Denizli Tandır Kebabının lezzeti dünyayı saracak

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.11.2023 - 15:33, Güncelleme: 15.11.2023 - 15:22 1705+ kez okundu.
 

Denizli Tandır Kebabının lezzeti dünyayı saracak

Denizli Tandır Kebabının lezzeti dünyayı saracak
Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Yönetimi, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’a ziyarette bulundu. Ziyarete; Denizli’nin kültürel mirası olan Denizli Tandır Kebabının ulusal ve uluslararası mecrada bilinirliliğini artırmak, özel lezzetle şehrin tanıtımına katkı konulması amacıyla ortak çalışmalar yapılması için fikir alışverişinde bulunuldu.Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, Kebapçı Dursun işletmesinin sahibi Dursun Göçenoğlu ve sektörün temsilcilerinden oluşan Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı. Ziyarette, tarihi 1800’lü yıllara dayanan Denizli’nin kültürel lezzeti Denizli Tandır Kebabının bozulmadan gelecek nesillere aktarılması, ulusal ve uluslararası arenada Denizli Tandır Kebabının bilinirliliğinin artırılması, gastronomi mirasla Denizli’nin tanıtımına katkı koyulması amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu."Önemli bir değerimiz”Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Coğrafi İşarete sahip Denizli Tandır Kebabı, Denizli’mizin önemli bir kültürel varlığıdır. Gastronomi mirası bir kültürü yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Denizli Ticaret Odası olarak derneğimizle her daim istişare halinde olacağız. Denizli’mizin tanıtımı açısından bu kültürel lezzeti önemsiyoruz. Derneğimizin çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Denizli’mizin yararına her türlü çalışmaya destek veririz” dedi.“Ortak paydamız Denizli”Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz’de DTO Başkanı Erdoğan’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Geçmişimizden gelen mirasımız Denizli Tandır Kebabını, gelenek bozulmadan ustalarımızın lezzetli elleriyle gelecek nesillere aktarmayı görevimiz olarak kabul ediyoruz. Tarihi 1800’lü yılların ortalarına kadar giden Denizli Tandır Kebabı, Kaleiçi Çarşısı’nda ortaya çıktı. Geçmişte olduğu gibi bugünde Bayramyerinde, Kaleiçi’nde Denizlili Kebapçılarımız, hem yerli hem de yabancı misafirlerimize bu özel lezzeti sunmaya devam ediyor. Sektörümüzün tüm temsilcileri de bu geleneği en iyi şekilde yaşatıyor. Denizli Tandır Kebabının ülkemizde ve dünyada tanıtımı, tabi bu özel mirasımızla Denizli’mizin tanıtımı için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Sizlerin de desteğiyle inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
Denizli Tandır Kebabının lezzeti dünyayı saracak
Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Yönetimi, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’a ziyarette bulundu. Ziyarete; Denizli’nin kültürel mirası olan Denizli Tandır Kebabının ulusal ve uluslararası mecrada bilinirliliğini artırmak, özel lezzetle şehrin tanıtımına katkı konulması amacıyla ortak çalışmalar yapılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, Kebapçı Dursun işletmesinin sahibi Dursun Göçenoğlu ve sektörün temsilcilerinden oluşan Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı. Ziyarette, tarihi 1800’lü yıllara dayanan Denizli’nin kültürel lezzeti Denizli Tandır Kebabının bozulmadan gelecek nesillere aktarılması, ulusal ve uluslararası arenada Denizli Tandır Kebabının bilinirliliğinin artırılması, gastronomi mirasla Denizli’nin tanıtımına katkı koyulması amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.

"Önemli bir değerimiz”
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Coğrafi İşarete sahip Denizli Tandır Kebabı, Denizli’mizin önemli bir kültürel varlığıdır. Gastronomi mirası bir kültürü yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Denizli Ticaret Odası olarak derneğimizle her daim istişare halinde olacağız. Denizli’mizin tanıtımı açısından bu kültürel lezzeti önemsiyoruz. Derneğimizin çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Denizli’mizin yararına her türlü çalışmaya destek veririz” dedi.

“Ortak paydamız Denizli”
Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz’de DTO Başkanı Erdoğan’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Geçmişimizden gelen mirasımız Denizli Tandır Kebabını, gelenek bozulmadan ustalarımızın lezzetli elleriyle gelecek nesillere aktarmayı görevimiz olarak kabul ediyoruz. Tarihi 1800’lü yılların ortalarına kadar giden Denizli Tandır Kebabı, Kaleiçi Çarşısı’nda ortaya çıktı. Geçmişte olduğu gibi bugünde Bayramyerinde, Kaleiçi’nde Denizlili Kebapçılarımız, hem yerli hem de yabancı misafirlerimize bu özel lezzeti sunmaya devam ediyor. Sektörümüzün tüm temsilcileri de bu geleneği en iyi şekilde yaşatıyor. Denizli Tandır Kebabının ülkemizde ve dünyada tanıtımı, tabi bu özel mirasımızla Denizli’mizin tanıtımı için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Sizlerin de desteğiyle inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.