FEDERASYONDAN FLAŞ KARAR

DENİZLİ SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2019 - 15:38, Güncelleme: 02.01.2019 - 15:47 3356+ kez okundu.
 

FEDERASYONDAN FLAŞ KARAR

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurulu, son haftalarda ülke genelinde artan...
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurulu, son haftalarda ülke genelinde artan şiddet olaylarına tepki için bu hafta sonunda tüm yurt genelinde amatör liglerdeki maçları iptal etti. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, “Sporda şiddet önlenmesi gereken bir sorun. Amatör Kurul kararına göre bu hafta sonunda ilimizde de amatör maçlar oynanmayacak” dedi. Sporda şiddetin maalesef önüne geçilemiyor. Geçtiğimiz haftalarda ilimizde hakem Mehmet Karaduman ve antrenör Vural Yiğit’e yapılan saldırılar tepki toplamıştı. Ülke genelinde de meydana gelen olaylar can sıkmaya devam ederken, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul önemli bir karara imza attı. TASKK Genel Başkanı ve TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, şu yazılı açıklamayı yaptı; “Spor, barış kardeşlik ve sevginin bir arada yaşandığı ve toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir bağ olarak ifade edilebilir. Ancak kazanma ve kaybetme algısının somutlaşması ve rekabetin ekonomik ölçüler ile değerlendirilmesi ile birlikte sporun yapısı ve algılanış biçimi değişime uğramıştır. İstanbul Süper Amatör Küme’de oynanan Yıldırım Bosna Spor- Küçükköyspor karşılaşması öncesi iki kulübün taraftarları arasında çıkan kavgada 17 yaşındaki Küçükköyspor taraftarı Muhammet Yücel’in bıçaklanarak hayatını kaybetmesi nedeni ile büyük üzüntü içerisindeyiz. İnsan hayatı ve sağlığı yanında şampiyonluk veya küme düşme mücadelesi zerre önem arz etmiyor. Yeniden aynı acıların yaşanmaması için kulüplerimizin bu hadiseden ders çıkartmaları gerekmektedir. Bu nedenle 4-5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm Amatör Futbol müsabakaları TFF Amatör Kurul Kararları gereği oynanmayacaktır. Bu üzücü hadisede vefat eden kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet acılı ailesine sevenlerine ve spor camiasına baş sağlığı ve sabırlar dilerim”. “SPORDA ŞİDDET OLMAMALI” Bu açıklamayla birlikte Denizli’de de hafta sonunda oynanması gereken amatör müsabakalar yapılmayacak. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şiddet sporda olmaması gereken bir konu. Ancak hem ilimizde hem de ülke genelinde maalesef bir çok örnek yaşandı. En son İstanbul’da bir taraftarın bıçaklanarak hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü. TFF Amatör Kurul, bu konuda 4-5-6 Ocak tarihlerinde oynanacak olan maçların yapılmaması kararı aldı. Bu nedenle belirlenen tarihlerde oynanması gereken maçlar oynanmayacak. Sporda şiddetin olmadığı, dostluk, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü dönemler yaşamayı umuyoruz. Yaşanan olayların da bu konudaki son örnekler olmasını diliyorum” dedi. Bu arada Denizli’de bu hafta sonunda Denizli 1. Amatör Küme A Grubu, U 19 Ligi 1. Küme ve U 15 Ligleri’nde oynanması gereken maçlar fikstür kaydırılarak gelecek hafta devam edecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurulu, son haftalarda ülke genelinde artan...

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurulu, son haftalarda ülke genelinde artan şiddet olaylarına tepki için bu hafta sonunda tüm yurt genelinde amatör liglerdeki maçları iptal etti. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, “Sporda şiddet önlenmesi gereken bir sorun. Amatör Kurul kararına göre bu hafta sonunda ilimizde de amatör maçlar oynanmayacak” dedi.

Sporda şiddetin maalesef önüne geçilemiyor. Geçtiğimiz haftalarda ilimizde hakem Mehmet Karaduman ve antrenör Vural Yiğit’e yapılan saldırılar tepki toplamıştı. Ülke genelinde de meydana gelen olaylar can sıkmaya devam ederken, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul önemli bir karara imza attı. TASKK Genel Başkanı ve TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, şu yazılı açıklamayı yaptı; “Spor, barış kardeşlik ve sevginin bir arada yaşandığı ve toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir bağ olarak ifade edilebilir. Ancak kazanma ve kaybetme algısının somutlaşması ve rekabetin ekonomik ölçüler ile değerlendirilmesi ile birlikte sporun yapısı ve algılanış biçimi değişime uğramıştır. İstanbul Süper Amatör Küme’de oynanan Yıldırım Bosna Spor- Küçükköyspor karşılaşması öncesi iki kulübün taraftarları arasında çıkan kavgada 17 yaşındaki Küçükköyspor taraftarı Muhammet Yücel’in bıçaklanarak hayatını kaybetmesi nedeni ile büyük üzüntü içerisindeyiz. İnsan hayatı ve sağlığı yanında şampiyonluk veya küme düşme mücadelesi zerre önem arz etmiyor. Yeniden aynı acıların yaşanmaması için kulüplerimizin bu hadiseden ders çıkartmaları gerekmektedir.

Bu nedenle 4-5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm Amatör Futbol müsabakaları TFF Amatör Kurul Kararları gereği oynanmayacaktır. Bu üzücü hadisede vefat eden kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet acılı ailesine sevenlerine ve spor camiasına baş sağlığı ve sabırlar dilerim”.

“SPORDA ŞİDDET OLMAMALI”

Bu açıklamayla birlikte Denizli’de de hafta sonunda oynanması gereken amatör müsabakalar yapılmayacak. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şiddet sporda olmaması gereken bir konu. Ancak hem ilimizde hem de ülke genelinde maalesef bir çok örnek yaşandı. En son İstanbul’da bir taraftarın bıçaklanarak hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü. TFF Amatör Kurul, bu konuda 4-5-6 Ocak tarihlerinde oynanacak olan maçların yapılmaması kararı aldı. Bu nedenle belirlenen tarihlerde oynanması gereken maçlar oynanmayacak. Sporda şiddetin olmadığı, dostluk, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü dönemler yaşamayı umuyoruz. Yaşanan olayların da bu konudaki son örnekler olmasını diliyorum” dedi. Bu arada Denizli’de bu hafta sonunda Denizli 1. Amatör Küme A Grubu, U 19 Ligi 1. Küme ve U 15 Ligleri’nde oynanması gereken maçlar fikstür kaydırılarak gelecek hafta devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.