DİVARCI'DAN ÇİFTÇİYE MÜJDE: ÜRÜN ALIM GARANTİSİ İLE ÜRETİM!

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.02.2019 - 12:07, Güncelleme: 15.02.2019 - 12:07 3494+ kez okundu.
 

DİVARCI'DAN ÇİFTÇİYE MÜJDE: ÜRÜN ALIM GARANTİSİ İLE ÜRETİM!

Pamukkale'de çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinleyip çözüm önerilerini sunmaya devam ediyor. 
Tarım kooperatiflerinin kredilerini ödeyememesinden şikayette bulunan Akdereliler, Başkan Adayı Divarcı'dan yardım istedi. Ekonomik olarak korku içinde yaşadıklarını ifade eden Akdereli vatandaşlar, bu gidişle çiftçiliğin biteceğini öngördüklerini, her yeni güne nereden icra gelecek korkusu ile uyandıklarını söylediler. Her bir çiftçinin ayrı ayrı sorunlarını dinleyen CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, Akdere'nin tarımsal anlamda önemli bir mahalle olduğunu vurguladı. Özellikle meyvecilikte önemli bir konumu olan Akdere'yi ekonomik olarak huzura kavuşturacak projeleri olduğunu ifade eden Divarcı; "Akdere çok önemli bir tarım bölgemiz. Bizler çiftçimize destek olmazsak; çiftçilerimiz tekstilde işçi mi olacak? İşte durum o noktaya gelirse, Pamukkale ve Denizli olarak kaybetmiş oluruz. Biz bu bölgeye can vermeye geliyoruz. Biz 'Derman Belediyecilik' anlayışı ile Akdereli vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağımıza söz veriyoruz. Amacımız domates kuyrukları uzatmak değil, amacımız bölgemiz insanının ekmeğini büyütmek... Pamukkale nasıl bir marka ise Akdere'yi de marka haline getireceğimize söz veriyorum" şeklinde konuştu.  ÜRETİME ALIM GARANTİSİ VERİYORUZ Üreticinin yüksek girdi maliyetleri karşısında oldukça zorlandığını ifade eden Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, "Çiftçilik en zor mesleklerden biri haline geldi. Yüksek fiyattan alınan mazot, ithal tohum, gübre derken bir de bunların üzerine tarlada kalan hasatlar gündeme geldi. Böyle yönetim anlayışı olamaz! Yerel yönetimler bu noktada çiftçilerimizle ortak hareket ederek onlara destek olmak zorundadır. Biz birlikte yöneteceğimiz Pamukkalemizde çiftçilerimize ürün alım garantisi vereceğiz. Tohumunu bizim vereceğimiz ürünlerle hasatlarınızı alma garantisi ile üretime geçmenize destek olacağız. Cumhuriyet üretmek üzerine inşa edildi. Üretim biterse ülke biter, Cumhuriyet biter! El ele vererek bütün zorlukların üstesinden geleceğiz" dedi.
Pamukkale'de çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinleyip çözüm önerilerini sunmaya devam ediyor. 

Tarım kooperatiflerinin kredilerini ödeyememesinden şikayette bulunan Akdereliler, Başkan Adayı Divarcı'dan yardım istedi. Ekonomik olarak korku içinde yaşadıklarını ifade eden Akdereli vatandaşlar, bu gidişle çiftçiliğin biteceğini öngördüklerini, her yeni güne nereden icra gelecek korkusu ile uyandıklarını söylediler.
Her bir çiftçinin ayrı ayrı sorunlarını dinleyen CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, Akdere'nin tarımsal anlamda önemli bir mahalle olduğunu vurguladı. Özellikle meyvecilikte önemli bir konumu olan Akdere'yi ekonomik olarak huzura kavuşturacak projeleri olduğunu ifade eden Divarcı; "Akdere çok önemli bir tarım bölgemiz. Bizler çiftçimize destek olmazsak; çiftçilerimiz tekstilde işçi mi olacak? İşte durum o noktaya gelirse, Pamukkale ve Denizli olarak kaybetmiş oluruz. Biz bu bölgeye can vermeye geliyoruz. Biz 'Derman Belediyecilik' anlayışı ile Akdereli vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağımıza söz veriyoruz. Amacımız domates kuyrukları uzatmak değil, amacımız bölgemiz insanının ekmeğini büyütmek... Pamukkale nasıl bir marka ise Akdere'yi de marka haline getireceğimize söz veriyorum" şeklinde konuştu. 

ÜRETİME ALIM GARANTİSİ VERİYORUZ

Üreticinin yüksek girdi maliyetleri karşısında oldukça zorlandığını ifade eden Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, "Çiftçilik en zor mesleklerden biri haline geldi. Yüksek fiyattan alınan mazot, ithal tohum, gübre derken bir de bunların üzerine tarlada kalan hasatlar gündeme geldi. Böyle yönetim anlayışı olamaz! Yerel yönetimler bu noktada çiftçilerimizle ortak hareket ederek onlara destek olmak zorundadır. Biz birlikte yöneteceğimiz Pamukkalemizde çiftçilerimize ürün alım garantisi vereceğiz. Tohumunu bizim vereceğimiz ürünlerle hasatlarınızı alma garantisi ile üretime geçmenize destek olacağız. Cumhuriyet üretmek üzerine inşa edildi. Üretim biterse ülke biter, Cumhuriyet biter! El ele vererek bütün zorlukların üstesinden geleceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.