BEDELLİ ASKERLİKTE SON GELİŞME

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2018 - 10:42, Güncelleme: 26.07.2018 - 10:52 4376+ kez okundu.
 

BEDELLİ ASKERLİKTE SON GELİŞME

Bedelli askerlik düzenlemesinin de olduğu, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi...
Beklenen bedelli askerlik sonunda TBMM’de kabul edilerek yasalaştı. Bedelli askerlik yasalaşırken ufak fakat 10 binlerce kişiyi etkileyecek bir değişiklik de yaşadı. 31 Aralık 1993 olan tarih, 1 Ocak 1994 şeklinde değiştirildi. Böylece yaklaşık 10 bin kişinin daha bedelliden yararlanmasının yolu açıldı. Bedelli askerlikten 25 yaşın üzerindeki yaklaşık 1 milyon 334 bin kişi bedelliden yararlanabilecek. Yurtdışında bulunanlar 2 bin avro, Türkiye’de yaşayanlar ise 15 bin lira karşılığında 21 gün temel eğitim yaparak askerlik görevini yerine getirecek. Kanun teklifinde ‘31 Aralık 1993 dahil bu tarihten önce doğanlar’ şeklinde yer alan tarih verilen önerge ile değiştirildi. Gerekçe olarak 31 Aralık’ta doğanların 1 Ocak’ta nüfusa kayıt yaptırmaları gösterildi. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri bir günlük tarih değişikliğinden dolayı 10 bin kişinin bedelli uygulamasından yararlanacağı bilgisini verdi. EN ÇOK YARARLANAN MESLEKLER AÇIKLANDI  Bedelli askerlikten kamuda çalışanlar içinde en çok doktorların yararlanacağı açıklandı. 21 gün süreyle izinli sayılacak kamu personeli hakkında Komisyon Başkanı Bilgiç, şu bilgiyi verdi: “Kamudaki tıp doktorlarından 17.001 kişi, hâkim ve savcılardan 810 kişi, akademisyenlerden 203 kişi, mülki ve idari amirlerden 99 kişi bu bedelli askerlikten yararlanacak.”
Bedelli askerlik düzenlemesinin de olduğu, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi...

Beklenen bedelli askerlik sonunda TBMM’de kabul edilerek yasalaştı. Bedelli askerlik yasalaşırken ufak fakat 10 binlerce kişiyi etkileyecek bir değişiklik de yaşadı. 31 Aralık 1993 olan tarih, 1 Ocak 1994 şeklinde değiştirildi. Böylece yaklaşık 10 bin kişinin daha bedelliden yararlanmasının yolu açıldı. Bedelli askerlikten 25 yaşın üzerindeki yaklaşık 1 milyon 334 bin kişi bedelliden yararlanabilecek.

Yurtdışında bulunanlar 2 bin avro, Türkiye’de yaşayanlar ise 15 bin lira karşılığında 21 gün temel eğitim yaparak askerlik görevini yerine getirecek. Kanun teklifinde ‘31 Aralık 1993 dahil bu tarihten önce doğanlar’ şeklinde yer alan tarih verilen önerge ile değiştirildi. Gerekçe olarak 31 Aralık’ta doğanların 1 Ocak’ta nüfusa kayıt yaptırmaları gösterildi. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri bir günlük tarih değişikliğinden dolayı 10 bin kişinin bedelli uygulamasından yararlanacağı bilgisini verdi.

EN ÇOK YARARLANAN MESLEKLER AÇIKLANDI 

Bedelli askerlikten kamuda çalışanlar içinde en çok doktorların yararlanacağı açıklandı. 21 gün süreyle izinli sayılacak kamu personeli hakkında Komisyon Başkanı Bilgiç, şu bilgiyi verdi: “Kamudaki tıp doktorlarından 17.001 kişi, hâkim ve savcılardan 810 kişi, akademisyenlerden 203 kişi, mülki ve idari amirlerden 99 kişi bu bedelli askerlikten yararlanacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.