Uluslararası öğrenciler Türk yemekleri yaptılar

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2023 - 17:49, Güncelleme: 18.12.2023 - 17:04 1076+ kez okundu.
 

Uluslararası öğrenciler Türk yemekleri yaptılar

Uluslararası öğrenciler Türk yemekleri yaptılar
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM)’nin uluslararası öğrencileriyle birlikte Türk yemekleri yaptılar.Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) PADAM’da Türkçe hazırlık eğitimi gören uluslararası öğrenciler Türk Yemeği Yapma Atölyesine katıldı. PADAM ve PAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile iş birliği içinde gerçekleşen atölye; uluslararası öğrencilere Türk yemekleriyle tanışma ve bu lezzetleri hazırlama fırsatı sundu. Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen atölyeye PADAM yönetimi, akademik-idari personel ve uluslararası öğrenciler katıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen atölyede Türk yemeği pişiren uluslararası öğrenciler daha sonra pişirdikleri yemeklerin tadına baktılar. Doç. Dr. Feyza Tokat “PADAM’da biz uluslararası öğrencilerimize Türkçe öğretirken Türk kültürünü de tanıtıyor ve öğretiyoruz. Bu atölye ile uluslararası öğrencilerimizin Türk kültürünün önemli bir parçası olan zengin Türk mutfağını tanımalarını ve deneyimlemelerini istedik” dedi.
Uluslararası öğrenciler Türk yemekleri yaptılar
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM)’nin uluslararası öğrencileriyle birlikte Türk yemekleri yaptılar.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) PADAM’da Türkçe hazırlık eğitimi gören uluslararası öğrenciler Türk Yemeği Yapma Atölyesine katıldı. PADAM ve PAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile iş birliği içinde gerçekleşen atölye; uluslararası öğrencilere Türk yemekleriyle tanışma ve bu lezzetleri hazırlama fırsatı sundu. Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen atölyeye PADAM yönetimi, akademik-idari personel ve uluslararası öğrenciler katıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen atölyede Türk yemeği pişiren uluslararası öğrenciler daha sonra pişirdikleri yemeklerin tadına baktılar. Doç. Dr. Feyza Tokat “PADAM’da biz uluslararası öğrencilerimize Türkçe öğretirken Türk kültürünü de tanıtıyor ve öğretiyoruz. Bu atölye ile uluslararası öğrencilerimizin Türk kültürünün önemli bir parçası olan zengin Türk mutfağını tanımalarını ve deneyimlemelerini istedik” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.