DENİZLİ BAROSU O OLAYI KINADI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.11.2018 - 16:05, Güncelleme: 15.11.2018 - 16:05 4162+ kez okundu.
 

DENİZLİ BAROSU O OLAYI KINADI

Denizli Barosu yapılan saldırıyla ilgili kınama mesajı yayınladı.
Ankara Barosu Yönetim Kurulu, CMK'dan görevlendirilen iki avukatın, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi önünde, bir polis memuru ve mahkeme mübaşiri tarafından darbedildiği olayın ardından Denizli Barosu kınama mesajı yayınladı. Baro yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. Ankara Barosu üyesi meslektaşlarımız Fadime Eymir ve Büşra Pamukçu' nun,  Ankara Barosu CMK Uygulamaları Merkezi tarafından müdafii olarak görevlendirildikten sonra,  görevlerini ifa ederken fiili  saldırıya uğradıklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendilerine yönelik yapılan  fiili saldırıyı kınıyor, Ankara Barosu'nun duruşunu destekliyor ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz.  Duruşma salonundaki Mahkeme hakiminin işlenen suçu görmezden gelerek hukukçu kimliğiyle bağdaşmayacak tutum sergilemesinin hem mesleğimize ve hem de tüm meslektaşlarımıza yönelik yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu'nun ilgili kararını desteklediğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz. DENİZLİ BAROSU BAŞKANLIĞI  NE OLMUŞTU? Ankara Barosu, iki avukatın darbedilmesi sonrası toplanan yönetim kurulunun oy birliği ile aldığı kararla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2018/92069 Soruşturma sayılı dosyası kapsamında, tahkikat mercilerinin talebi üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 150. maddesi uyarınca Ankara Barosu CMK Uygulamaları Merkezi tarafından müdafi olarak Ankara Barosu avukatlarından 24877 sicil numaralı avukat Fadime Eymir’in görevlendirildiğini, Eymir’in, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği duruşma salonu önüne Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nde görev yaptığı bilinen bir polis memuru tarafından önce sözlü hakarete maruz kaldığını, akabinde aynı polis memuru tarafından adliye koridorunda darbedildiği belirtildi. Açıklamada, avukatın elbisesinin parçalandığı ve yaralandığı belirtilerek, “Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na hemen aynı gün suç duyurusunda bulunulmuştur. Avukat Hakları Merkezi üyesi 29161 sicil numaralı Avukat Büşra Pamukçu ile Ankara Barosu Yönetim kurulu üyeleri Avukat Burcu Mine Gargın ve Avukat Güzin Tanyeri de derhal olay yerinde hazır bulunmuşlar, darbedilen meslektaşın Adli Tıptan rapor alma ve savcılık şikayeti esnasında yanında olmuşlardır.  
Denizli Barosu yapılan saldırıyla ilgili kınama mesajı yayınladı.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, CMK'dan görevlendirilen iki avukatın, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi önünde, bir polis memuru ve mahkeme mübaşiri tarafından darbedildiği olayın ardından Denizli Barosu kınama mesajı yayınladı. Baro yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

Ankara Barosu üyesi meslektaşlarımız Fadime Eymir ve Büşra Pamukçu' nun,  Ankara Barosu CMK Uygulamaları Merkezi tarafından müdafii olarak görevlendirildikten sonra,  görevlerini ifa ederken fiili  saldırıya uğradıklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendilerine yönelik yapılan  fiili saldırıyı kınıyor, Ankara Barosu'nun duruşunu destekliyor ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz. 

Duruşma salonundaki Mahkeme hakiminin işlenen suçu görmezden gelerek hukukçu kimliğiyle bağdaşmayacak tutum sergilemesinin hem mesleğimize ve hem de tüm meslektaşlarımıza yönelik yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.

Konunun takipçisi olacağımızı ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu'nun ilgili kararını desteklediğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.

DENİZLİ BAROSU BAŞKANLIĞI 

NE OLMUŞTU?

Ankara Barosu, iki avukatın darbedilmesi sonrası toplanan yönetim kurulunun oy birliği ile aldığı kararla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2018/92069 Soruşturma sayılı dosyası kapsamında, tahkikat mercilerinin talebi üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 150. maddesi uyarınca Ankara Barosu CMK Uygulamaları Merkezi tarafından müdafi olarak Ankara Barosu avukatlarından 24877 sicil numaralı avukat Fadime Eymir’in görevlendirildiğini, Eymir’in, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği duruşma salonu önüne Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nde görev yaptığı bilinen bir polis memuru tarafından önce sözlü hakarete maruz kaldığını, akabinde aynı polis memuru tarafından adliye koridorunda darbedildiği belirtildi.

Açıklamada, avukatın elbisesinin parçalandığı ve yaralandığı belirtilerek, “Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na hemen aynı gün suç duyurusunda bulunulmuştur. Avukat Hakları Merkezi üyesi 29161 sicil numaralı Avukat Büşra Pamukçu ile Ankara Barosu Yönetim kurulu üyeleri Avukat Burcu Mine Gargın ve Avukat Güzin Tanyeri de derhal olay yerinde hazır bulunmuşlar, darbedilen meslektaşın Adli Tıptan rapor alma ve savcılık şikayeti esnasında yanında olmuşlardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.