Büyükşehir, Hocalı şehitleri için anma programı düzenleyecek

BÜYÜKŞEHİR BLD 24.02.2024 - 14:27, Güncelleme: 24.02.2024 - 14:27 1685+ kez okundu.
 

Büyükşehir, Hocalı şehitleri için anma programı düzenleyecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ermenistan askerlerinin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleştirdiği soykırımın yıldönümünde anma töreni düzenleyecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı'nın 32. yıldönümünde de anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Karahasanlı Mahallesi Ali Marım Bulvarı’nda Hocalı soykırımı anısına yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek program 26 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 09.00'da başlayacak. Burada Hocalı şehitleri anısına çelenk konulacak ardından saygı duruşunda bulunulacak. Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunacağı anma törenine tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.  Tarihe kara bir leke olarak geçti Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tarihe kara bir leke olarak geçen soykırımın tüm dünyanın gözleri önünde yaşandığını hatırlattı. 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının soykırıma uğradığı bu acı günü hiçbir zaman unutturmayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Soykırımın unutulmaması, can Azerbaycan’ın acılarını yüreğimizde hissettiğimizi göstermek ve şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için anma programı düzenleyeceğiz. Ben tüm hemşehrilerimi 26 Şubat Pazartesi günü saat 09.00’da Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenleyeceğimiz anma programına davet ediyorum” dedi. Hocalı Soykırımı 26 Şubat 1992'de Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı'ya Ermenistan askerleri tarafından, düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 83’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Gece karanlığında yapılan katliam, 26 Şubat'tın ilk ışıklarıyla insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Sivillerin toplu olarak katledildiği, işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığı, o dönemde çekilen görüntüler ve katliamdan sağ kurtulanların anlattıkları tarihe kanlı harflerle geçti.  
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ermenistan askerlerinin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleştirdiği soykırımın yıldönümünde anma töreni düzenleyecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı'nın 32. yıldönümünde de anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Karahasanlı Mahallesi Ali Marım Bulvarı’nda Hocalı soykırımı anısına yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek program 26 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 09.00'da başlayacak. Burada Hocalı şehitleri anısına çelenk konulacak ardından saygı duruşunda bulunulacak. Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunacağı anma törenine tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi. 

Tarihe kara bir leke olarak geçti

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tarihe kara bir leke olarak geçen soykırımın tüm dünyanın gözleri önünde yaşandığını hatırlattı. 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının soykırıma uğradığı bu acı günü hiçbir zaman unutturmayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Soykırımın unutulmaması, can Azerbaycan’ın acılarını yüreğimizde hissettiğimizi göstermek ve şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için anma programı düzenleyeceğiz. Ben tüm hemşehrilerimi 26 Şubat Pazartesi günü saat 09.00’da Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenleyeceğimiz anma programına davet ediyorum” dedi.

Hocalı Soykırımı

26 Şubat 1992'de Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı'ya Ermenistan askerleri tarafından, düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 83’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Gece karanlığında yapılan katliam, 26 Şubat'tın ilk ışıklarıyla insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Sivillerin toplu olarak katledildiği, işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığı, o dönemde çekilen görüntüler ve katliamdan sağ kurtulanların anlattıkları tarihe kanlı harflerle geçti.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.