinin çok komik rakamlar içerdiği gözlerden kaçmamıştır. Bu konuda bütün sendika temsilcilerinden oluşan bir komisyon ile bankalardan teklifler alınmalı ve değerlendirme şeffaf olmalıdır. Üyelerimizin ve eğitimcilerimizin haklarını koruma adına konuyu takip etmeye devam edeceğiz.
Eğitim-İş Denizli Şubesi başkanı Namık Kemal Aydoğan maaş sözleşmeleriyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Eğitim-İş Denizli Şubesi başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı maaş sözleşmeleri ile ilgili açıklamada geçen yıllarda olduğu gibi eğitimcilerin mağdur edileceğinden korktukları için masada kendilerininde olması gerektiğini savundu. 

Aydoğan yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğünün Denizli İl merkezinde çalışan eğitim emekçilerinin maaş işlemleri için TC Ziraat Bankası ile yapmış olduğu sözleşme dolmak üzere. Öğretmen, idareci, yardımcı personel ve memurlardan oluşan yaklaşık 10.000 eğitim emekçisinin yeni sözleşmeleri için bankalarla çalışma yapıldığını öğrendik.

Bu süreçte, EĞİTİMİŞ olarak bu görüşmelere taraf olmak istiyoruz. Önceki yıllarda düşük tutarlarla yapılan anlaşmalar nedeniyle bankalar kollanırken, eğitim emekçileri zarara uğratılmıştır. Bu durum faklı kaygıları da gündeme getirmiştir. Anlaşma yapılan banka sözleşmeye sadık kalmamış, farklı komisyon ve sigorta kesintileri ile mağduriyetler oluşturmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü imza koyup tarafı olduğu sözleşmeye sahip çıkmamıştır.

Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla karşılaştırdığımızda, Denizli İl merkezinde yapılan maaş sözleşmesinin çok komik rakamlar içerdiği gözlerden kaçmamıştır. Bu konuda bütün sendika temsilcilerinden oluşan bir komisyon ile bankalardan teklifler alınmalı ve değerlendirme şeffaf olmalıdır. Üyelerimizin ve eğitimcilerimizin haklarını koruma adına konuyu takip etmeye devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.