DİN GÖREVLİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2019 - 12:57, Güncelleme: 21.03.2019 - 13:00 3596+ kez okundu.
 

DİN GÖREVLİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi kapsamında Tavas’da görev yapan 28 imam ve 8 Kur’an kursu hocası organ bağışında bulundu.  
Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için başlatılan Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi’ne Tavas İlçe Müftülüğü tarafından büyük destek geldi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rabia Durkal tarafından Tavas’ta görev yapan imam, müezzin ve Kur’an Kursu hocalarına iki seanslık eğitim verilerek organ bağışının önemi anlatıldı. Eğitim sonunda da organ bağış standında organ bağışlamak isteyen 28 imam ve 8 Kur’an kursu hocasından organ bağışı alındı. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk organ bağışı konusunda vatandaşlardan en çok dinen caiz olup olmadığı yönünde sorular geldiğini, Tavas’da görev yapan din görevlilerinin organ bağışında bulunarak bu soruya en güzel cevabı verdiklerini söyledi  ve şöyle devam etti: “ Bildiğiniz gibi Mart ayı itibariyle Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için yeni bir projeye başladık. Projemiz kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Denizli Müftülüğü ile çeşitli protokoller yaptık. Projemizin tanıtım toplantısında İl Müftümüz Mehmet Aşık da organ bağışının dinimizce caiz olduğunu hatta caizin ötesinde insan hayatını kurtarmak için gereklilik olduğunu vurgulayarak; ‘Maide suresinin 32. Ayetinde geçtiği gibi Her Kim Bir Hayatı Kurtarırsa, Bütün İnsanları Kurtarmış Gibi Olur’ diyerek organ bağışının önemine vurgu yapmıştı. Yine her Cuma farklı camilerde organ bağışı konusunda vaaz verilerek dinen organ bağışında bulunmanın herhangi bir sakıncasının olmadığı vatandaşlarımıza anlatılıyor. Şimdi de İl Müftümüz Mehmet Aşık’ın öncülüğünde Tavas’da görev yapan imamlar ve Kur’an Kursu hocalarından oluşan 36 kişi organ bağışında bulundu. Ben buradan tüm vatandaşlarımızı projemize destek olmaya ve organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi kapsamında Tavas’da görev yapan 28 imam ve 8 Kur’an kursu hocası organ bağışında bulundu.  

Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için başlatılan Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesi’ne Tavas İlçe Müftülüğü tarafından büyük destek geldi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rabia Durkal tarafından Tavas’ta görev yapan imam, müezzin ve Kur’an Kursu hocalarına iki seanslık eğitim verilerek organ bağışının önemi anlatıldı. Eğitim sonunda da organ bağış standında organ bağışlamak isteyen 28 imam ve 8 Kur’an kursu hocasından organ bağışı alındı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk organ bağışı konusunda vatandaşlardan en çok dinen caiz olup olmadığı yönünde sorular geldiğini, Tavas’da görev yapan din görevlilerinin organ bağışında bulunarak bu soruya en güzel cevabı verdiklerini söyledi  ve şöyle devam etti: “ Bildiğiniz gibi Mart ayı itibariyle Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için yeni bir projeye başladık. Projemiz kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Denizli Müftülüğü ile çeşitli protokoller yaptık. Projemizin tanıtım toplantısında İl Müftümüz Mehmet Aşık da organ bağışının dinimizce caiz olduğunu hatta caizin ötesinde insan hayatını kurtarmak için gereklilik olduğunu vurgulayarak; ‘Maide suresinin 32. Ayetinde geçtiği gibi Her Kim Bir Hayatı Kurtarırsa, Bütün İnsanları Kurtarmış Gibi Olur’ diyerek organ bağışının önemine vurgu yapmıştı. Yine her Cuma farklı camilerde organ bağışı konusunda vaaz verilerek dinen organ bağışında bulunmanın herhangi bir sakıncasının olmadığı vatandaşlarımıza anlatılıyor. Şimdi de İl Müftümüz Mehmet Aşık’ın öncülüğünde Tavas’da görev yapan imamlar ve Kur’an Kursu hocalarından oluşan 36 kişi organ bağışında bulundu. Ben buradan tüm vatandaşlarımızı projemize destek olmaya ve organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.