"ÇAĞDAŞ BİR KENT HAYALİM VAR"

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.11.2018 - 14:58, Güncelleme: 06.11.2018 - 15:11 2814+ kez okundu.
 

"ÇAĞDAŞ BİR KENT HAYALİM VAR"

CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı aday adayı Arif Balkanay
CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Arif Balkanay bugün Denizli Gazeteciler Cemiyet binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Balkanay’ın basın açıklamasında şu sözlere yerdi: “29 Ekim’de kutladığımızı iddia ettiğimiz Cumhuriyet rejiminden neler kaldı sorusunu kendimize yöneltmeliyiz. Ülkemizde artık totaliter bir tek adam rejimi var. Bu rejim çerçevesinde yerel seçimlere gidiyoruz. Düşünün ki bir ülkede ağlayarak istifa eden bir belediye başkanı var. Böyle bir ortamda demokrasiden bahsedilemez. 17 no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne baktığımızda şuanda yerel yönetimlerin bir özgürlüğü olmadığını görüyoruz. Örnek vermek gerekirse tüm belediyeler Aralık ayının harcamaları içn ‘Damat’ kardeşimizden onay almak zorunda. Böyle bir kültür, demokrasi anlayışı yok. Başka bir örnek bir Cumhurbaşkanı düşünün daha seçimlere 5 ay var. ”Eğer istemediğimiz kişiler seçilirse KAYYUM atarız” diyor. Bu cümle Demokrasi ve çağdaş düşünce ile tanımlanabilecek bir düşünce değil. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüz Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 3. sanayi devriminin merkezde olduğu bir yeni Cumhuriyet’ tesis etmeye çalışmıştır. Devrim yukarıdan aşağıya yapılıyordu. Bizler bugün aşağıdan yukarıya bir devrim gerçekleştirerek Cumhuriyeti yeniden kazanmaya çalışmalıyız. Bu felsefi yaklaşım önümüzde yerel seçimlerin ne kadar stratejik öneme sahip olduğunu gösterir. Bu geleceğimiz için çok önemli. Biz bunu gerçekleştirebilirsek Denizli’de bir şeyler olabilir, Türkiye’de bir şeyler olabilir. Hepimiz yeniden umutlanabiliriz.”  dedi. ESKİŞEHİR İLE DENİZLİ’Yİ  KARŞILAŞTIRIN Balkanay ayrıca kendisine rol modeli olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’i aldığını belirterek. “Bir örnek vermek gerekirse Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’de yanlış şeyler yaptı diyen yoktur aramızda. Kanalizasyon olan Porsuk Çayı’ndan gondolların yüzdüğü bir Eskişehir yarattı. Büyükerşen Hocamız 17 yılda Eskişehir’i o hale getirebildi. Şimdi Denizli’ye baktığımızda 15 yıl geçti. Lütfen Eskişehir ile Denizli’yi çağdaş kent olma konusunda karşılaştırın. Yaptığımız Eskişehir gezisinde Yılmaz Büyükerşen Hocam ile bir kaç kez sohbet etme fırsatı buldum. Hocam orada benim ağzımdan söz aldı. Bana, ”Pes etmeyeceksin dimi Arif” diye soru sordu. Çünkü ülkeyi ve partimizi en yakından bilen değerli büyüğümüzdür. Ona verdiğim sözün gereğini yerine getirmek için şuanda karşınızdayım” dedi. BEN HER ZAMAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM Arif Balkanay yaptığı açıklamalar sırasında. Son seçimlerde en az milletvekilli adayları kadar sahada çalışmalar yaptığını belirtti. Yaptığı çalışmaları “Kendim için değil partim için geleceğimiz olan çocuklar için yaptım” dedi.  Ayrıca yine kim aday olursa olsun sonuna kadar elinden gelenin fazlası bir gayret göstererek yine çalışmalar yapacağını belirtti.
CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı aday adayı Arif Balkanay

CHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Arif Balkanay bugün Denizli Gazeteciler Cemiyet binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Balkanay’ın basın açıklamasında şu sözlere yerdi: “29 Ekim’de kutladığımızı iddia ettiğimiz Cumhuriyet rejiminden neler kaldı sorusunu kendimize yöneltmeliyiz. Ülkemizde artık totaliter bir tek adam rejimi var. Bu rejim çerçevesinde yerel seçimlere gidiyoruz. Düşünün ki bir ülkede ağlayarak istifa eden bir belediye başkanı var. Böyle bir ortamda demokrasiden bahsedilemez. 17 no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne baktığımızda şuanda yerel yönetimlerin bir özgürlüğü olmadığını görüyoruz. Örnek vermek gerekirse tüm belediyeler Aralık ayının harcamaları içn ‘Damat’ kardeşimizden onay almak zorunda. Böyle bir kültür, demokrasi anlayışı yok. Başka bir örnek bir Cumhurbaşkanı düşünün daha seçimlere 5 ay var. ”Eğer istemediğimiz kişiler seçilirse KAYYUM atarız” diyor. Bu cümle Demokrasi ve çağdaş düşünce ile tanımlanabilecek bir düşünce değil. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüz Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 3. sanayi devriminin merkezde olduğu bir yeni Cumhuriyet’ tesis etmeye çalışmıştır. Devrim yukarıdan aşağıya yapılıyordu. Bizler bugün aşağıdan yukarıya bir devrim gerçekleştirerek Cumhuriyeti yeniden kazanmaya çalışmalıyız. Bu felsefi yaklaşım önümüzde yerel seçimlerin ne kadar stratejik öneme sahip olduğunu gösterir. Bu geleceğimiz için çok önemli. Biz bunu gerçekleştirebilirsek Denizli’de bir şeyler olabilir, Türkiye’de bir şeyler olabilir. Hepimiz yeniden umutlanabiliriz.”  dedi.

ESKİŞEHİR İLE DENİZLİ’Yİ  KARŞILAŞTIRIN

Balkanay ayrıca kendisine rol modeli olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’i aldığını belirterek. “Bir örnek vermek gerekirse Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’de yanlış şeyler yaptı diyen yoktur aramızda. Kanalizasyon olan Porsuk Çayı’ndan gondolların yüzdüğü bir Eskişehir yarattı. Büyükerşen Hocamız 17 yılda Eskişehir’i o hale getirebildi. Şimdi Denizli’ye baktığımızda 15 yıl geçti. Lütfen Eskişehir ile Denizli’yi çağdaş kent olma konusunda karşılaştırın. Yaptığımız Eskişehir gezisinde Yılmaz Büyükerşen Hocam ile bir kaç kez sohbet etme fırsatı buldum. Hocam orada benim ağzımdan söz aldı. Bana, ”Pes etmeyeceksin dimi Arif” diye soru sordu. Çünkü ülkeyi ve partimizi en yakından bilen değerli büyüğümüzdür. Ona verdiğim sözün gereğini yerine getirmek için şuanda karşınızdayım” dedi.

BEN HER ZAMAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM

Arif Balkanay yaptığı açıklamalar sırasında. Son seçimlerde en az milletvekilli adayları kadar sahada çalışmalar yaptığını belirtti. Yaptığı çalışmaları “Kendim için değil partim için geleceğimiz olan çocuklar için yaptım” dedi.  Ayrıca yine kim aday olursa olsun sonuna kadar elinden gelenin fazlası bir gayret göstererek yine çalışmalar yapacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.