GÜNYÜZÜ GÖREMEYECEKLER

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2019 - 10:45, Güncelleme: 02.03.2019 - 10:45 3208+ kez okundu.
 

GÜNYÜZÜ GÖREMEYECEKLER

"Cinayete azmettirme ve tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla yargılanan sanıklardan kadının kiracısı ve kardeşi, ağırlaştırılmış müebbet, yanlarında çalışan iki kişi 15'er yıl hapis cezası aldı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yalnız yaşayan emekli kadın öğretmenin evinin balkonunda bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada, kadının kiracısı ve kardeşi, ağırlaştırılmış müebbet, yanlarında çalışan iki kişi 15'er yıl hapisle cezalandırıldı. Gökpınar Mahallesi Acıpayam Bulvarı'ndaki bir apartmanın ikinci katında yalnız yaşayan 61 yaşındaki emekli öğretmen engelli Hamide Çavdar'ın oğlu Seçkin Çavdar, yaptığı açıklamada, annesinin ekim ayında gece evinin balkonunda bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada dün karar verildiğini ifade etti. Oğul Çavdar, tutuklu sanıklar Çavdar'ın kiracısı Hayati Y. (23) ve kardeşi Onur Y. (19) ile Hayati Y'nin pide dükkanında çalışan Mücahit A. (17) ve Halil İbrahim Y'nin (17) "cinayete azmettirme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla yargılandığı davada mahkemenin, annesinin Fatih Mahallesi'ndeki dükkanında kiracı olan pideci kardeşler Hayati Y. ve Onur Y'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, pide dükkanında çalışan 17 yaşındaki Halil İbrahim Y. ile Mücahit A'ya 15'er yıl hapis cezası verdiğini bildirdi. Çavdar, "Annem Hamide Çavdar'ı katleden katillerin yargılandığı davada dün mahkemenin sanıklara verdiği ceza belirlendi. Bu cezalar hafif aslında, idam edilmeliler lakin ülkemizde idam yok. Biz tabii ki aile olarak 15 yıl hapis cezası alanlar için yaşları 17 olduğundan dolayı ceza indirimine itiraz edeceğiz." dedi. -Olay Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki evinde yalnız yaşayan ve şeker hastalığından dolayı engelli raporu olan emekli öğretmen Hamide Çavdar, 13 Ekim 2018'de gece evinin balkonunda 2 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Polis ekipleri, apartmanın güvenlik kamerası kablolarını kesen 2 zanlının, zemin kattaki düğün salonunun çatısından klima motoruna tutunarak daireye tırmandığını, bu sırada balkona çıkan Çavdar'ı bıçakladıktan sonra balkondan atlayarak kaçtığını belirlemişti. İş yeri sahibi Hamide Çavdar'dan ödediği güvence bedelini geri isteyen Hayati Y'nin kardeşi Onur Y. ile olayı azmettirdikleri, Mücahit A. ve Halil İbrahim Y'nin de kar maskesi ve motosiklet kaskı takarak apartmanın ikinci katında yalnız yaşayan 61 yaşındaki Hamide Çavdar'ı vücudunun 7 yerinden bıçakladıktan sonra olay yerinin yakınında bekleyen pideci kardeşlerle Fatih Mahallesi'nde kaldıkları eve döndükleri öğrenilmişti.
"Cinayete azmettirme ve tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla yargılanan sanıklardan kadının kiracısı ve kardeşi, ağırlaştırılmış müebbet, yanlarında çalışan iki kişi 15'er yıl hapis cezası aldı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yalnız yaşayan emekli kadın öğretmenin evinin balkonunda bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada, kadının kiracısı ve kardeşi, ağırlaştırılmış müebbet, yanlarında çalışan iki kişi 15'er yıl hapisle cezalandırıldı.

Gökpınar Mahallesi Acıpayam Bulvarı'ndaki bir apartmanın ikinci katında yalnız yaşayan 61 yaşındaki emekli öğretmen engelli Hamide Çavdar'ın oğlu Seçkin Çavdar, yaptığı açıklamada, annesinin ekim ayında gece evinin balkonunda bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada dün karar verildiğini ifade etti.

Oğul Çavdar, tutuklu sanıklar Çavdar'ın kiracısı Hayati Y. (23) ve kardeşi Onur Y. (19) ile Hayati Y'nin pide dükkanında çalışan Mücahit A. (17) ve Halil İbrahim Y'nin (17) "cinayete azmettirme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla yargılandığı davada mahkemenin, annesinin Fatih Mahallesi'ndeki dükkanında kiracı olan pideci kardeşler Hayati Y. ve Onur Y'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, pide dükkanında çalışan 17 yaşındaki Halil İbrahim Y. ile Mücahit A'ya 15'er yıl hapis cezası verdiğini bildirdi.

Çavdar, "Annem Hamide Çavdar'ı katleden katillerin yargılandığı davada dün mahkemenin sanıklara verdiği ceza belirlendi. Bu cezalar hafif aslında, idam edilmeliler lakin ülkemizde idam yok. Biz tabii ki aile olarak 15 yıl hapis cezası alanlar için yaşları 17 olduğundan dolayı ceza indirimine itiraz edeceğiz." dedi.

-Olay

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki evinde yalnız yaşayan ve şeker hastalığından dolayı engelli raporu olan emekli öğretmen Hamide Çavdar, 13 Ekim 2018'de gece evinin balkonunda 2 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Polis ekipleri, apartmanın güvenlik kamerası kablolarını kesen 2 zanlının, zemin kattaki düğün salonunun çatısından klima motoruna tutunarak daireye tırmandığını, bu sırada balkona çıkan Çavdar'ı bıçakladıktan sonra balkondan atlayarak kaçtığını belirlemişti.

İş yeri sahibi Hamide Çavdar'dan ödediği güvence bedelini geri isteyen Hayati Y'nin kardeşi Onur Y. ile olayı azmettirdikleri, Mücahit A. ve Halil İbrahim Y'nin de kar maskesi ve motosiklet kaskı takarak apartmanın ikinci katında yalnız yaşayan 61 yaşındaki Hamide Çavdar'ı vücudunun 7 yerinden bıçakladıktan sonra olay yerinin yakınında bekleyen pideci kardeşlerle Fatih Mahallesi'nde kaldıkları eve döndükleri öğrenilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.