Uzmanlar ’an farkındalığı ve gelecek kaygısına’ dikkat çekti

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2023 - 16:50, Güncelleme: 20.12.2023 - 15:10 1051+ kez okundu.
 

Uzmanlar ’an farkındalığı ve gelecek kaygısına’ dikkat çekti

Uzmanlar ’an farkındalığı ve gelecek kaygısına’ dikkat çekti
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) Öğrencilerine Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’in konuk edildiği ‘An Farkındalığı ve Gelecek Kaygısı’ konulu bir konferans düzenlendi.Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen “An Farkındalığı ve Gelecek Kaygısı” konulu konferans, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez tarafından Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Etkinliğe İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Psikoloji Bölüm Başkanı ve öğrencileri de katılım sağladı. Psikolog Üzülmez konu ile ilgili şu bilgileri aktardı:“Geçmişte yaşanılan olumsuz olayları sürekli düşünerek ve bununla ilgili yaşanan kaygılar ile kişi o anı yaşamaktan uzak kalabilmektedir. Anı yaşamak, içinde bulunduğun her anın farkında olmak ve değerini artırmak, fırsatları yakalayabilmektir. Bu anlayış hayatın içindeki gereksiz ertelemelerden kaçınmaya teşvik eder. Sahip olduğun her fırsatı değerlendirmen gerekmektedir. Anı yaşamak, şimdiki zamanda nelerin mümkün olduğuna ve nelerden keyif alabileceğine odaklanarak yaşamaktır. Hedeflediğin projeye başlamak için sağlığın ve enerjin yerinde ise bu bir fırsattır. Anda kalmak bazen gününü gün etmek, geçmişi ve geleceği önemsemek ya da sadece keyif odaklı yaşamak gibi yanlış yorumlanabiliyor. Herhangi bir hedefe sahip olmamak değildir. Aksine, seni hemen bugün, şu an kendi başına mücadele etmeye başlamaya, harekete geçmeye teşvik edebilir. Tüm potansiyelini ortaya çıkarmaya başlamak için yarını beklemeniz gerekmez. Harekete geçtiğiniz an, tüm ihtimalleri de görmeye başlarsınız.”Psikolog Üzülmez, konuşmasında ayrıca, anda kalmak ve gelecek kaygısından sıyrılmak için bazı yöntemlerden de bahsederek, “Hayatı yaşarken küçük adımlar ile başlayın, duyularınızı kullanın, kendinizle konuşmanın gücünden faydalanın” şeklinde konuştu.Etkinlik sonunda, Denizli Sağlık Hizmetleri MYO personeli ve öğrencileri, konferans süresince interaktif bir ortamda sorularını paylaşma ve deneyimlerini aktarma fırsatı buldu. Konuk konuşmacı Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’e programa katkı ve katılımlarından dolayı, DSHMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar İli tarafından teşekkür belgesi ve hediyesi takdim edildi.
Uzmanlar ’an farkındalığı ve gelecek kaygısına’ dikkat çekti
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) Öğrencilerine Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’in konuk edildiği ‘An Farkındalığı ve Gelecek Kaygısı’ konulu bir konferans düzenlendi.
Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen “An Farkındalığı ve Gelecek Kaygısı” konulu konferans, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez tarafından Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Psikoloji Bölüm Başkanı ve öğrencileri de katılım sağladı. Psikolog Üzülmez konu ile ilgili şu bilgileri aktardı:
“Geçmişte yaşanılan olumsuz olayları sürekli düşünerek ve bununla ilgili yaşanan kaygılar ile kişi o anı yaşamaktan uzak kalabilmektedir. Anı yaşamak, içinde bulunduğun her anın farkında olmak ve değerini artırmak, fırsatları yakalayabilmektir. Bu anlayış hayatın içindeki gereksiz ertelemelerden kaçınmaya teşvik eder. Sahip olduğun her fırsatı değerlendirmen gerekmektedir. Anı yaşamak, şimdiki zamanda nelerin mümkün olduğuna ve nelerden keyif alabileceğine odaklanarak yaşamaktır. Hedeflediğin projeye başlamak için sağlığın ve enerjin yerinde ise bu bir fırsattır. Anda kalmak bazen gününü gün etmek, geçmişi ve geleceği önemsemek ya da sadece keyif odaklı yaşamak gibi yanlış yorumlanabiliyor. Herhangi bir hedefe sahip olmamak değildir. Aksine, seni hemen bugün, şu an kendi başına mücadele etmeye başlamaya, harekete geçmeye teşvik edebilir. Tüm potansiyelini ortaya çıkarmaya başlamak için yarını beklemeniz gerekmez. Harekete geçtiğiniz an, tüm ihtimalleri de görmeye başlarsınız.”
Psikolog Üzülmez, konuşmasında ayrıca, anda kalmak ve gelecek kaygısından sıyrılmak için bazı yöntemlerden de bahsederek, “Hayatı yaşarken küçük adımlar ile başlayın, duyularınızı kullanın, kendinizle konuşmanın gücünden faydalanın” şeklinde konuştu.
Etkinlik sonunda, Denizli Sağlık Hizmetleri MYO personeli ve öğrencileri, konferans süresince interaktif bir ortamda sorularını paylaşma ve deneyimlerini aktarma fırsatı buldu. Konuk konuşmacı Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’e programa katkı ve katılımlarından dolayı, DSHMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar İli tarafından teşekkür belgesi ve hediyesi takdim edildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.