ESKİ DENİZLİ MÜFTÜSÜ GÖREVDEN ALINDI

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.11.2018 - 16:11, Güncelleme: 09.11.2018 - 16:16 3631+ kez okundu.
 

ESKİ DENİZLİ MÜFTÜSÜ GÖREVDEN ALINDI

Eski Denizli İl Müftüsü görevden alınmadan önce de Niğde İl Müftülüğünü yapan  Alaaddin Gürpınar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile görevinden alınan Gürpınar'ın yerine atama da yapılmadı. “Kredi kartıyla kurban” polemiği Niğde İl Müftüsü Gürpınar ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında geçen yıl “kredi kartı ile kurban” anlaşmazlığı yaşanmıştı. Diyanet İşleri Yüksek Kurulu kurbanlık alımı için, "Kredi kartı, banka kredisi ve taksitle kurban kesilir" derken eski Niğde Müftüsü Gürpınar ise kredi kartıyla taksitlendirip faiz ödeyerek kurban kesmenin "caiz ve doğru" olmadığını, bu durumdaki vatandaşların kurban kesmemesinin "daha sevap' olduğunu" söylemişti.

Eski Denizli İl Müftüsü görevden alınmadan önce de Niğde İl Müftülüğünü yapan  Alaaddin Gürpınar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden alındı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile görevinden alınan Gürpınar'ın yerine atama da yapılmadı.

“Kredi kartıyla kurban” polemiği

Niğde İl Müftüsü Gürpınar ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında geçen yıl “kredi kartı ile kurban” anlaşmazlığı yaşanmıştı. Diyanet İşleri Yüksek Kurulu kurbanlık alımı için, "Kredi kartı, banka kredisi ve taksitle kurban kesilir" derken eski Niğde Müftüsü Gürpınar ise kredi kartıyla taksitlendirip faiz ödeyerek kurban kesmenin "caiz ve doğru" olmadığını, bu durumdaki vatandaşların kurban kesmemesinin "daha sevap' olduğunu" söylemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.