Bıçakladığı eşini eşarpla boğarak öldüren katil kocaya çifte indirim

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2023 - 18:01, Güncelleme: 10.11.2023 - 16:43 1992+ kez okundu.
 

Bıçakladığı eşini eşarpla boğarak öldüren katil kocaya çifte indirim

Bıçakladığı eşini eşarpla boğarak öldüren katil kocaya çifte indirim
Denizli’de 2 çocuğunun annesini başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığını iddia ederek boynundan bıçakladıktan sonra eşarpla boğarak öldüren katil koca, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davada iki defa indirim alarak 16 yıl 8 ay cezaya çarptırıldı.Merkezefendi ilçesine bağlı Akkonak Mahallesi’nde 24 Ocak 2023 tarihinde bir apartmanda meydana gelen olayda; bir süredir işsiz olan Sinan Uygun (41), tartıştığı 2 çocuğunun annesi olan tekstil işçisi eşi Ummuhan Zerrin Uygun’u (38) boynundan bıçakladıktan sonra eşarpla boğarak öldürdü. Katil ardından sığındığı berber dükkanında gözaltına alınarak tutuklanırken, verdiği ifadede de karısını başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığını iddia ederek, kıskandığı için olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti. Sinan Uygun’un, 21 yıl önce kaçarak evlendiği eşinin yüzüne 1 yıl önce de ütü basmaya çalıştığı, Ummuhan Zerrin Uygun’un şikayetçi olması üzerine hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ileri sürüldü.Katil hakkında eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbetle hazırlanan iddianamenin ardından Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması görüldü. Mahkemede verdiği ifadede eşinin bir erkekle ilişki yaşadığını, olay gecesi alkol aldıktan sonra öfkelenip cinayeti işlediğini söyleyen Sinan Uygun, olay esnasında cinnet getirdiğini iddia ederek duruşmada çocuklarından da özür diledi.Mahkemede dinlenen bir tanık da Ummuhan Zerrin Uygun ile gönül ilişkisi yaşadıklarını ve birkaç kez buluştuklarını söyledi. Sinan Uygun ’eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, suçu ’haksız tahrik’ altında işlediği gerekçesiyle önce bu cezasında indirim yapılarak 20 yıla düşürüldü. Ardından da ’iyi hali’ nedeniyle takdir indirimi de yapılarak cezasını toplam 16 yıl 8 ay olarak belirledi.
Bıçakladığı eşini eşarpla boğarak öldüren katil kocaya çifte indirim
Denizli’de 2 çocuğunun annesini başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığını iddia ederek boynundan bıçakladıktan sonra eşarpla boğarak öldüren katil koca, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davada iki defa indirim alarak 16 yıl 8 ay cezaya çarptırıldı.

Merkezefendi ilçesine bağlı Akkonak Mahallesi’nde 24 Ocak 2023 tarihinde bir apartmanda meydana gelen olayda; bir süredir işsiz olan Sinan Uygun (41), tartıştığı 2 çocuğunun annesi olan tekstil işçisi eşi Ummuhan Zerrin Uygun’u (38) boynundan bıçakladıktan sonra eşarpla boğarak öldürdü. Katil ardından sığındığı berber dükkanında gözaltına alınarak tutuklanırken, verdiği ifadede de karısını başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığını iddia ederek, kıskandığı için olayı gerçekleştirdiğini itiraf etti. Sinan Uygun’un, 21 yıl önce kaçarak evlendiği eşinin yüzüne 1 yıl önce de ütü basmaya çalıştığı, Ummuhan Zerrin Uygun’un şikayetçi olması üzerine hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ileri sürüldü.

Katil hakkında eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbetle hazırlanan iddianamenin ardından Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması görüldü. Mahkemede verdiği ifadede eşinin bir erkekle ilişki yaşadığını, olay gecesi alkol aldıktan sonra öfkelenip cinayeti işlediğini söyleyen Sinan Uygun, olay esnasında cinnet getirdiğini iddia ederek duruşmada çocuklarından da özür diledi.

Mahkemede dinlenen bir tanık da Ummuhan Zerrin Uygun ile gönül ilişkisi yaşadıklarını ve birkaç kez buluştuklarını söyledi. Sinan Uygun ’eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, suçu ’haksız tahrik’ altında işlediği gerekçesiyle önce bu cezasında indirim yapılarak 20 yıla düşürüldü. Ardından da ’iyi hali’ nedeniyle takdir indirimi de yapılarak cezasını toplam 16 yıl 8 ay olarak belirledi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.