Erik ağaçları Ekim’de çiçek açtı

DENİZLİ GÜNCEL 02.10.2023 - 21:26, Güncelleme: 02.10.2023 - 22:06 3653+ kez okundu.
 

Erik ağaçları Ekim’de çiçek açtı

Küresel ısınma sonrasında iklim değişikliğinden nasibini alan erik ağaçları, kışın başlangıcı olarak bilinen ekim ayında çiçek açtı.
Son zamanlarda mevsim değişiklikleri sık sık meydana gelirken, bu sefer Denizli’nin Buldan ilçesinde bulunan erik ağaçları ilginçlik gösterdi. Bahar aylarında çiçek açan erik ağaçları, kışın başlangıcı olarak da bilinen ekim ayında çiçek açtı. Buldan Baştatlı mevkiinde erik ağaçlarının çiçeklenmeye başlamasının normal olmadığını dile getiren meyve üreticisi Hasan Çetintaş, “Ağaçlar maalesef küresel iklim değişikliğinden kötü etkileniyorlar. Kış soğuklarında bu ağaçlar aldanır. Meyve ağaçları kışın bitmesi, baharın gelmesiyle çiçek açar ve sonra meyveye dururlar. Geçen yıl da böyle olmuştu. Şeftali, erik ve kayısı başta olmak üzere pek çok meyve ağaçlarından verim alınmadı. Allah beterinden saklasın, işimiz bu yıl da zor olacak” dedi.
Küresel ısınma sonrasında iklim değişikliğinden nasibini alan erik ağaçları, kışın başlangıcı olarak bilinen ekim ayında çiçek açtı.

Son zamanlarda mevsim değişiklikleri sık sık meydana gelirken, bu sefer Denizli’nin Buldan ilçesinde bulunan erik ağaçları ilginçlik gösterdi. Bahar aylarında çiçek açan erik ağaçları, kışın başlangıcı olarak da bilinen ekim ayında çiçek açtı.

Buldan Baştatlı mevkiinde erik ağaçlarının çiçeklenmeye başlamasının normal olmadığını dile getiren meyve üreticisi Hasan Çetintaş, “Ağaçlar maalesef küresel iklim değişikliğinden kötü etkileniyorlar. Kış soğuklarında bu ağaçlar aldanır. Meyve ağaçları kışın bitmesi, baharın gelmesiyle çiçek açar ve sonra meyveye dururlar. Geçen yıl da böyle olmuştu. Şeftali, erik ve kayısı başta olmak üzere pek çok meyve ağaçlarından verim alınmadı. Allah beterinden saklasın, işimiz bu yıl da zor olacak” dedi.

Erik ağaçları Ekim’de çiçek açtı

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.