Denizli de binlerce kişinin ehliyetine el konuldu
Denizli de binlerce kişinin ehliyetine el konuldu
Denizli genelinde sürücü ve yayaların güvenliğini sağlamak, trafik kazalarını önlemek ve alkollü araç kullanımını engellemek amacıyla yürütülen alkol denetimleri aralıksız sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde, özellikle gece saatlerinde olmak üzere her gün trafik alkol uygulamaları gerçekleştiriliyor.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı istasyonlarca; devlet karayolları, il yolları ile kazaların yoğunlaştığı cadde, sokak ve kavşaklarda yapılan denetimlerde 2025 yılı boyunca 6 bin 335 uygulama gerçekleştirildi. Bu kapsamda 216 bin 925 sürücü denetime tabi tutuldu.
Denetimler sonucunda 6 bin 77 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 287 sürücüye ise alkometre cihazını üflemeyi reddetmekten işlem yapıldı. Toplamda 6 bin 364 sürücünün sürücü belgelerine el konuldu.
Yapılan yoğun denetimlerin trafik güvenliğine olumlu yansıdığı belirtilirken, Denizli’de alkollü olarak kazaya karışma oranının 2024 yılında yüzde 8,3 iken 2025 yılında yüzde 6,7’ye düştüğü kaydedildi.
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, alkollü araç kullanımına karşı kesin ve kararlı bir duruş sergilendiği vurgulanarak, şehirde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla alkol denetimlerinin mesai gözetmeksizin kesintisiz şekilde devam edeceği ifade edildi.
Denizli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.