DENİZLİ EĞİTİM-İŞ'TEN O SAVCIYA SERT TEPKİ

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2019 - 14:12, Güncelleme: 28.02.2019 - 14:12 3893+ kez okundu.
 

DENİZLİ EĞİTİM-İŞ'TEN O SAVCIYA SERT TEPKİ

Öğretmenleri halı sahada gözaltına aldıran savcıya Denizli Eğitim İş Şubesi Balkanı Namık Kemal Aydoğan'dan tepki geldi.
Dün akşam Diyarbakır Çermik ilçesinde halı sahada maç yapan öğretmenleri gözaltına aldıran savcıya bugün Eğitim İş Denizli Şubesinden tepki geldi. Denizli Şube başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamada "Makamlar halka, vatandaşa hizmet içindir. Kimse makamını kişisel çıkarları ve nüfuzu için kullanamaz, kullanmamalıdır. Diyarbakır Çermik'te kendini bilmez bir savcının halı saha maçının saatini gerekçe göstererek öğretmenlerimizi güvenlik soruşturmasına, ardından da gözaltına aldırması kabul edilemez. Kınıyoruz. Adı geçen savcı derhal istifa etmeli, adalet bakanı gereğini yapmalıdır. Öğretmenlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.  NE OLMUŞTU? Olay dün akşam Diyarbakır Çermik’te bir halı sahada yaşandı. Halı sahada 21.00-22.00 saatleri arasında ilçede görevli öğretmenlerin, saat 22.00-23.00 saatleri arasında ilçede görevli bir savcının da aralarında bulunduğu takımın maçı vardı. Ancak iddiaya göre, savcının takımı halı sahaya erken geldi ve saatleri henüz gelmemesine rağmen önce onlar maç yapmak istedi. ÖĞRETMENLER GÖZALTINA ALINDI İki takım arasında bu nedenle kısa süreli gerginlik yaşanmasının ardından halı saha görevlileri savcının bulunduğu takımdaki grubu halı saha dışına çıkardı. Öğretmen grubunun maça başlamasından kısa bir süre sonra halı sahaya gelen emniyet yetkilileri maçı durdurdu, kimlik kontrolü yaptı. O sırada kimlikleri yanında bulunmayan öğretmenler ekip otolarına bindirilerek, Çermik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü götürüldü. Burada bir süre tutulan öğretmenler serbest bırakıldı.
Öğretmenleri halı sahada gözaltına aldıran savcıya Denizli Eğitim İş Şubesi Balkanı Namık Kemal Aydoğan'dan tepki geldi.

Dün akşam Diyarbakır Çermik ilçesinde halı sahada maç yapan öğretmenleri gözaltına aldıran savcıya bugün Eğitim İş Denizli Şubesinden tepki geldi. Denizli Şube başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamada "Makamlar halka, vatandaşa hizmet içindir. Kimse makamını kişisel çıkarları ve nüfuzu için kullanamaz, kullanmamalıdır. Diyarbakır Çermik'te kendini bilmez bir savcının halı saha maçının saatini gerekçe göstererek öğretmenlerimizi güvenlik soruşturmasına, ardından da gözaltına aldırması kabul edilemez. Kınıyoruz.
Adı geçen savcı derhal istifa etmeli, adalet bakanı gereğini yapmalıdır. Öğretmenlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Olay dün akşam Diyarbakır Çermik’te bir halı sahada yaşandı. Halı sahada 21.00-22.00 saatleri arasında ilçede görevli öğretmenlerin, saat 22.00-23.00 saatleri arasında ilçede görevli bir savcının da aralarında bulunduğu takımın maçı vardı. Ancak iddiaya göre, savcının takımı halı sahaya erken geldi ve saatleri henüz gelmemesine rağmen önce onlar maç yapmak istedi.

ÖĞRETMENLER GÖZALTINA ALINDI

İki takım arasında bu nedenle kısa süreli gerginlik yaşanmasının ardından halı saha görevlileri savcının bulunduğu takımdaki grubu halı saha dışına çıkardı. Öğretmen grubunun maça başlamasından kısa bir süre sonra halı sahaya gelen emniyet yetkilileri maçı durdurdu, kimlik kontrolü yaptı. O sırada kimlikleri yanında bulunmayan öğretmenler ekip otolarına bindirilerek, Çermik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü götürüldü. Burada bir süre tutulan öğretmenler serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.