Denizli’deki anne otellerinden 2023’te 1292 anne faydalandı

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2024 - 16:02, Güncelleme: 08.01.2024 - 21:36 2639+ kez okundu.
 

Denizli’deki anne otellerinden 2023’te 1292 anne faydalandı

Denizli’deki anne otellerinden 2023’te 1292 anne faydalandı
Denizli’de doğumdan sonra çeşitli hastalıklardan dolayı tedavi gören bebeklerin anne sütünden mahrum kalmamaları ve doğum yapan annelerin hastanede rahatça kalabilmeleri için Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesinde bulunan Anne Otellerinden 2023 yılında bin 292 anne yararlandı. Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanelerinde doğum yapan anneler, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerinden mahrum kalmıyor. Denizli Devlet Hastanesi’nde 12, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 10 yatak olarak hizmet veren Anne Otellerinde 2023 yılında 1292 anne misafir olurken, açıldığı günden bu yana anne otellerinden toplamda 11 bin 334 anne faydalandı. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ildeki anne otelleri hakkında bilgi verdi. Bebeği-çocuğu (0-2yaş) yeni doğan/çocuk yoğun bakım ünitesinde yatan annelerin ve doğumu yaklaşmış olup hava şartları, ulaşım vb. sebeplerden dolayı sağlık tesislerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan ve sosyal endikasyonu olan gebelerin anne otellerinden yararlanabileceğini söyleyen Uz. Dr. Berna Öztürk; “Anne otellerimiz sağlık tesislerimizde özellikle yenidoğan/çocuk yoğun bakım ünitelerine yakın yerlerde kurularak hizmet vermektedir. Denizli Devlet Hastanesi’nde 12, Servergazi Devlet Hastanesi’nde de 10 yatak bulunmaktadır. Odalarımızda süt sağma makineleri, buzdolabı, telefon, televizyon mevcuttur. Yine wc ve duş imkânımız anne otellerinde bulunmaktadır. Anne otelimizdeki bu hizmetler için herhangi bir ücret de alınmamaktadır. Ayrıca annelere hastanede kaldıkları sürede bebek bakımı, emzirme, anne sütünün önemi, beslenme ve el hijyeni gibi konularda eğitim verilmektedir” dedi. Anne otelleri sayesinde anne ve bebek arasındaki duygusal bağın güçlendiğini, bebeklerin anne sütünden mahrum kalmadığını annelerin en iyi şartlarda konakladığını bu sayede annelerin psikolojik ve fizyolojik olarak yıpranmadıklarını belirten Uz. Dr. Berna Öztürk, “Anne otellerimiz bebeğin her ihtiyaç duyduğunda anneye temasını sağlamak, anne sütü alımını sağlamak, anne bebek uyum sürecini desteklemek, bebeğin tedavi sürecinde aileyi dahil edip tedavi sürecini kolaylaştırmaktadır. Anne sütü yeni doğan bebek için en kaliteli besindir ve bebeğin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Anne ve bebek arasındaki bu bedeni temas annedeki süt üretiminin artmasını da sağlamaktadır. Annelerimiz bebeklerini emzirecekleri zamanlarda Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerinin yanına giderek bebeklerini emzirebilmektedir. Denizli’de Servergazi ve Denizli Devlet’te hizmet veren anne otellerimizde bu güne kadar toplam 11 bin 334 anne yararlandı. Yine 2023 yılında Denizli Devlet Hastanesi’nde 981, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 311 olmak üzere toplam 1292 anneyi hastanelerimizde ağırladık” dedi.
Denizli’deki anne otellerinden 2023’te 1292 anne faydalandı

Denizli’de doğumdan sonra çeşitli hastalıklardan dolayı tedavi gören bebeklerin anne sütünden mahrum kalmamaları ve doğum yapan annelerin hastanede rahatça kalabilmeleri için Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesinde bulunan Anne Otellerinden 2023 yılında bin 292 anne yararlandı.

Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanelerinde doğum yapan anneler, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerinden mahrum kalmıyor. Denizli Devlet Hastanesi’nde 12, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 10 yatak olarak hizmet veren Anne Otellerinde 2023 yılında 1292 anne misafir olurken, açıldığı günden bu yana anne otellerinden toplamda 11 bin 334 anne faydalandı. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ildeki anne otelleri hakkında bilgi verdi. Bebeği-çocuğu (0-2yaş) yeni doğan/çocuk yoğun bakım ünitesinde yatan annelerin ve doğumu yaklaşmış olup hava şartları, ulaşım vb. sebeplerden dolayı sağlık tesislerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan ve sosyal endikasyonu olan gebelerin anne otellerinden yararlanabileceğini söyleyen Uz. Dr. Berna Öztürk; “Anne otellerimiz sağlık tesislerimizde özellikle yenidoğan/çocuk yoğun bakım ünitelerine yakın yerlerde kurularak hizmet vermektedir. Denizli Devlet Hastanesi’nde 12, Servergazi Devlet Hastanesi’nde de 10 yatak bulunmaktadır. Odalarımızda süt sağma makineleri, buzdolabı, telefon, televizyon mevcuttur. Yine wc ve duş imkânımız anne otellerinde bulunmaktadır. Anne otelimizdeki bu hizmetler için herhangi bir ücret de alınmamaktadır. Ayrıca annelere hastanede kaldıkları sürede bebek bakımı, emzirme, anne sütünün önemi, beslenme ve el hijyeni gibi konularda eğitim verilmektedir” dedi.

Anne otelleri sayesinde anne ve bebek arasındaki duygusal bağın güçlendiğini, bebeklerin anne sütünden mahrum kalmadığını annelerin en iyi şartlarda konakladığını bu sayede annelerin psikolojik ve fizyolojik olarak yıpranmadıklarını belirten Uz. Dr. Berna Öztürk, “Anne otellerimiz bebeğin her ihtiyaç duyduğunda anneye temasını sağlamak, anne sütü alımını sağlamak, anne bebek uyum sürecini desteklemek, bebeğin tedavi sürecinde aileyi dahil edip tedavi sürecini kolaylaştırmaktadır. Anne sütü yeni doğan bebek için en kaliteli besindir ve bebeğin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Anne ve bebek arasındaki bu bedeni temas annedeki süt üretiminin artmasını da sağlamaktadır. Annelerimiz bebeklerini emzirecekleri zamanlarda Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerinin yanına giderek bebeklerini emzirebilmektedir. Denizli’de Servergazi ve Denizli Devlet’te hizmet veren anne otellerimizde bu güne kadar toplam 11 bin 334 anne yararlandı. Yine 2023 yılında Denizli Devlet Hastanesi’nde 981, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 311 olmak üzere toplam 1292 anneyi hastanelerimizde ağırladık” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.