Diyanet'ten vekaletle kurban kesme hizmeti

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.08.2018 - 13:36, Güncelleme: 03.08.2018 - 13:36 3119+ kez okundu.
 

Diyanet'ten vekaletle kurban kesme hizmeti

Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünnetçi bu yıl yaklaşık 400 bin vekaletle kurban bağışı almayı hedeflediklerini bildirdi.
Sünnetçi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışı "Vekalet Yoluyla Kurban" hizmetleri konulu seminere katılarak yaptığı konuşmada, vatandaşlara vekaletle kurban kesmeyi anlatmak amacıyla din görevlilerine yönelik bir program düzenlediklerini söyledi.  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vekaletle kurban kesimi organizasyonu hakkında bilgi aktaran Sünnetçi, yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarının 140 ülkede ümmete, insanlara hizmet sunduğunu vurguladı.  Sünnetçi, 1993 yılından beri vekaletle kurban kesimini üstlendiklerini belirterek, "1993 yılında 2 bin hisse bağış ile başlayan bu organizasyon Allah'a şükürler olsun ki 2017 yılında yani 24 yıl sonra 257 bin 800'e ulaştı. 100 kat büyüdü. Bunlar öncelikle siz değerli hocalarımızın gayretleriyle oldu. inşallah bu 257 bin 800 hisse kurban bu sene Allah'ın izniyle 300-400 bini de geçecektir." dedi.  "Amacımız insanımıza yardımcı olmak"  Kurbanını kesmek isteyip de kesemeyen vatandaşlara yardımcı olmak istediklerini anlatan Sünnetçi, kurbanını dini usullere göre kabul olunacak bir şekilde kesmek isteyen kişilere rehberlik edeceklerini ifade etti.  Sünnetçi, bağışların PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, il ve ilçe müftülüklerinin yanında Diyanet Vakfı'nın sitesinden online sistem üzerinden yapılabildiğini sözlerine ekledi. 
Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünnetçi bu yıl yaklaşık 400 bin vekaletle kurban bağışı almayı hedeflediklerini bildirdi.

Sünnetçi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışı "Vekalet Yoluyla Kurban" hizmetleri konulu seminere katılarak yaptığı konuşmada, vatandaşlara vekaletle kurban kesmeyi anlatmak amacıyla din görevlilerine yönelik bir program düzenlediklerini söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vekaletle kurban kesimi organizasyonu hakkında bilgi aktaran Sünnetçi, yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarının 140 ülkede ümmete, insanlara hizmet sunduğunu vurguladı. 

Sünnetçi, 1993 yılından beri vekaletle kurban kesimini üstlendiklerini belirterek, "1993 yılında 2 bin hisse bağış ile başlayan bu organizasyon Allah'a şükürler olsun ki 2017 yılında yani 24 yıl sonra 257 bin 800'e ulaştı. 100 kat büyüdü. Bunlar öncelikle siz değerli hocalarımızın gayretleriyle oldu. inşallah bu 257 bin 800 hisse kurban bu sene Allah'ın izniyle 300-400 bini de geçecektir." dedi. 
"Amacımız insanımıza yardımcı olmak" 

Kurbanını kesmek isteyip de kesemeyen vatandaşlara yardımcı olmak istediklerini anlatan Sünnetçi, kurbanını dini usullere göre kabul olunacak bir şekilde kesmek isteyen kişilere rehberlik edeceklerini ifade etti. 

Sünnetçi, bağışların PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, il ve ilçe müftülüklerinin yanında Diyanet Vakfı'nın sitesinden online sistem üzerinden yapılabildiğini sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.