AVUKAT BAŞKAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI

DENİZLİ GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2019 - 10:20, Güncelleme: 05.04.2019 - 10:20 3195+ kez okundu.
 

AVUKAT BAŞKAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımlandı.
Kendiside CHP Denizli İl Başkanlığı yanı sıra Avukat olan Mahir Akbaba, yayımladığı mesajında , Bu günün ülke olarak birlik ve berberliğe ihtiyaç duydulduğunu, daha demokrat ve hukuka bağlı olunması gereken bir dönemden geçtiğini. Bu süreçte herkesin hangi düşünce ve anlayışa sahip olursa olsun ülkemizin istikbali ve kalkınması için birlik ve beraberliğimizin devamı için gerekli olan ortak değerlerimize azami olarak sahip çıkmamız gereken bir dönem olduğunu işaret etti.  Başkan Akbaba'nın mesajı şu şekilde "Ülkemizde 1 958 yılından bu yana 5 Nisan günü “Avukatlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Meslek sorunlarının her geçen gün çoğalarak arttığı, yasalarla kazanımların törpülenerek erozyona uğratıldığı, savunmanın gittikçe güçsüzleştirildiği bir ortamda Avukatlar Günü’nü kutluyoruz. Bu gerilemenin yavaş ve hissettirilmeden yapıldığını bilmediğimiz ya da fark etmediğimiz sanılmamalıdır. Bunu biliyor ve anlıyoruz. Unutmayalım ki bağımsız savunmanın var olmadığı yerler de adaletten söz edilemez. Bu gün ülke olarak birlik ve berberliğe ihtiyaç duyduğumuz, daha demokrat ve hukuka bağlı olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu süreç herkesin hangi düşünce ve anlayışa sahip olursa olsun ülkemizin istikbali ve kalkınması için birlik ve beraberliğimizin devamı için gerekli olan ortak değerlerimize azami olarak sahip çıkmamız gereken bir dönemdir. Farklılıklarımızı bir zenginlik kabul edip, hoşgörü bilincini arttırmalıyız. Bu bilincin yegâne garantisini ise demokratik hukuk devleti ilkesi ve hukuka bağlılık olduğu asla unutulmamalıdır. Hukuk devleti ilkesinin tam anlamıyla yerleştiği, farklılıklarımıza rağmen birbirimize tahammül ve hoşgörüde daha toleranslı olduğumuz, şiddet ve hukuksuzluğa karşı birlik ve beraberlik içinde halkımızın mutlu, insan haklarına saygılı ,barış ortamında bir yaşamak dileğiyle"
CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Kendiside CHP Denizli İl Başkanlığı yanı sıra Avukat olan Mahir Akbaba, yayımladığı mesajında , Bu günün ülke olarak birlik ve berberliğe ihtiyaç duydulduğunu, daha demokrat ve hukuka bağlı olunması gereken bir dönemden geçtiğini. Bu süreçte herkesin hangi düşünce ve anlayışa sahip olursa olsun ülkemizin istikbali ve kalkınması için birlik ve beraberliğimizin devamı için gerekli olan ortak değerlerimize azami olarak sahip çıkmamız gereken bir dönem olduğunu işaret etti. 

Başkan Akbaba'nın mesajı şu şekilde

"Ülkemizde 1 958 yılından bu yana 5 Nisan günü “Avukatlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Meslek sorunlarının her geçen gün çoğalarak arttığı, yasalarla kazanımların törpülenerek erozyona uğratıldığı, savunmanın gittikçe güçsüzleştirildiği bir ortamda Avukatlar Günü’nü kutluyoruz. Bu gerilemenin yavaş ve hissettirilmeden yapıldığını bilmediğimiz ya da fark etmediğimiz sanılmamalıdır. Bunu biliyor ve anlıyoruz. Unutmayalım ki bağımsız savunmanın var olmadığı yerler de adaletten söz edilemez.

Bu gün ülke olarak birlik ve berberliğe ihtiyaç duyduğumuz, daha demokrat ve hukuka bağlı olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu süreç herkesin hangi düşünce ve anlayışa sahip olursa olsun ülkemizin istikbali ve kalkınması için birlik ve beraberliğimizin devamı için gerekli olan ortak değerlerimize azami olarak sahip çıkmamız gereken bir dönemdir. Farklılıklarımızı bir zenginlik kabul edip, hoşgörü bilincini arttırmalıyız. Bu bilincin yegâne garantisini ise demokratik hukuk devleti ilkesi ve hukuka bağlılık olduğu asla unutulmamalıdır.

Hukuk devleti ilkesinin tam anlamıyla yerleştiği, farklılıklarımıza rağmen birbirimize tahammül ve hoşgörüde daha toleranslı olduğumuz, şiddet ve hukuksuzluğa karşı birlik ve beraberlik içinde halkımızın mutlu, insan haklarına saygılı ,barış ortamında bir yaşamak dileğiyle"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.