ÇAPAR'DAN ÖNEMLİ İDDİA

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.03.2019 - 16:22, Güncelleme: 22.03.2019 - 16:22 3324+ kez okundu.
 

ÇAPAR'DAN ÖNEMLİ İDDİA

İYİ Partili Can Çapar: “Sarayköy Belediyesi’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi adına topladığı 1Milyon 250Bin TL’lik vergi nerede?”
İYİ Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi Avukat Can Çapar Sarayköy Belediyesi’nin topladığı vergilerin nerede olduğunu sordu. Avukat Çapar Sarayköy Belediyesi’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi adına topladığı ve Büyükşehir Belediyesi’ne vermesi gereken 1Milyon 258Bin TL’lik verginin verilmediğini iddia etti. “PARANIN NEREYE GİTTİĞİ MEÇHUL” Avukat Çapar, “Sayıştay raporlarına göre Sarayköy Belediyesi tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesine aktarılması gereken ve Sarayköylü hemşerilerimizden toplanan 1.203.380,80TL Çevre Temizlik Vergisi ve 55.452,15TL Otopark Gelirlerinin tamamı Denizli Büyükşehir Belediyesine Aktarılması gerekirken aktarılmamış ve bu paranın da nereye gittiği, götürüldüğü de meçhul kalmıştır” dedi. “AK PARTİLİ OLDUĞU İÇİN Mİ HESABI SORULMADI?” Paranın nereye aktarıldığını soran Çapar, “Sahiden ilçe merkezinde dahi Toz, Toprak çamur içinde yaşamaya mahkum edilen Sarayköylülere belediyecilik hizmeti dahi zul görüldüğü ortada iken yöre halkından Sarayköy belediyesince toplanan bu bedel Denizli Büyükşehir Belediyesine aktarılması gerekirken toplam 1.258.832,95TL nereye aktarılmıştır? Denizli Büyükşehir Belediyesi ise bu bedeli 6183 sayılı yasa hükümleri uyarınca Ak Partili belediyeden Ak Partili Büyükşehir Belediyesi 2017 yılından bu yana tahsil kabiliyeti yaratan biçimde işlemlerine başlamış mıdır? Yoksa Ak partili oldukları için milletimizin alın terinin bedeli olan verginin hesabı sorulmamış mıdır?” dedi. “MARTIN SONU BAHTİYAR” Kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini dile getiren Çapar, “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 23’üncü maddesi uyarınca ilçe belediye başkanı ve saymanı bu bedelin aktarılmamasından şahsi olarak sorumlu tutulduğu kanun nezdinde sabitken Denizli kamuoyu mevcut belediye başkanınca aydınlatılmalıdır. 31 Mart sandığında hemşehrilerimizin bu bedelin hesabını tümden soracağı kesindir. Beyt-ül Mal'a dokundurtmayacağız. Martın Sonu BAHTİYAR” dedi.
İYİ Partili Can Çapar: “Sarayköy Belediyesi’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi adına topladığı 1Milyon 250Bin TL’lik vergi nerede?”

İYİ Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi Avukat Can Çapar Sarayköy Belediyesi’nin topladığı vergilerin nerede olduğunu sordu. Avukat Çapar Sarayköy Belediyesi’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi adına topladığı ve Büyükşehir Belediyesi’ne vermesi gereken 1Milyon 258Bin TL’lik verginin verilmediğini iddia etti.

“PARANIN NEREYE GİTTİĞİ MEÇHUL”

Avukat Çapar, “Sayıştay raporlarına göre Sarayköy Belediyesi tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesine aktarılması gereken ve Sarayköylü hemşerilerimizden toplanan 1.203.380,80TL Çevre Temizlik Vergisi ve 55.452,15TL Otopark Gelirlerinin tamamı Denizli Büyükşehir Belediyesine Aktarılması gerekirken aktarılmamış ve bu paranın da nereye gittiği, götürüldüğü de meçhul kalmıştır” dedi.

“AK PARTİLİ OLDUĞU İÇİN Mİ HESABI SORULMADI?”

Paranın nereye aktarıldığını soran Çapar, “Sahiden ilçe merkezinde dahi Toz, Toprak çamur içinde yaşamaya mahkum edilen Sarayköylülere belediyecilik hizmeti dahi zul görüldüğü ortada iken yöre halkından Sarayköy belediyesince toplanan bu bedel Denizli Büyükşehir Belediyesine aktarılması gerekirken toplam 1.258.832,95TL nereye aktarılmıştır? Denizli Büyükşehir Belediyesi ise bu bedeli 6183 sayılı yasa hükümleri uyarınca Ak Partili belediyeden Ak Partili Büyükşehir Belediyesi 2017 yılından bu yana tahsil kabiliyeti yaratan biçimde işlemlerine başlamış mıdır? Yoksa Ak partili oldukları için milletimizin alın terinin bedeli olan verginin hesabı sorulmamış mıdır?” dedi.

“MARTIN SONU BAHTİYAR”

Kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini dile getiren Çapar, “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 23’üncü maddesi uyarınca ilçe belediye başkanı ve saymanı bu bedelin aktarılmamasından şahsi olarak sorumlu tutulduğu kanun nezdinde sabitken Denizli kamuoyu mevcut belediye başkanınca aydınlatılmalıdır. 31 Mart sandığında hemşehrilerimizin bu bedelin hesabını tümden soracağı kesindir. Beyt-ül Mal'a dokundurtmayacağız. Martın Sonu BAHTİYAR” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.