4. Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı

BÜYÜKŞEHİR BLD (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.03.2024 - 16:49, Güncelleme: 16.03.2024 - 16:49 1339+ kez okundu.
 

4. Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödü Töreni yapıldı. Çin’den Küba’ya Ukrayna’dan İran’a 66 ülkeden 1.240 eser sahibi eserleriyle “Savaş ve Barış” konusunu işledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, karikatüristler, davetliler ve sanatseverler katıldı. Başkan Osman Zolan açılış konuşmasında karikatürün iletişim araçları arasında çok farklı bir yeri olduğunu belirterek, bu sanat dalında çizgilerle sayfalar dolusu düşüncelerin etkili bir şekilde anlatılabildiğini söyledi. Karikatür sanatının her geçen gün gelişip güzelleştiğini kaydeden Başkan Osman Zolan, “Karikatürlere bakınca bazen gülüyor, bazen derin düşüncelere dalıyorsunuz. Karikatür sanatçılarını tebrik ediyorum. Her zaman sanatın ve sanatçının yanına olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu. Savaşlar son bulsun Yarışmanın temasının “Savaş ve Barış” olduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “İnşallah savaşlar son bulsun, barışlar olsun. Bugün dünyanın dört bir tarafında çocuklar, kadınlar, yaşlılar katlediliyor. Cani ruhlular maalesef dünyanın huzurunu bozup yaşanmaz hale getiriyorlar. İnşallah hem dünyada barış olsun hem ülkemizde huzur daim olsun. Bu sergimiz barışa katkı sağlasın inşallah” dedi. Konuşmanın ardından dereceye girenlerin ödülleri Başkan Zolan tarafından verildi. 18 yaş altı mansiyon ödülü Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli kursiyeri, 2020 – 2021 yılları arası düzenlenen karikatür yarışmalarında dereceler alan ve geçen ekim ayında elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren Emre Çakıl adına ithafen verildi. Ödül töreninin ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler sergiyi gezerek eserleri inceledi.   
Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödü Töreni yapıldı. Çin’den Küba’ya Ukrayna’dan İran’a 66 ülkeden 1.240 eser sahibi eserleriyle “Savaş ve Barış” konusunu işledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, karikatüristler, davetliler ve sanatseverler katıldı. Başkan Osman Zolan açılış konuşmasında karikatürün iletişim araçları arasında çok farklı bir yeri olduğunu belirterek, bu sanat dalında çizgilerle sayfalar dolusu düşüncelerin etkili bir şekilde anlatılabildiğini söyledi. Karikatür sanatının her geçen gün gelişip güzelleştiğini kaydeden Başkan Osman Zolan, “Karikatürlere bakınca bazen gülüyor, bazen derin düşüncelere dalıyorsunuz. Karikatür sanatçılarını tebrik ediyorum. Her zaman sanatın ve sanatçının yanına olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Savaşlar son bulsun

Yarışmanın temasının “Savaş ve Barış” olduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “İnşallah savaşlar son bulsun, barışlar olsun. Bugün dünyanın dört bir tarafında çocuklar, kadınlar, yaşlılar katlediliyor. Cani ruhlular maalesef dünyanın huzurunu bozup yaşanmaz hale getiriyorlar. İnşallah hem dünyada barış olsun hem ülkemizde huzur daim olsun. Bu sergimiz barışa katkı sağlasın inşallah” dedi. Konuşmanın ardından dereceye girenlerin ödülleri Başkan Zolan tarafından verildi. 18 yaş altı mansiyon ödülü Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli kursiyeri, 2020 – 2021 yılları arası düzenlenen karikatür yarışmalarında dereceler alan ve geçen ekim ayında elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren Emre Çakıl adına ithafen verildi. Ödül töreninin ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler sergiyi gezerek eserleri inceledi. 

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.