Denizli’deki yurtlarda kayıt heyecanı yaşanıyor

DENİZLİ GÜNCEL 03.10.2023 - 14:21, Güncelleme: 03.10.2023 - 14:27 3501+ kez okundu.
 

Denizli’deki yurtlarda kayıt heyecanı yaşanıyor

DENİZLİ (İHA) - Yeni yükseköğrenim yılında Pamukkale Üniversitesinde okuyacak öğrencilerden Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Denizli Yurtlarında konaklayacaklar hafta sonu kayıtlarını yaptırdı. Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bu yıl 11 öğrenci yurdunda 12.394 yatak kapasitesiyle hizmet verileceği, yurtlara başvuru yapan hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığı belirtildi.
2023-2024 Yükseköğrenim Eğitim ve Öğretim Yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Denizli’de bulunan yurtlarda konaklayacak öğrenciler, aileleriyle birlikte hafta sonu yurtlara gelerek kayıtlarını yaptırdı. Yurt yetkililerinin yoğun mesai harcadığı görülürken öğrencilerin kalacağı yurtlar ve sosyal tesisler öğrencilere tanıtıldı. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrencilere yönelik "Gençler, evinize hoş geldiniz! GSB yurtlarında yeni dönem başlıyor. Üniversite hayatınız ve yurtlarımızda yeni başlangıçlar ve fırsatlar sizleri bekliyor" afişleriyle tesisler donatıldı. Karşılama standlarından kayıt masalarına ve odalarına yerleşene kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarının ilgisi ve ikramlarıyla karşılaşan öğrenciler ve veliler, gösterilen ilgiden memnun kaldı. Öğrencilerini yerleştiren aileler gün boyunca çocuklarıyla yurt bahçesinde ve sosyal tesislerde zaman geçirdi. Heyecan, gurur ve üzüntü gibi duyguların bir arada yaşandığı anlarda aileler öğrencilerini yurtlara yerleştirerek memleketlerine döndü. “Gençlerimize yatırım geleceğimize yatırımdır” Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yurt hizmetleri anlamında 7/24 öğrencilerin yanlarında olduklarını kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, bu ülkenin gençlerinin her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğunu söyledi. 11 öğrenci yurdu ve 12.394 yatak kapasitesi bulunan Denizli’deki yurtlara başvuran hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını ifade eden İlman, yurtlarda ki barınma, yemek ve konforun yanısıra sosyal ve kültürel anlamda da sorumluluklar taşıdıklarını belirtti. Kültür, sanat, spor ve teknoloji başta olmak üzere gençlerin her alanda donanımlı yetişmeleri için çalıştıklarını kaydeden İlman, Türkiye Yüzyılı hedefine özgüveni yüksek gençlerle birlikte yürüdüklerini kaydetti. Yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans, doktora, ek kontenjan, özel yetenek öğrencileri için yurt başvuruları başlarken, Denizli yurtlarında misafir edilecek öğrenciler için yeterli kontenjanın olduğu belirtildi.
DENİZLİ (İHA) - Yeni yükseköğrenim yılında Pamukkale Üniversitesinde okuyacak öğrencilerden Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Denizli Yurtlarında konaklayacaklar hafta sonu kayıtlarını yaptırdı. Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bu yıl 11 öğrenci yurdunda 12.394 yatak kapasitesiyle hizmet verileceği, yurtlara başvuru yapan hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığı belirtildi.

2023-2024 Yükseköğrenim Eğitim ve Öğretim Yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Denizli’de bulunan yurtlarda konaklayacak öğrenciler, aileleriyle birlikte hafta sonu yurtlara gelerek kayıtlarını yaptırdı. Yurt yetkililerinin yoğun mesai harcadığı görülürken öğrencilerin kalacağı yurtlar ve sosyal tesisler öğrencilere tanıtıldı.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrencilere yönelik "Gençler, evinize hoş geldiniz! GSB yurtlarında yeni dönem başlıyor. Üniversite hayatınız ve yurtlarımızda yeni başlangıçlar ve fırsatlar sizleri bekliyor" afişleriyle tesisler donatıldı. Karşılama standlarından kayıt masalarına ve odalarına yerleşene kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarının ilgisi ve ikramlarıyla karşılaşan öğrenciler ve veliler, gösterilen ilgiden memnun kaldı.

Öğrencilerini yerleştiren aileler gün boyunca çocuklarıyla yurt bahçesinde ve sosyal tesislerde zaman geçirdi. Heyecan, gurur ve üzüntü gibi duyguların bir arada yaşandığı anlarda aileler öğrencilerini yurtlara yerleştirerek memleketlerine döndü.

“Gençlerimize yatırım geleceğimize yatırımdır”
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yurt hizmetleri anlamında 7/24 öğrencilerin yanlarında olduklarını kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, bu ülkenin gençlerinin her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğunu söyledi. 11 öğrenci yurdu ve 12.394 yatak kapasitesi bulunan Denizli’deki yurtlara başvuran hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını ifade eden İlman, yurtlarda ki barınma, yemek ve konforun yanısıra sosyal ve kültürel anlamda da sorumluluklar taşıdıklarını belirtti. Kültür, sanat, spor ve teknoloji başta olmak üzere gençlerin her alanda donanımlı yetişmeleri için çalıştıklarını kaydeden İlman, Türkiye Yüzyılı hedefine özgüveni yüksek gençlerle birlikte yürüdüklerini kaydetti.

Yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans, doktora, ek kontenjan, özel yetenek öğrencileri için yurt başvuruları başlarken, Denizli yurtlarında misafir edilecek öğrenciler için yeterli kontenjanın olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.