PAÜ Türkiye’nin en iyileri arasında

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2024 - 15:11, Güncelleme: 31.01.2024 - 10:16 4932+ kez okundu.
 

PAÜ Türkiye’nin en iyileri arasında

PAÜ Türkiye’nin en iyileri arasında
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, hem Türkiye çapında hem de Pamukkale Üniversitesi bünyesinde, hacim ve kalite açısından Türkiye’nin en iyi bölümleri arasında yer aldı.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan ve iki yüz üniversitesinin araştırma alanları bazında performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği “Üniversitelerde Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2023” raporu yayınlandı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, hem Türkiye çapında hem de Pamukkale Üniversitesi bünyesinde, hacim ve kalite açısından Türkiye’nin en iyi bölümleri arasında yer aldı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün Türkiye’nin en yetkin akademik birimler arasına girmeyi başardığı rapor; araştırma alanları, TÜBİTAK yetkili kurum değerlendirmeleri, “All Science Journal Classification” (ASJC) sınıflandırması, Türkiye’nin çeşitli politika belgelerinde yer alan güncel ihtiyaçlar, ülkemizin güvenliği açısından kritik alanlar ve üniversitelerin eğitim alanları dikkate alınarak oluşturuldu.Hacim ve kalite göstergelerine göre birinci bölgede yer aldıPAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, TÜBİTAK raporunda, “kamu yönetimi” alanında hacim ve kalite göstergelerine göre birinci bölgede yer aldı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, “kamu yönetimi” alanında gösterdiği bu başarı sayesinde, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) gibi ülkemizin en seçkin üniversiteleri ile aynı klasmanda kendine yer buldu. Elde edilen başarının yanı sıra, Pamukkale Üniversitesi’nin kurum içi yetkinlik haritasına göre de, “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” ve “Kamu Yönetimi” alanları, yine birinci bölgede yer aldı.
PAÜ Türkiye’nin en iyileri arasında
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, hem Türkiye çapında hem de Pamukkale Üniversitesi bünyesinde, hacim ve kalite açısından Türkiye’nin en iyi bölümleri arasında yer aldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan ve iki yüz üniversitesinin araştırma alanları bazında performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği “Üniversitelerde Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2023” raporu yayınlandı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, hem Türkiye çapında hem de Pamukkale Üniversitesi bünyesinde, hacim ve kalite açısından Türkiye’nin en iyi bölümleri arasında yer aldı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün Türkiye’nin en yetkin akademik birimler arasına girmeyi başardığı rapor; araştırma alanları, TÜBİTAK yetkili kurum değerlendirmeleri, “All Science Journal Classification” (ASJC) sınıflandırması, Türkiye’nin çeşitli politika belgelerinde yer alan güncel ihtiyaçlar, ülkemizin güvenliği açısından kritik alanlar ve üniversitelerin eğitim alanları dikkate alınarak oluşturuldu.
Hacim ve kalite göstergelerine göre birinci bölgede yer aldı

PAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, TÜBİTAK raporunda, “kamu yönetimi” alanında hacim ve kalite göstergelerine göre birinci bölgede yer aldı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, “kamu yönetimi” alanında gösterdiği bu başarı sayesinde, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) gibi ülkemizin en seçkin üniversiteleri ile aynı klasmanda kendine yer buldu. Elde edilen başarının yanı sıra, Pamukkale Üniversitesi’nin kurum içi yetkinlik haritasına göre de, “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” ve “Kamu Yönetimi” alanları, yine birinci bölgede yer aldı.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.