EĞİTİM-İŞ "HAKKIMIZ BU DEĞİL"

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2018 - 16:48, Güncelleme: 27.12.2018 - 16:48 3979+ kez okundu.
 

EĞİTİM-İŞ "HAKKIMIZ BU DEĞİL"

Eğitim-İş Milli Eğitim Müdürlüğüne sert eleştirilerde bulundu.
Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl merkezinde çalışan yaklaşık 10.000 eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yeniledi. Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan kendilerinin konuyla ilgili hiç bir fikrinin alınmadığını belirterek. Milli Eğitim Müdürlüğünü eleştirdi. Aydoğan yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yerdi. “Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl merkezinde çalışan yaklaşık 10.000 eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yeniledi konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 03.12.2018 tarih ve 583 sayılı yazımızla taleplerimizi iletmiştik. Ardından 5.12.2018 günü bir açıklama yaparak konuyu basınımızla da paylaşmıştık. Gördük ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bildiğinden şaşmadı. Yetkili sendikayla işi örüp bizleri yalnızca “izleyici” olarak sonucu görmeye davet etti. Bu görüşme ve hazırlık sürecinin bütün sendikaların temsilcileriyle birlikte yapılması gerekirdi. Bu durum eğitim çalışanlarımız açısından daha somut kazanımlar oluşturabilirdi. Farklı kaygıların da önüne geçilmiş olurdu. Soruyoruz size, sendikaların tamamını bu sürece katmanın sizin açınızdan ne sakıncası var? Bizim bilmemizi istemediğiniz bir durum mu var? Anlaşma yapılan, sözleşmeyi alan bankanın önceki yıllarda, maaş kartı teslimi sırasında, eğitim emekçilerine zoraki bankacılık ürünleri sözleşmesi imzalattıklarını, bunu imzalamayanlara zorluk çıkardıklarını da biliyoruz. Günlük limit neden düşük? Maaşımızı tek seferde neden çekemiyoruz? Bizim paramızı hangi hakla ikinci ve sonraki günlere rehin tutuyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika bu duruma yıllardır neden kayıtsız kalıyor? Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla yapılan sözleşmeleri bir kenara bırakın, Denizli’de 8-10 kat daha az çalışanı olan ilçelerde bile milli eğitim çalışanları daha yüksek ücret alırken bizlerin durumu neden yok sayılıyor? Bu nasıl bir pazarlık? Verilen ücreti bankaların keyfiyetine neden bırakıyorsunuz? Neden bir alt sınır belirlemediniz? 1801 TL promosyon ödemesi çok düşük, kabul edilemez düzeydedir. Bu duruma EĞİTİMİŞ olarak tepki gösteriyoruz. Üyelerimizle birlikte farklı çözüm yöntemlerini uygulamaya geçireceğimizi ve haklarımızı arayacağımızı kamuoyuna bildiririz” dedi
Eğitim-İş Milli Eğitim Müdürlüğüne sert eleştirilerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl merkezinde çalışan yaklaşık 10.000 eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yeniledi. Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan kendilerinin konuyla ilgili hiç bir fikrinin alınmadığını belirterek. Milli Eğitim Müdürlüğünü eleştirdi.

Aydoğan yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yerdi.

“Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl merkezinde çalışan yaklaşık 10.000 eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yeniledi konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 03.12.2018 tarih ve 583 sayılı yazımızla taleplerimizi iletmiştik. Ardından 5.12.2018 günü bir açıklama yaparak konuyu basınımızla da paylaşmıştık.

Gördük ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bildiğinden şaşmadı. Yetkili sendikayla işi örüp bizleri yalnızca “izleyici” olarak sonucu görmeye davet etti.

Bu görüşme ve hazırlık sürecinin bütün sendikaların temsilcileriyle birlikte yapılması gerekirdi. Bu durum eğitim çalışanlarımız açısından daha somut kazanımlar oluşturabilirdi. Farklı kaygıların da önüne geçilmiş olurdu. Soruyoruz size, sendikaların tamamını bu sürece katmanın sizin açınızdan ne sakıncası var? Bizim bilmemizi istemediğiniz bir durum mu var?

Anlaşma yapılan, sözleşmeyi alan bankanın önceki yıllarda, maaş kartı teslimi sırasında, eğitim emekçilerine zoraki bankacılık ürünleri sözleşmesi imzalattıklarını, bunu imzalamayanlara zorluk çıkardıklarını da biliyoruz.

Günlük limit neden düşük? Maaşımızı tek seferde neden çekemiyoruz? Bizim paramızı hangi hakla ikinci ve sonraki günlere rehin tutuyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika bu duruma yıllardır neden kayıtsız kalıyor?

Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla yapılan sözleşmeleri bir kenara bırakın, Denizli’de 8-10 kat daha az çalışanı olan ilçelerde bile milli eğitim çalışanları daha yüksek ücret alırken bizlerin durumu neden yok sayılıyor? Bu nasıl bir pazarlık? Verilen ücreti bankaların keyfiyetine neden bırakıyorsunuz? Neden bir alt sınır belirlemediniz? 1801 TL promosyon ödemesi çok düşük, kabul edilemez düzeydedir.

Bu duruma EĞİTİMİŞ olarak tepki gösteriyoruz. Üyelerimizle birlikte farklı çözüm yöntemlerini uygulamaya geçireceğimizi ve haklarımızı arayacağımızı kamuoyuna bildiririz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.