ACIPYAM'DA HAYAT NASIL DEVAM EDİYOR, NELER İSTİYORLAR?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2019 - 10:35, Güncelleme: 11.04.2019 - 10:35 3162+ kez okundu.
 

ACIPYAM'DA HAYAT NASIL DEVAM EDİYOR, NELER İSTİYORLAR?

Acıpayam'da 20 Mart'ta meydana gelen deprem sonrası adeta Çadırkente döndü
5.5'lik ilk depremin ardından 5.1 ve 4.3 gibi depremler başta olmak üzere 2 bin artçı sarsıntının meydana geldiği Acıpayam'da vatandaşların çoğu hala korkudan dolayı evlerine giremiyor ve çadırda yaşıyor. Acıpayam Merkezde Cumhuriyet Parkı ve Şehir Stadında kurulan çadırların yanı sıra bir çok sokak ve evlerin bahçelerine kurulan çadırlarda yaşamaya başlayan vatandaşlar soğuk ve zor şartlarda geceyi geçirmek zorunda kalıyorlar. MAHALLELERDE DE DURUM AYNI Depremin ilk gününde büyük hasarın meydana geldiği Oğuz, Kırca, Yassıhüyük, Ovayurt, Apa, Karahüyük, Ucarı ve Yeniköy Mahallerinde de vatandaşlar çadırda yaşamakta. Evlerin oturulamayacak derecede hasar görenleri ise yıkılarak molozları temizleme çalışmaları da sürüdürülüyor. VATANDAŞ SOSYAL MEDYADAN SON DURUMU ANLATTI Acıpayam'da Yaşayan bir vatandaş ise sosyal medya hesabından yaptğı açıklama ile yaşanan zor durumları anlattı ve yetkililerden yardım istedi. İşte o paylaşım; Depremden sonra depremzedeler senin de belirttiğin gibi yetkililerden bir açıklamayı dört gözle bekliyorlar.  Toplu olarak çadırlarda yaşayan Kırca köyünü eşimle birlikte sık sık ziyaret ediyoruz.  İnan’ın insanlar çok zor durumda. Çamaşırları dağ gibi yığılmış,erkeklerin ve bayanların ayrı ayrı banyo yapacakları doğru dürüst bir yerleri yok.  Bu gün itibarı ile Üç hafta  olan deprem sonrası insanlar hala çadırlarda umutsuz bir bekleyiş içersinde. Yetkililerden en  azından konteynırların ne zaman geleceği hakkında bilgi bekliyorlar.  Seçimden sonra adeta unutuldular.  Yıkılan evlerinin malozları  bir yandan temizlenirken bir yandan da yerine nasıl bir ev yapacaklarının umutsuz bir bekleyişi içindeler. Bu konu ile ilgili de hiçbir bilgilendirme yok.  Tek tesellimiz can kaybının olmayışı ve artçı depremlerin kesilmesi.  Tüm beklentimiz bu umutsuz bir beklenti içinde olan Oğuz Kırca Yassıhöyük Apa Taraş Karahöyük Ucarı Yeniköy ve kısmen de Acıpayamın yıkılan ,oturulamaz raporu verilen evlerinin akibeti ne olacak. Yerine nasıl ve ne şekilde bu insanlar ev sahibi olacaklar.  Bu bölgenin Afet bölgesi ilan edildiğine dair duyumlar var. Bu ilan ile insanlar ne gibi kazanımlar elde edecek. Yok sa bu kanunlarda yazıldığı gibi Afet bölgesi ilanı değil de başka bir ilan şekli mi? Cevaplanması gereken bir çok sorunun cevaplanmasını bekliyor tekrar halkımıza büyük geçmiş olsun diyorum.  Naçizane bende elimden geldiğince gücümün yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdilik yanlız Kırca mahallesinde çamaşır yıkama ve deterjan işini çözmeye çalıştık. Ama yapacak daha çok iş var.   
Acıpayam'da 20 Mart'ta meydana gelen deprem sonrası adeta Çadırkente döndü

5.5'lik ilk depremin ardından 5.1 ve 4.3 gibi depremler başta olmak üzere 2 bin artçı sarsıntının meydana geldiği Acıpayam'da vatandaşların çoğu hala korkudan dolayı evlerine giremiyor ve çadırda yaşıyor. Acıpayam Merkezde Cumhuriyet Parkı ve Şehir Stadında kurulan çadırların yanı sıra bir çok sokak ve evlerin bahçelerine kurulan çadırlarda yaşamaya başlayan vatandaşlar soğuk ve zor şartlarda geceyi geçirmek zorunda kalıyorlar.

MAHALLELERDE DE DURUM AYNI

Depremin ilk gününde büyük hasarın meydana geldiği Oğuz, Kırca, Yassıhüyük, Ovayurt, Apa, Karahüyük, Ucarı ve Yeniköy Mahallerinde de vatandaşlar çadırda yaşamakta. Evlerin oturulamayacak derecede hasar görenleri ise yıkılarak molozları temizleme çalışmaları da sürüdürülüyor.

VATANDAŞ SOSYAL MEDYADAN SON DURUMU ANLATTI

Acıpayam'da Yaşayan bir vatandaş ise sosyal medya hesabından yaptğı açıklama ile yaşanan zor durumları anlattı ve yetkililerden yardım istedi.

İşte o paylaşım;

Depremden sonra depremzedeler senin de belirttiğin gibi yetkililerden bir açıklamayı dört gözle bekliyorlar. 

Toplu olarak çadırlarda yaşayan Kırca köyünü eşimle birlikte sık sık ziyaret ediyoruz. 

İnan’ın insanlar çok zor durumda. Çamaşırları dağ gibi yığılmış,erkeklerin ve bayanların ayrı ayrı banyo yapacakları doğru dürüst bir yerleri yok. 

Bu gün itibarı ile Üç hafta  olan deprem sonrası insanlar hala çadırlarda umutsuz bir bekleyiş içersinde. Yetkililerden en  azından konteynırların ne zaman geleceği hakkında bilgi bekliyorlar. 

Seçimden sonra adeta unutuldular. 

Yıkılan evlerinin malozları  bir yandan temizlenirken bir yandan da yerine nasıl bir ev yapacaklarının umutsuz bir bekleyişi içindeler. Bu konu ile ilgili de hiçbir bilgilendirme yok. 

Tek tesellimiz can kaybının olmayışı ve artçı depremlerin kesilmesi. 

Tüm beklentimiz bu umutsuz bir beklenti içinde olan Oğuz Kırca Yassıhöyük Apa Taraş Karahöyük Ucarı Yeniköy ve kısmen de Acıpayamın yıkılan ,oturulamaz raporu verilen evlerinin akibeti ne olacak. Yerine nasıl ve ne şekilde bu insanlar ev sahibi olacaklar. 

Bu bölgenin Afet bölgesi ilan edildiğine dair duyumlar var. Bu ilan ile insanlar ne gibi kazanımlar elde edecek. Yok sa bu kanunlarda yazıldığı gibi Afet bölgesi ilanı değil de başka bir ilan şekli mi?

Cevaplanması gereken bir çok sorunun cevaplanmasını bekliyor tekrar halkımıza büyük geçmiş olsun diyorum. 

Naçizane bende elimden geldiğince gücümün yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdilik yanlız Kırca mahallesinde çamaşır yıkama ve deterjan işini çözmeye çalıştık. Ama yapacak daha çok iş var. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.