Başkan Zolan: “Denizli’miz kazanmaya devam edecek”

BÜYÜKŞEHİR BLD (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.03.2024 - 19:43, Güncelleme: 25.03.2024 - 19:43 1160 kez okundu.
 

Başkan Zolan: “Denizli’miz kazanmaya devam edecek”

Denizli Büyükşehir Belediyesi 9 ilçede 9 bin dekar alanda mera ıslah çalışması başlattı. Üreticilerin yem maliyetini düşürecek proje ile 3 yılda 27.350 dekar alanda mera ıslahı yaptıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Denizli’miz kazanmaya devam edecek” dedi.
Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınma projeleri ile örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yem maliyetlerinin düşürülmesi için büyük önemi bulunan mera ıslah çalışmalarını bu yıl da sürdürüyor. 2022 yılında 4 ilçede 6 bin 350 dekar, 2023 yılında 11 ilçede 12 bin dekar alanda mera ıslah çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi bu yıl ise 9 ilçede yapacağı 9 bin dekarlık ıslah çalışmasına başladı. Üç yılda 27 bin 350 dekar mera alanının ıslah edileceği proje, hayvancılık yapan çiftçilerin en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yemi en ucuz şekilde üretmelerini sağlamak, bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini temin ederek sürdürülebilir mera kavramı geliştirmeyi amaçlıyor. Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde Acıpayam, Baklan, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki 34 mahallede yapılan ıslah çalışmaları ile söz konusu bölgelerde mevcutta yüzde 38 olan kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 49’ a çıkarılması hedefleniyor.  Üreticiler memnun  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 yıldır sürdürdükleri mera ıslahından üreticilerin büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Vatandaşların talebi üzerine projeyi bu yıl da sürdürdüklerini belirten Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin yanında olmaya, tüm imkanlarımızla onları desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü üreticimizin daha çok kazanması demek Denizli’mizin kazanması, dolayısıyla vatandaşlarımızın daha kaliteli, ucuz ve güvenli ürüne ulaşması demektir. Denizli’miz kazanmaya devam edecek inşallah. Projemize emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.”
Denizli Büyükşehir Belediyesi 9 ilçede 9 bin dekar alanda mera ıslah çalışması başlattı. Üreticilerin yem maliyetini düşürecek proje ile 3 yılda 27.350 dekar alanda mera ıslahı yaptıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Denizli’miz kazanmaya devam edecek” dedi.

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınma projeleri ile örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yem maliyetlerinin düşürülmesi için büyük önemi bulunan mera ıslah çalışmalarını bu yıl da sürdürüyor. 2022 yılında 4 ilçede 6 bin 350 dekar, 2023 yılında 11 ilçede 12 bin dekar alanda mera ıslah çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi bu yıl ise 9 ilçede yapacağı 9 bin dekarlık ıslah çalışmasına başladı. Üç yılda 27 bin 350 dekar mera alanının ıslah edileceği proje, hayvancılık yapan çiftçilerin en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yemi en ucuz şekilde üretmelerini sağlamak, bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini temin ederek sürdürülebilir mera kavramı geliştirmeyi amaçlıyor. Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde Acıpayam, Baklan, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki 34 mahallede yapılan ıslah çalışmaları ile söz konusu bölgelerde mevcutta yüzde 38 olan kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 49’ a çıkarılması hedefleniyor. 

Üreticiler memnun 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 yıldır sürdürdükleri mera ıslahından üreticilerin büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Vatandaşların talebi üzerine projeyi bu yıl da sürdürdüklerini belirten Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin yanında olmaya, tüm imkanlarımızla onları desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü üreticimizin daha çok kazanması demek Denizli’mizin kazanması, dolayısıyla vatandaşlarımızın daha kaliteli, ucuz ve güvenli ürüne ulaşması demektir. Denizli’miz kazanmaya devam edecek inşallah. Projemize emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.