DENİZLİ VATANDAŞLARINA MÜJDE

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.01.2019 - 17:14, Güncelleme: 28.01.2019 - 17:14 2840+ kez okundu.
 

DENİZLİ VATANDAŞLARINA MÜJDE

TYP ( Toplum Yararına Çalısma Programı) Kapsamında Denizlideki kamu kurumlarına temizlik personeli alımı yapılaca açıklandı.
 Müracaatlar 1 Şubat Cuma Gününe kadar devam edecektir. Herhangi bir yerde çalışmayan ve herhangi bir yerden maaş almayan işsizler başvurabilir. Duyrulur Çoğu kişinin yeni yeni duymaya başladığı Toplum yararına çalışma programı(TYP)’nın amacı işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve yerlerde toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla sağlanan geçici iş desteğidir. Peki ya bu destekten kimler faydalanabilir? Toplum yararına çalışma programı(TYP) nedir? İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır. Toplum yararına çalışma programı(TYP) hizmet sağlayıcılar kimdir? -Kamu kurum veya kuruluşları. -Sivil toplum kuruluşları. -Özel sektör işyerleri. -TYP aşağıdaki alanlarda uygulanabilir. -Çevre temizliği. -Kamusal altyapının yenilenmesi. -Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi. -Bakım onarım ve temizlik işleri yapılması. -Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması. -Ağaçlandırma. -Park düzenlemeleri. -Vadi ve dere ıslahı. -Erozyon engelleme çalışmaları. Bu sınırlar çerçevesinde TYP uygulanacak alanların belirlenmesinde il müdürlüğünce kamu yararı gözetilir. Düzenlenecek TYP’nin konusu, hiçbir şekilde kamunun ortak kullanım alanları dışında özel mülkiyet ya da özel kullanıma tahsis edilmiş alanlar olamaz. TYP düzenlenecek alanlar belirlenirken ihtiyaçlar göz önüne alınır ve kamu yararının daha yüksek olduğu programlara yer verilir. Bu çerçevede düzenlenecek TYP, proje bazlı olarak hazırlanacak teklifler üzerinden değerlendirilecek olup belirli bir mesleğe yönelik TYP’ler değerlendirilmeye alınmaz.  
TYP ( Toplum Yararına Çalısma Programı) Kapsamında Denizlideki kamu kurumlarına temizlik personeli alımı yapılaca açıklandı.

 Müracaatlar 1 Şubat Cuma Gününe kadar devam edecektir. Herhangi bir yerde çalışmayan ve herhangi bir yerden maaş almayan işsizler başvurabilir. Duyrulur

Çoğu kişinin yeni yeni duymaya başladığı Toplum yararına çalışma programı(TYP)’nın amacı işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve yerlerde toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla sağlanan geçici iş desteğidir. Peki ya bu destekten kimler faydalanabilir?

Toplum yararına çalışma programı(TYP) nedir?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

Toplum yararına çalışma programı(TYP) hizmet sağlayıcılar kimdir?

-Kamu kurum veya kuruluşları.

-Sivil toplum kuruluşları.

-Özel sektör işyerleri.

-TYP aşağıdaki alanlarda uygulanabilir.

-Çevre temizliği.

-Kamusal altyapının yenilenmesi.

-Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi.

-Bakım onarım ve temizlik işleri yapılması.

-Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması.

-Ağaçlandırma.

-Park düzenlemeleri.

-Vadi ve dere ıslahı.

-Erozyon engelleme çalışmaları.

Bu sınırlar çerçevesinde TYP uygulanacak alanların belirlenmesinde il müdürlüğünce kamu yararı gözetilir. Düzenlenecek TYP’nin konusu, hiçbir şekilde kamunun ortak kullanım alanları dışında özel mülkiyet ya da özel kullanıma tahsis edilmiş alanlar olamaz. TYP düzenlenecek alanlar belirlenirken ihtiyaçlar göz önüne alınır ve kamu yararının daha yüksek olduğu programlara yer verilir. Bu çerçevede düzenlenecek TYP, proje bazlı olarak hazırlanacak teklifler üzerinden değerlendirilecek olup belirli bir mesleğe yönelik TYP’ler değerlendirilmeye alınmaz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.