Alanında öncü isimler PAÜ'de olacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2015 - 14:44, Güncelleme: 25.08.2015 - 14:44 5607+ kez okundu.
 

Alanında öncü isimler PAÜ'de olacak

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde her yıl artan katılımcı sayısıyla rekor kıran ve bu yıl 14.sü düzenlenen “Ekonomi Yaz Seminerleri 2015” kapsamında, alanında öncü isimler seminerler veriyor.
Türkiye Ekonomi Kurumu’nun akademik desteği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın sponsorluğu ile Pamukkale Üniversitesi’nin İktisat ve Ekonometri Bölümleri tarafından düzenlenen “Ekonomi Yaz Seminerleri (EYS) 2015”, 3 Ağustos tarihinde başladı ve yaklaşık bir ay sürecek. Seminer kapsamında yurtdışından önemli isimler sunumlar yapıyor. İlk olarak 1990 – 2015 yılları arasında Dünya atıf listesinde 1. sırada yer alan Kopenhag Üniversitesi’nden ekonomist Prof. Dr. Søren Johansen, “Eş-bütünleşme Analizi” konusunda ilk dersini verdi. Johansen, 3 gün boyunca PAÜ’de ders verecek. Søren Johansen’in hemen ardından ise 27-28 Ağustos tarihlerinde panel ve zaman serisi ekonometrisindeki son gelişmelerin anlatılacağı “Panel Zaman Serisi Ekonometrisinde Güncel Gelişmeler” dersini vermek üzere Birckbeck Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ron Smith konuk olacak. Geçtiğimiz yıllarda EYS, ekonometri ve iktisat alanlarına önemli katkıları bulunan Helmut Lüthkepohl, Timo Terasvirta, Anil Bera, Bernard Fingleton, Walter Enders, Badi Baltagi, Joakim Westerlund gibi çok önemli isimleri ağırlamıştı. Yurtiçi ve yurtdışı çeşitli üniversitelerdeki öğretim üyelerinin ve Türkiye’ nin ekonomi politikalarına yön veren kurum temsilcilerinin katılımı ile organize edilen EYS 2015, üniversitelerdeki araştırma görevlilerinin, öğretim üyelerinin, üniversitelerin İktisat, Ekonometri, Maliye, İstatistik, İşletme bölümlerindeki son sınıf lisans öğrencilerinin, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bilimsel temellerini güçlendirme çabalarına katkıda bulunmayı ve ekonomi ve ekonometri alanlarındaki en son gelişmeleri yakından izleyebilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.
Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde her yıl artan katılımcı sayısıyla rekor kıran ve bu yıl 14.sü düzenlenen “Ekonomi Yaz Seminerleri 2015” kapsamında, alanında öncü isimler seminerler veriyor.

Türkiye Ekonomi Kurumu’nun akademik desteği ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın sponsorluğu ile Pamukkale Üniversitesi’nin İktisat ve Ekonometri Bölümleri tarafından düzenlenen “Ekonomi Yaz Seminerleri (EYS) 2015”, 3 Ağustos tarihinde başladı ve yaklaşık bir ay sürecek.

Seminer kapsamında yurtdışından önemli isimler sunumlar yapıyor. İlk olarak 1990 – 2015 yılları arasında Dünya atıf listesinde 1. sırada yer alan Kopenhag Üniversitesi’nden ekonomist Prof. Dr. Søren Johansen, “Eş-bütünleşme Analizi” konusunda ilk dersini verdi. Johansen, 3 gün boyunca PAÜ’de ders verecek.

Søren Johansen’in hemen ardından ise 27-28 Ağustos tarihlerinde panel ve zaman serisi ekonometrisindeki son gelişmelerin anlatılacağı “Panel Zaman Serisi Ekonometrisinde Güncel Gelişmeler” dersini vermek üzere Birckbeck Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ron Smith konuk olacak.

Geçtiğimiz yıllarda EYS, ekonometri ve iktisat alanlarına önemli katkıları bulunan Helmut Lüthkepohl, Timo Terasvirta, Anil Bera, Bernard Fingleton, Walter Enders, Badi Baltagi, Joakim Westerlund gibi çok önemli isimleri ağırlamıştı.

Yurtiçi ve yurtdışı çeşitli üniversitelerdeki öğretim üyelerinin ve Türkiye’ nin ekonomi politikalarına yön veren kurum temsilcilerinin katılımı ile organize edilen EYS 2015, üniversitelerdeki araştırma görevlilerinin, öğretim üyelerinin, üniversitelerin İktisat, Ekonometri, Maliye, İstatistik, İşletme bölümlerindeki son sınıf lisans öğrencilerinin, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bilimsel temellerini güçlendirme çabalarına katkıda bulunmayı ve ekonomi ve ekonometri alanlarındaki en son gelişmeleri yakından izleyebilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat etanj armatür