DENİZLİ'DE İTTİFAK ÇATIRDIYOR MU?

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.01.2019 - 15:14, Güncelleme: 05.01.2019 - 15:47 3933+ kez okundu.
 

DENİZLİ'DE İTTİFAK ÇATIRDIYOR MU?

Bugün İYİ Parti tarafından açıklanan 5 ilçe adayından 2’sinin CHP’den aday adayı olduğu ortaya çıktı. Akıllara ittifak çatırdıyor mu sorusunu getirdi?
İYİ Parti’nin Denizli’de 5 ilçe için yaptığı aday açıklaması ortalığı karıştırdı. Açıklanan isimlerden 2’sinin CHP üyesi olduğu ve İlçe Belediye Başkanlığı için CHP’den adaylık başvurusunun bulunduğu öğrenildi. Adı açıklanan 5 isminden 2’sinin CHP’den başvuru yapmış olması ve aynı isimleri İYİ Parti’nin açıklaması şaşkınlık yarattı. İYİ Parti tarafından yapılan açıklamanın ardından bir basın toplantısı düzenleyen CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’la birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. İyi Parti’den adaylıkları açıklanan Çardak ve Baklan belediye başkan adaylarının CHP’den aday adayı başvurusunun bulunduğunu söyleyen Mahir Akbaba, “Bugün İyi Parti’nin açıkladığı; Baklan Adayı Mehmet Yağcı, Beyağaç Erdal Cengiz’in adını duyar duymaz kendilerini aradım. Hatta ilçe başkanlarımızla da görüştüm. Kendilerinin bu açıklamadan haberdar olmadıklarını öğrendim. Eğer ittifak çatısı altında birleştiysek, bu tür olayların yaşanmaması lazım. Bu tür olaylar ittifaka zarar verir. Yaşanmaması gerekir. Bizler tüm ilçelerde Cumhuriyet Halk Partili adaylarla seçimlere girmek istiyoruz. Büyükşehirde Sayın Bahtiyar’a destek vermelerini ilçelerde de CHP’li adaylara destek vereceklerini ümit ediyoruz. İttifakı kurgularken, partimizin daha önceki seçimlerde aldığı oy oranları dikkate alınmalıdır.” ARSLAN: SİYASİ ETİĞE UYMAZ Akbaba’nın ardından konuşan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’da, “İYİ Parti tarafından açıklanan 5 ilçe adayını öğrenince üzüldük. Bu isimlerden 2’si bizim partimizde başvurusu bulunan isimler. Bu tür açıklamaların ve söylentilerin hoş olmadığını belirtmek isteriz. Bizim ana muhalefet partisi olarak hedefimiz seçimi kazanabileceğimiz adaylarla yola çıkmak. Bireysel ve kişisel olarak tek taraflı açıklamalar bizi üzmektedir. Bu siyasi etiğe uymayan davranıştır.”dedi. Arslan ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İyi Parti ile yapılan ittifakla ilgili olarak ilk kez konuştu. Arslan, "Büyükşehir’i İyi Partiye vermeyi istemezdik. Ancak genel merkezimizin aldığı bir karardır. Saygı duymak zorundayız." dedi. 
Bugün İYİ Parti tarafından açıklanan 5 ilçe adayından 2’sinin CHP’den aday adayı olduğu ortaya çıktı. Akıllara ittifak çatırdıyor mu sorusunu getirdi?

İYİ Parti’nin Denizli’de 5 ilçe için yaptığı aday açıklaması ortalığı karıştırdı. Açıklanan isimlerden 2’sinin CHP üyesi olduğu ve İlçe Belediye Başkanlığı için CHP’den adaylık başvurusunun bulunduğu öğrenildi.

Adı açıklanan 5 isminden 2’sinin CHP’den başvuru yapmış olması ve aynı isimleri İYİ Parti’nin açıklaması şaşkınlık yarattı. İYİ Parti tarafından yapılan açıklamanın ardından bir basın toplantısı düzenleyen CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’la birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İyi Parti’den adaylıkları açıklanan Çardak ve Baklan belediye başkan adaylarının CHP’den aday adayı başvurusunun bulunduğunu söyleyen Mahir Akbaba, “Bugün İyi Parti’nin açıkladığı; Baklan Adayı Mehmet Yağcı, Beyağaç Erdal Cengiz’in adını duyar duymaz kendilerini aradım. Hatta ilçe başkanlarımızla da görüştüm. Kendilerinin bu açıklamadan haberdar olmadıklarını öğrendim. Eğer ittifak çatısı altında birleştiysek, bu tür olayların yaşanmaması lazım. Bu tür olaylar ittifaka zarar verir. Yaşanmaması gerekir. Bizler tüm ilçelerde Cumhuriyet Halk Partili adaylarla seçimlere girmek istiyoruz. Büyükşehirde Sayın Bahtiyar’a destek vermelerini ilçelerde de CHP’li adaylara destek vereceklerini ümit ediyoruz. İttifakı kurgularken, partimizin daha önceki seçimlerde aldığı oy oranları dikkate alınmalıdır.”

ARSLAN: SİYASİ ETİĞE UYMAZ

Akbaba’nın ardından konuşan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’da, “İYİ Parti tarafından açıklanan 5 ilçe adayını öğrenince üzüldük. Bu isimlerden 2’si bizim partimizde başvurusu bulunan isimler. Bu tür açıklamaların ve söylentilerin hoş olmadığını belirtmek isteriz. Bizim ana muhalefet partisi olarak hedefimiz seçimi kazanabileceğimiz adaylarla yola çıkmak. Bireysel ve kişisel olarak tek taraflı açıklamalar bizi üzmektedir. Bu siyasi etiğe uymayan davranıştır.”dedi.

Arslan ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İyi Parti ile yapılan ittifakla ilgili olarak ilk kez konuştu. Arslan, "Büyükşehir’i İyi Partiye vermeyi istemezdik. Ancak genel merkezimizin aldığı bir karardır. Saygı duymak zorundayız." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.