DENİZLİLİ ÇOCUKLAR DİYARBAKIR'I ÇOK SEVDİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2018 - 11:13, Güncelleme: 17.10.2018 - 11:13 3744+ kez okundu.
 

DENİZLİLİ ÇOCUKLAR DİYARBAKIR'I ÇOK SEVDİ

Biz Anadoluyuz Projesi Kapsamında Diyarbakır Gezisi Gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla 15 yaş altı şehit ve gazi yakını çocuklarımız ile yetim ve öksüz çocuklarımızın karşılıklı olarak doğu ve batı illerimiz arasında ziyaretini içeren İçişleri Bakanlığı Strateji Dairesi Başkanlığının koordine ettiği Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Diyarbakır gezisi gerçekleştirildi. Karşılıklı ziyaretlerle; ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması,  kardeşlik ve duygudaşlık bilincinin artırılması, değerlerimizin gelecek nesillerimize aktarılması ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlayan Proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, belirlenen 21 ilde ikamet eden çocuklarımız, Ülkemizin diğer bölgelerinde belirlenmiş olan  İllerimizde en az üç gün süreyle misafir edilmektedir. Yine aynı Proje çerçevesinde batı İllerinden yukarıdaki özellikleri taşıyan çocuklarımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde belirlenen illerde misafir edilmektedir. 2018 Ekim ayı itibari ile yaklaşık 48 bin çocuğumuz, eşleştirilen 24 İl Valiliklerimizce misafir edilmiş olup; Bu çerçevede; Denizli’den 91 öğrencimiz ve 8 görevli Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Diyarbakır’da misafir edilmiştir. ‘’Biz Anadoluyuz Projesi’’ kapsamında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ilimizden misafir olarak giden çocuklarımızla bir araya gelerek sohbet etti. Çocuklarımız Diyarbakır Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen program çerçevesinde; İç Kale Müzesi, Hz. Süleyman Camii, 27 Sahabe Türbesi, Meryem Ana Kilisesi, Atatürk Evi, Hasan Paşa Hanı, Ulu Camii, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Sülüklü Han, Sur İçi gezisi ve Peygamber Kabirlerininin ziyaret edilmesi gibi çeşitli etkinliklere katılıp, muhtelif tarihi ve turistik yerleri görerek unutulmaz 4 gün geçirdiler. Ziyarette İlimiz kafilesine 7 görevli ve Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan eşlik etmiştir.  
Biz Anadoluyuz Projesi Kapsamında Diyarbakır Gezisi Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla 15 yaş altı şehit ve gazi yakını çocuklarımız ile yetim ve öksüz çocuklarımızın karşılıklı olarak doğu ve batı illerimiz arasında ziyaretini içeren İçişleri Bakanlığı Strateji Dairesi Başkanlığının koordine ettiği Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Diyarbakır gezisi gerçekleştirildi.

Karşılıklı ziyaretlerle; ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması,  kardeşlik ve duygudaşlık bilincinin artırılması, değerlerimizin gelecek nesillerimize aktarılması ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlayan Proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, belirlenen 21 ilde ikamet eden çocuklarımız, Ülkemizin diğer bölgelerinde belirlenmiş olan  İllerimizde en az üç gün süreyle misafir edilmektedir. Yine aynı Proje çerçevesinde batı İllerinden yukarıdaki özellikleri taşıyan çocuklarımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde belirlenen illerde misafir edilmektedir.

2018 Ekim ayı itibari ile yaklaşık 48 bin çocuğumuz, eşleştirilen 24 İl Valiliklerimizce misafir edilmiş olup; Bu çerçevede; Denizli’den 91 öğrencimiz ve 8 görevli Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Diyarbakır’da misafir edilmiştir.

‘’Biz Anadoluyuz Projesi’’ kapsamında Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ilimizden misafir olarak giden çocuklarımızla bir araya gelerek sohbet etti. Çocuklarımız Diyarbakır Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen program çerçevesinde; İç Kale Müzesi, Hz. Süleyman Camii, 27 Sahabe Türbesi, Meryem Ana Kilisesi, Atatürk Evi, Hasan Paşa Hanı, Ulu Camii, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Sülüklü Han, Sur İçi gezisi ve Peygamber Kabirlerininin ziyaret edilmesi gibi çeşitli etkinliklere katılıp, muhtelif tarihi ve turistik yerleri görerek unutulmaz 4 gün geçirdiler. Ziyarette İlimiz kafilesine 7 görevli ve Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan eşlik etmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.