Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu

DENİZLİ GÜNDEMİ 25.12.2023 - 16:26, Güncelleme: 25.12.2023 - 16:26 1616+ kez okundu.
 

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu

TBMM Genel Kurulu'nun bütçe maratonu bugün bitecek. 26 Aralık Salı günü çalışan emekliye de 5 bin lira ikramiye verilmesini içeren torba kanun teklifi görüşülecek. Peki, emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman hesaplara yatacak? İşte emekliye ikramiyede son gelişmeler...
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütçe mesaisinde, sona gelindi. Genel Kurulda, 11 Aralık'ta başlayan bütçe görüşmeleri, bu akşam sona erecek. Bütçe görüşmelerinin ardından Genel Kurul, çalışmalarına ara vermeden devam edecek. Bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin, diğer maddeleri ele alınacak. 26 Aralık Salı günü çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.  86 maddelik torba yasa ile beraber 5 bin TL emekli ikramiyesi düzenlemesi 2023 yılı içerisinde Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak ve yasalaşacak. Teklifin en geç 27 Aralık'a kadar yasalaşması bekleniyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.  Böylece SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı olmak üzere ödemeler için uygulamaya geçecek. ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine ilişkin, "Kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık" ifadelerini kullanmıştı.  
TBMM Genel Kurulu'nun bütçe maratonu bugün bitecek. 26 Aralık Salı günü çalışan emekliye de 5 bin lira ikramiye verilmesini içeren torba kanun teklifi görüşülecek. Peki, emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman hesaplara yatacak? İşte emekliye ikramiyede son gelişmeler...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütçe mesaisinde, sona gelindi. Genel Kurulda, 11 Aralık'ta başlayan bütçe görüşmeleri, bu akşam sona erecek. Bütçe görüşmelerinin ardından Genel Kurul, çalışmalarına ara vermeden devam edecek.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu - Resim: 2

Bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin, diğer maddeleri ele alınacak.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu - Resim: 3

26 Aralık Salı günü çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. 

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu - Resim: 4

86 maddelik torba yasa ile beraber 5 bin TL emekli ikramiyesi düzenlemesi 2023 yılı içerisinde Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak ve yasalaşacak.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu - Resim: 5

Teklifin en geç 27 Aralık'a kadar yasalaşması bekleniyor.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu - Resim: 6

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. 

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu - Resim: 7

Böylece SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı olmak üzere ödemeler için uygulamaya geçecek.

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye için tarih belli oldu - Resim: 8

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine ilişkin, "Kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık" ifadelerini kullanmıştı.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.