Deprem Haftası’nda PAÜ DAK Deprem Tatbikatına Katıldı

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2019 - 13:39, Güncelleme: 12.03.2019 - 13:39 2987+ kez okundu.
 

Deprem Haftası’nda PAÜ DAK Deprem Tatbikatına Katıldı

PAÜ DAK, Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli’de faaliyet yürüten AFAD, UMKE, AKUT, İHH ve TRAC ekipleri ile birlikte gerçekleştirilen deprem ve tahliye tatbikatına katıldı.
Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci topluluklarından olan PAÜ Dağ Arama Kurtarma Topluluğu (PAÜ DAK), Denizli’de faaliyet gösteren AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), AKUT (Arama Kurtarma Teşkilatı), İHH (İnsani Yardım Vakfı) ve TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) ile birlikte ekiplerin koordinasyonunu pekiştirmek amacıyla Denizli/Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen deprem ve tahliye tatbikatına katılarak deprem ve tahliye yöntemlerini pekiştirdi. KBRN* müdahale ve tahliye, hava köprüsü ile yaralı tahliye, dört kollu sedye ile yaralı tahliye ve serbest iniş gibi çeşitli yöntemlerin denendiği tatbikatın sonunda, konuyla ilgili açıklama yapan PAÜ DAK Topluluk Başkanı Burak Kahraman depremin ani gelişen bir doğal afet türü olduğunu ifade ederek bu tür tatbikatların belirli zaman aralıklarıyla tekrarlanması gerektiğini belirtti.
PAÜ DAK, Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli’de faaliyet yürüten AFAD, UMKE, AKUT, İHH ve TRAC ekipleri ile birlikte gerçekleştirilen deprem ve tahliye tatbikatına katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci topluluklarından olan PAÜ Dağ Arama Kurtarma Topluluğu (PAÜ DAK), Denizli’de faaliyet gösteren AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), AKUT (Arama Kurtarma Teşkilatı), İHH (İnsani Yardım Vakfı) ve TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) ile birlikte ekiplerin koordinasyonunu pekiştirmek amacıyla Denizli/Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen deprem ve tahliye tatbikatına katılarak deprem ve tahliye yöntemlerini pekiştirdi.

KBRN* müdahale ve tahliye, hava köprüsü ile yaralı tahliye, dört kollu sedye ile yaralı tahliye ve serbest iniş gibi çeşitli yöntemlerin denendiği tatbikatın sonunda, konuyla ilgili açıklama yapan PAÜ DAK Topluluk Başkanı Burak Kahraman depremin ani gelişen bir doğal afet türü olduğunu ifade ederek bu tür tatbikatların belirli zaman aralıklarıyla tekrarlanması gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.