Büyükşehir DESKİ’den 13 mahallenin su sorununa kesin çözüm

BÜYÜKŞEHİR BLD (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2023 - 11:58, Güncelleme: 20.11.2023 - 16:47 1681+ kez okundu.
 

Büyükşehir DESKİ’den 13 mahallenin su sorununa kesin çözüm

Büyükşehir DESKİ’den 13 mahallenin su sorununa kesin çözüm
Çal ilçesine bağlı 13 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2 sondaj kuyusu açarak, 60 litre/saniye kaynak bulan Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bölgeye 7 bin 650 metre iletim hattı döşeme çalışmasına başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelindeki sondaj çalışmalarına devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü bu kapsamda içme suyu sıkıntısı yaşayan ve gelecekte bu konuda sorun yaşayabilecek Çal ilçesinin 13 mahallesini kapsayan bir proje hayata geçiriyor. Çal ilçesinin Çıtak, Kıralan, Hadim, Konak, İcikli, Beyelli, Kavaklar, Dayılar, Gelinören, Süller, Kocaköy, Şapçılar ve Aşağıseyit Mahallesi’ni kapsayan proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Gelinören Mahallesi’nde bir süre önce sondaj çalışması başlattı. İki ayrı noktada yapılan sondaj ile saniyede 60 litre debiye sahip içme suyu kaynağına ulaşıldı. Proje ile 13 mahalleyi besleyen, Süller Mahallesi’ndeki 2.000 m içme suyu deposuna iletmek için ise 7 bin 650 metre içme suyu hattı çalışması yapılıyor. Su hayattır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin 16 ilçesi 616 mahallesinde vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak için gece gündüz gayret ettiklerini belirterek, “Su hayattır. Susuz bir yaşamın sürmesi mümkün değil. Suyumuzun her bir damlasını koruyarak gelecek nesillere ulaştırmak için altyapı yatırımlarımızı yapmaya, özellikle kayıp kaçak oranlarımızı düşürmeye devam edeceğiz. Sabır ve desteklerinden dolayı tüm hemşehrlerime teşekkür ediyor, yeni projemizin Çal ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Büyükşehir DESKİ’den 13 mahallenin su sorununa kesin çözüm

Çal ilçesine bağlı 13 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2 sondaj kuyusu açarak, 60 litre/saniye kaynak bulan Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bölgeye 7 bin 650 metre iletim hattı döşeme çalışmasına başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelindeki sondaj çalışmalarına devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü bu kapsamda içme suyu sıkıntısı yaşayan ve gelecekte bu konuda sorun yaşayabilecek Çal ilçesinin 13 mahallesini kapsayan bir proje hayata geçiriyor. Çal ilçesinin Çıtak, Kıralan, Hadim, Konak, İcikli, Beyelli, Kavaklar, Dayılar, Gelinören, Süller, Kocaköy, Şapçılar ve Aşağıseyit Mahallesi’ni kapsayan proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Gelinören Mahallesi’nde bir süre önce sondaj çalışması başlattı. İki ayrı noktada yapılan sondaj ile saniyede 60 litre debiye sahip içme suyu kaynağına ulaşıldı. Proje ile 13 mahalleyi besleyen, Süller Mahallesi’ndeki 2.000 m içme suyu deposuna iletmek için ise 7 bin 650 metre içme suyu hattı çalışması yapılıyor.
Su hayattır
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin 16 ilçesi 616 mahallesinde vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını karşılamak için gece gündüz gayret ettiklerini belirterek, “Su hayattır. Susuz bir yaşamın sürmesi mümkün değil. Suyumuzun her bir damlasını koruyarak gelecek nesillere ulaştırmak için altyapı yatırımlarımızı yapmaya, özellikle kayıp kaçak oranlarımızı düşürmeye devam edeceğiz. Sabır ve desteklerinden dolayı tüm hemşehrlerime teşekkür ediyor, yeni projemizin Çal ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.