Türk dünyasındaki değişik kültürler meslek lisesi öğrencilerine tanıtıldı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2024 - 21:35, Güncelleme: 12.01.2024 - 14:29 2755+ kez okundu.
 

Türk dünyasındaki değişik kültürler meslek lisesi öğrencilerine tanıtıldı

Türk dünyasındaki değişik kültürler meslek lisesi öğrencilerine tanıtıldı
Denizli’de Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Türk Dünyasından Esintiler" adlı program düzenlendi.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Pamukkale Üniversitesinde Doktora yapan farklı Türk Cumhuriyetleri vatandaşı doktora öğrencileri Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen "Türk Dünyasından Esintiler" adlı programda bir araya geldi. Proje öğrencilerin, Türk dilinin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan kelimelerle buluşması, buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlıyor.Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Ağırman’nın moderatörlüğünü yaptığı programda; Kazakistan’dan Faizulla Toltay, Afganistan’dan Karimullah Oyghagh, Azerbaycan’dan Akil Bekir, Tataristan’dan Danis Kazan, Kırgızistan’dan Akmaral Şeyşenbekova, kendilerini, ülkelerini ve kültürlerini öğrencilere tanıttılar. Program sonunda Pamukkale Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Kalkan; Türk Dünyasına ait eserlerle küçük bir müzik konseri gerçekleştirdi.
Türk dünyasındaki değişik kültürler meslek lisesi öğrencilerine tanıtıldı
Denizli’de Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Türk Dünyasından Esintiler" adlı program düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Pamukkale Üniversitesinde Doktora yapan farklı Türk Cumhuriyetleri vatandaşı doktora öğrencileri Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen "Türk Dünyasından Esintiler" adlı programda bir araya geldi. Proje öğrencilerin, Türk dilinin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan kelimelerle buluşması, buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlıyor.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Ağırman’nın moderatörlüğünü yaptığı programda; Kazakistan’dan Faizulla Toltay, Afganistan’dan Karimullah Oyghagh, Azerbaycan’dan Akil Bekir, Tataristan’dan Danis Kazan, Kırgızistan’dan Akmaral Şeyşenbekova, kendilerini, ülkelerini ve kültürlerini öğrencilere tanıttılar. Program sonunda Pamukkale Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Kalkan; Türk Dünyasına ait eserlerle küçük bir müzik konseri gerçekleştirdi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.