ALATAY PAÜ’NÜN MARKASI OLDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.10.2018 - 17:21, Güncelleme: 23.10.2018 - 17:21 2719+ kez okundu.
 

ALATAY PAÜ’NÜN MARKASI OLDU

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi’nin yüzde yüz yerli TÜBİTAK ödüllü ALATAY Elektromobil aracı
PAÜ Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi tarafından üretilen yüzde yüz yerli Elektromobil aracı ALATAY, marka olmanın gururunu yaşıyor. Proje yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Köroğlu’nun yaptığı, AR-GE çalışmalarında öğretim üyelerinin yanı sıra öğrencilerin de dahil olduğu ALATAY Patent ve Marka Kurumu’nca tescillendi. ALATAY projesinde yer alan öğrencilerin daveti üzerine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Mühendislik Fakültesini ziyaret etti. Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı yer aldı. Ana sponsorluğunu AYDEM Elektrik Perakende A.Ş.’nin üstlendiği ALATAY aracını inceleyen Rektör Bağ, proje yürütücüsü Doç. Dr. Selim Köroğlu’ndan bilgi aldı. Marka tescilinin önemli bir adım olduğunu belirten Köroğlu, “Türk Patent ve Marka Kurum’u tarafından onaylanan ALATAY artık tescilli bir marka olmuştur. Araç tasarımı konusunda gösterilen gayretin ve emeğin bir markaya dönüşmesi seri üretim hedefi ve hayalinin bir miktar daha gerçek olması oldukça umut vericidir” dedi. Yerli desteklerimiz devam edecek Projeye katkı sunan öğrencilerle de bir süre sohbet eden Rektör Hüseyin Bağ, projede emeği geçenleri tebrik etti. Pamukkale Üniversitesi adına önemli bir başarı sağlandığını ifade eden Bağ, markalaşmanın önemli bir adım olduğunu kaydetti. Rektör Bağ, “2016 ve 2017 yıllarında TÜBİTAK tarafından ‘Yerli Ürün Teşvik Ödülü’ kategorisinde birincilik alan projemiz artık bir marka olarak bizlere yeniden bir gurur yaşattı. Yerli projelerimize desteklerimiz devam edecek. Hizmet sizden destek bizden. Yüzde yüz yerli üretim olan aracımızda emeği geçen proje ekibine tebrik ediyorum” diye konuştu. Rektör Hüseyin Bağ, ziyaretin ardından ALATAY’ın ilk ve son prototipi önünde proje ekibi ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. ALATAY’ın serüveni 2014 yılında AR-GE çalışmaları başlatılan ve Mühendislik ve Teknoloji Fakültesinden birçok öğretim üyesi ve öğrencinin katkıda bulunduğu proje, 2016 yılında TÜBİTAK’ın düzenlediği “Efficiency Challenge-Electric Vehicle” yarışmasına katılma kararı ile ivme kazandı. TÜBİTAK projesi temelleri sayesinde araç bileşenlerinin çok büyük bir kısmı proje ekibi tarafından tasarlandı ve yarış konseptine uygun batarya enerjili elektrikli araç tasarımı tamamlandı. 2016’dan bu yana tasarlanan araçlarda iki elektrik motoru bulunmakta ve bu motorların motor sürücüleri, batarya yönetim sistemi, araç kontrol sistemi, telemetri sistemi, elektronik diferansiyel sistemi proje ekibi tarafından tasarlanıp imal edilmektedir. 2017 yılından itibaren ise araçta kullanılan motorlar da yerli olarak tasarlanıp üretildi. Alüminyum şase ve karbon fiber kaporta tasarımları ve imalatı da yine proje ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir. Bütün bu yerli tasarımları sayesinde ALATAY aracı 2016 ve 2017 yıllarında katıldığı yarışlarda ‘Yerli Ürün Teşvik Ödülü’ kategorisinde birincilikler elde etti.
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi’nin yüzde yüz yerli TÜBİTAK ödüllü ALATAY Elektromobil aracı

PAÜ Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi tarafından üretilen yüzde yüz yerli Elektromobil aracı ALATAY, marka olmanın gururunu yaşıyor. Proje yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Köroğlu’nun yaptığı, AR-GE çalışmalarında öğretim üyelerinin yanı sıra öğrencilerin de dahil olduğu ALATAY Patent ve Marka Kurumu’nca tescillendi. ALATAY projesinde yer alan öğrencilerin daveti üzerine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Mühendislik Fakültesini ziyaret etti. Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı yer aldı. Ana sponsorluğunu AYDEM Elektrik Perakende A.Ş.’nin üstlendiği ALATAY aracını inceleyen Rektör Bağ, proje yürütücüsü Doç. Dr. Selim Köroğlu’ndan bilgi aldı.

Marka tescilinin önemli bir adım olduğunu belirten Köroğlu, “Türk Patent ve Marka Kurum’u tarafından onaylanan ALATAY artık tescilli bir marka olmuştur. Araç tasarımı konusunda gösterilen gayretin ve emeğin bir markaya dönüşmesi seri üretim hedefi ve hayalinin bir miktar daha gerçek olması oldukça umut vericidir” dedi.

Yerli desteklerimiz devam edecek

Projeye katkı sunan öğrencilerle de bir süre sohbet eden Rektör Hüseyin Bağ, projede emeği geçenleri tebrik etti. Pamukkale Üniversitesi adına önemli bir başarı sağlandığını ifade eden Bağ, markalaşmanın önemli bir adım olduğunu kaydetti. Rektör Bağ, “2016 ve 2017 yıllarında TÜBİTAK tarafından ‘Yerli Ürün Teşvik Ödülü’ kategorisinde birincilik alan projemiz artık bir marka olarak bizlere yeniden bir gurur yaşattı. Yerli projelerimize desteklerimiz devam edecek. Hizmet sizden destek bizden. Yüzde yüz yerli üretim olan aracımızda emeği geçen proje ekibine tebrik ediyorum” diye konuştu.

Rektör Hüseyin Bağ, ziyaretin ardından ALATAY’ın ilk ve son prototipi önünde proje ekibi ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

ALATAY’ın serüveni

2014 yılında AR-GE çalışmaları başlatılan ve Mühendislik ve Teknoloji Fakültesinden birçok öğretim üyesi ve öğrencinin katkıda bulunduğu proje, 2016 yılında TÜBİTAK’ın düzenlediği “Efficiency Challenge-Electric Vehicle” yarışmasına katılma kararı ile ivme kazandı. TÜBİTAK projesi temelleri sayesinde araç bileşenlerinin çok büyük bir kısmı proje ekibi tarafından tasarlandı ve yarış konseptine uygun batarya enerjili elektrikli araç tasarımı tamamlandı. 2016’dan bu yana tasarlanan araçlarda iki elektrik motoru bulunmakta ve bu motorların motor sürücüleri, batarya yönetim sistemi, araç kontrol sistemi, telemetri sistemi, elektronik diferansiyel sistemi proje ekibi tarafından tasarlanıp imal edilmektedir. 2017 yılından itibaren ise araçta kullanılan motorlar da yerli olarak tasarlanıp üretildi. Alüminyum şase ve karbon fiber kaporta tasarımları ve imalatı da yine proje ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir. Bütün bu yerli tasarımları sayesinde ALATAY aracı 2016 ve 2017 yıllarında katıldığı yarışlarda ‘Yerli Ürün Teşvik Ödülü’ kategorisinde birincilikler elde etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.