Başkan Örki; “Hierapolis’e ayrılan 1 milyarlık bütçe kent turizmine büyük değer katacak”

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2023 - 15:02, Güncelleme: 16.11.2023 - 13:48 1608+ kez okundu.
 

Başkan Örki; “Hierapolis’e ayrılan 1 milyarlık bütçe kent turizmine büyük değer katacak”

Başkan Örki; “Hierapolis’e ayrılan 1 milyarlık bütçe kent turizmine büyük değer katacak”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un tanıtımını yaptığı “Geleceğe Miras Hierapolis” projesi ile Denizli turizmine büyük katkılar sağlanmış olacak. Pamukkale’nin en önemli turizm bölgesi olduğuna dikkat çeken Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hierapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının yıl boyu devam etmesi için ayrılan 1 milyar TL’lik bütçe kent turizmine büyük değer katacaktır” dedi.Pamukkale Travertenleri ile birlikte 9 Aralık 1988 tarihinden bu yana UNESCO Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti, Denizli turizmi için büyük öneme sahip. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un oluruyla açıklanan “Geleceğe Miras Hierapolis” projesi kent turizmine büyük destekler sağlayacak. Denizli’nin değerlerinin gün yüzüne çıkması için hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katılımı ile kamuoyu ile paylaşılan projenin Denizli turizmi için büyük öneme sahip olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu proje hem Pamukkale’miz hem de Denizli’mizin turizmine yapılan önemli destekleri kapsıyor. Pamukkale travertenleri ile birlikte UNESCO Doğal ve Kültürel Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları bu proje ile yılda 12 ay süre ile yapılabilecek. Bunun için ayrılan bütçe 1 milyar TL. Proje kapsamında öncelikle ana ziyaretçi güzergâhı üzerinde bulunan ve Hierapolis’in önemliyapılarından olan katedralde ve kehanet yapısında kazı, temizlik ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirilecek. Erken Doğu Roma Dönemine tarihlenen bu iki yapı mevcut bloklarıyla ayağa kaldıracak ve bu alanları 2024 yılında ziyarete açılacak. Birçok önemli çalışmanın 2025 yılında tamamlanmış olmasını öngörülüyor. Antik kentte ziyaretçi karşılama merkezleri ve otopark alanlarını yenileyecek, yeni bir ziyaretçi, yönetim planı yaparak kısa ve uzun tur gezi güzergâhları oluşturulacak.Gece müzeciliği kapsamında da anıtsal yapıların ve kent içindeki gezi güzergâhının aydınlatmaÇalışmaları da yılsonuna kadar tamamlamış olacak. Bu sayede Hierapolis de Efes Antik Kenti gibi gece etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek. Kazıların başladığı 1957 yılından bugüne kadar geçen 66 yıllık süreçte antik kentimizin sadece yüzde 3,5’lik bir kısmında arkeolojik çalışmalar gerçekleştirildi. Açıklanan desteklerle 2024’te bu oranı yüzde 20’ye, 2025’te ise yüzde 45’e çıkarılmış olacak. Denizli’miz ve Pamukkale’mizin turizmine büyük destekler sağlayacak olan bu önemli proje için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve emek veren herkese teşekkür ederim. Bu çalışmalar kentimize gelen turist sayısının artmasına neden olacaktır” dedi.
Başkan Örki; “Hierapolis’e ayrılan 1 milyarlık bütçe kent turizmine büyük değer katacak”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un tanıtımını yaptığı “Geleceğe Miras Hierapolis” projesi ile Denizli turizmine büyük katkılar sağlanmış olacak. Pamukkale’nin en önemli turizm bölgesi olduğuna dikkat çeken Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hierapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının yıl boyu devam etmesi için ayrılan 1 milyar TL’lik bütçe kent turizmine büyük değer katacaktır” dedi.

Pamukkale Travertenleri ile birlikte 9 Aralık 1988 tarihinden bu yana UNESCO Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti, Denizli turizmi için büyük öneme sahip. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un oluruyla açıklanan “Geleceğe Miras Hierapolis” projesi kent turizmine büyük destekler sağlayacak. Denizli’nin değerlerinin gün yüzüne çıkması için hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katılımı ile kamuoyu ile paylaşılan projenin Denizli turizmi için büyük öneme sahip olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu proje hem Pamukkale’miz hem de Denizli’mizin turizmine yapılan önemli destekleri kapsıyor. Pamukkale travertenleri ile birlikte UNESCO Doğal ve Kültürel Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları bu proje ile yılda 12 ay süre ile yapılabilecek. Bunun için ayrılan bütçe 1 milyar TL. Proje kapsamında öncelikle ana ziyaretçi güzergâhı üzerinde bulunan ve Hierapolis’in önemli

yapılarından olan katedralde ve kehanet yapısında kazı, temizlik ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirilecek. Erken Doğu Roma Dönemine tarihlenen bu iki yapı mevcut bloklarıyla ayağa kaldıracak ve bu alanları 2024 yılında ziyarete açılacak. Birçok önemli çalışmanın 2025 yılında tamamlanmış olmasını öngörülüyor. Antik kentte ziyaretçi karşılama merkezleri ve otopark alanlarını yenileyecek, yeni bir ziyaretçi, yönetim planı yaparak kısa ve uzun tur gezi güzergâhları oluşturulacak.

Gece müzeciliği kapsamında da anıtsal yapıların ve kent içindeki gezi güzergâhının aydınlatma
Çalışmaları da yılsonuna kadar tamamlamış olacak. Bu sayede Hierapolis de Efes Antik Kenti gibi gece etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek. Kazıların başladığı 1957 yılından bugüne kadar geçen 66 yıllık süreçte antik kentimizin sadece yüzde 3,5’lik bir kısmında arkeolojik çalışmalar gerçekleştirildi. Açıklanan desteklerle 2024’te bu oranı yüzde 20’ye, 2025’te ise yüzde 45’e çıkarılmış olacak. Denizli’miz ve Pamukkale’mizin turizmine büyük destekler sağlayacak olan bu önemli proje için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve emek veren herkese teşekkür ederim. Bu çalışmalar kentimize gelen turist sayısının artmasına neden olacaktır” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.