GEKA 113’üncü Toplantısını Gerçekleştirdi

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2018 - 15:14, Güncelleme: 25.12.2018 - 15:14 3311+ kez okundu.
 

GEKA 113’üncü Toplantısını Gerçekleştirdi

Güney Ege Kalkınma Ajansı 113’üncü Yönetim Kurulu Toplantısı, gerçekleştirilen çalışmaların özetini içeren gündem maddelerini değerlendirmek ve yeni yapılacak olan faaliyetleri görüşmek üzere 25.12.2018 tarihinde Muğla Akyaka’da gerçekleşti.
GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Hasan Karahan’ın başkanlığında Muğla Akyaka’da gerçekleştirilen toplantıya; Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Ercan ve Ajans Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı. Valimiz Hasan Karahan yaptığı konuşmada Ajansın Kasım ayında Denizli’de gerçekleştirdiği “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği” özel gündem maddeli yönetim kuruluna değindi.  Ajans yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra kamu kurumları, üniversiteler ve sanayi ile ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda özellikle devlet destekleri, finansmana erişim ve mevzuata ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin öne çıktığını belirtti. Vali Karahan toplantıdan çıkan ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletildiğinin de altını çizdi. Ajansın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği bir diğer etkinlik olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İslam Kalkınma Bankası tarafından yürütülen tecrübe paylaşım programından bahseden Valimiz Hasan Karahan, etkinliğin bu seneki Anadolu bölümünün 27-30 Kasım tarihinde Aydın ilinde GEKA ev sahipliğinde yapıldığını söyledi. Etkinlik kapsamında, Aydın’da yatırım imkânlarının ve kültürel değerlerinin tanıtımının yapıldığını ve ildeki öne çıkan üretim tesislerine, Ticaret ve Sanayi Odalarına ziyaretler gerçekleştirildiğini de ekledi. Ayrıca etkinliğe, 20 farklı ülkeden yatırımla ilgili kamu kurumlarının üst ve orta düzeyde temsilcileri ile genel müdür düzeyinde iş insanlarının katılım sağladığını belirtti. Valimiz Hasan Karahan Ajansın ayrıca geçtiğimiz ay Ortaca Kaymakamlığı, Dalaman Havalimanı Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları işbirliği ile İngiltere’den gelen basın mensupları, bloggerlar ve sosyal medya fenomenlerinin ağırlandığı tanıtım gezisine destek verdiğini söyledi. Tanıtım gezisinin Ortaca, Fethiye ve Seydikemer ilçelerini kapsadığını ve etkinliğin özellikle ulusal basında ve sosyal medyada gündem olduğunu da sözlerine ekledi.  
Güney Ege Kalkınma Ajansı 113’üncü Yönetim Kurulu Toplantısı, gerçekleştirilen çalışmaların özetini içeren gündem maddelerini değerlendirmek ve yeni yapılacak olan faaliyetleri görüşmek üzere 25.12.2018 tarihinde Muğla Akyaka’da gerçekleşti.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Hasan Karahan’ın başkanlığında Muğla Akyaka’da gerçekleştirilen toplantıya; Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Ercan ve Ajans Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Valimiz Hasan Karahan yaptığı konuşmada Ajansın Kasım ayında Denizli’de gerçekleştirdiği “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği” özel gündem maddeli yönetim kuruluna değindi.  Ajans yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra kamu kurumları, üniversiteler ve sanayi ile ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda özellikle devlet destekleri, finansmana erişim ve mevzuata ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin öne çıktığını belirtti. Vali Karahan toplantıdan çıkan ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletildiğinin de altını çizdi.

Ajansın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği bir diğer etkinlik olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İslam Kalkınma Bankası tarafından yürütülen tecrübe paylaşım programından bahseden Valimiz Hasan Karahan, etkinliğin bu seneki Anadolu bölümünün 27-30 Kasım tarihinde Aydın ilinde GEKA ev sahipliğinde yapıldığını söyledi. Etkinlik kapsamında, Aydın’da yatırım imkânlarının ve kültürel değerlerinin tanıtımının yapıldığını ve ildeki öne çıkan üretim tesislerine, Ticaret ve Sanayi Odalarına ziyaretler gerçekleştirildiğini de ekledi. Ayrıca etkinliğe, 20 farklı ülkeden yatırımla ilgili kamu kurumlarının üst ve orta düzeyde temsilcileri ile genel müdür düzeyinde iş insanlarının katılım sağladığını belirtti.

Valimiz Hasan Karahan Ajansın ayrıca geçtiğimiz ay Ortaca Kaymakamlığı, Dalaman Havalimanı Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları işbirliği ile İngiltere’den gelen basın mensupları, bloggerlar ve sosyal medya fenomenlerinin ağırlandığı tanıtım gezisine destek verdiğini söyledi. Tanıtım gezisinin Ortaca, Fethiye ve Seydikemer ilçelerini kapsadığını ve etkinliğin özellikle ulusal basında ve sosyal medyada gündem olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.