DSO Başkanı Kasapoğlu: "Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı krizi Türkiye’nin lehine dönebilir"

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.01.2024 - 13:48, Güncelleme: 29.01.2024 - 11:55 2079+ kez okundu.
 

DSO Başkanı Kasapoğlu: "Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı krizi Türkiye’nin lehine dönebilir"

DSO Başkanı Kasapoğlu: "Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı krizi Türkiye’nin lehine dönebilir"
Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, küresel pazarda yaşanan sorunlara her gün bir yenisinin eklendiğine işaret ederek, "Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı krizi, Türkiye’nin lehine dönebilir" dedi.Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların sadece Türkiye’yi değil, AB ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı etkilediğine işaret eden DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Avrupa ülkelerinin ham maddeyi Uzak Doğu’dan temin ettiğinin altını çizdi. Son günlerde gündeme oturan Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı krizinin Türkiye’nin lehine dönebileceğini belirten Kasapoğlu, yaşanan kriz nedeniyle Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye tekrar dönüş yapabileceğini kaydetti.Ülke ekonomileri için üretimin önemine dikkat çeken Başkan Selim Kasapoğlu yaptığı açıklamada, "Global piyasalar da daralıyor. Özellikle AB’deki sıkıntı bugün ihracatçının en büyük problemi olmuş durumda. Şu anda dışarıdan talep yok. Talebin önümüzdeki süreçte yeniden hızlanması çok mümkün gözükmüyor. Kriz kriz üstüne geliyor. Yaşanan bunca krize Avrupa’da yaşanan enflasyon artan faizler ekleniyor. Bugün de Kızıldeniz ve Süveyş kanalı problemini yaşıyoruz. Bunun özellikle Avrupa ekonomisini olumsuz etkileyeceğini ve enflasyonu tekrar artırabileceğini düşünüyoruz. Çünkü konteyner fiyatları çok arttı. Sonuçta Avrupa bölgesi birçok ham maddeyi Uzak Doğu’dan tedarik ediyor, dolayısıyla aldığı ürünlerin nakliye maliyetleri artmış durumda. Türkiye açısından baktığımızda bu sıkıntının başta bizim lehimize olabileceğini düşünüyoruz. Sonuçta Uzak Doğu’dan tedarik edemeyen Avrupa tekrar yönünü Türkiye’ye çevirecektir, Türkiye’deki talebini artıracaktır" şeklinde konuştu.
DSO Başkanı Kasapoğlu: "Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı krizi Türkiye’nin lehine dönebilir"
Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, küresel pazarda yaşanan sorunlara her gün bir yenisinin eklendiğine işaret ederek, "Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı krizi, Türkiye’nin lehine dönebilir" dedi.
Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların sadece Türkiye’yi değil, AB ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı etkilediğine işaret eden DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Avrupa ülkelerinin ham maddeyi Uzak Doğu’dan temin ettiğinin altını çizdi. Son günlerde gündeme oturan Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı krizinin Türkiye’nin lehine dönebileceğini belirten Kasapoğlu, yaşanan kriz nedeniyle Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye tekrar dönüş yapabileceğini kaydetti.
Ülke ekonomileri için üretimin önemine dikkat çeken Başkan Selim Kasapoğlu yaptığı açıklamada, "Global piyasalar da daralıyor. Özellikle AB’deki sıkıntı bugün ihracatçının en büyük problemi olmuş durumda. Şu anda dışarıdan talep yok. Talebin önümüzdeki süreçte yeniden hızlanması çok mümkün gözükmüyor. Kriz kriz üstüne geliyor. Yaşanan bunca krize Avrupa’da yaşanan enflasyon artan faizler ekleniyor. Bugün de Kızıldeniz ve Süveyş kanalı problemini yaşıyoruz. Bunun özellikle Avrupa ekonomisini olumsuz etkileyeceğini ve enflasyonu tekrar artırabileceğini düşünüyoruz. Çünkü konteyner fiyatları çok arttı. Sonuçta Avrupa bölgesi birçok ham maddeyi Uzak Doğu’dan tedarik ediyor, dolayısıyla aldığı ürünlerin nakliye maliyetleri artmış durumda. Türkiye açısından baktığımızda bu sıkıntının başta bizim lehimize olabileceğini düşünüyoruz. Sonuçta Uzak Doğu’dan tedarik edemeyen Avrupa tekrar yönünü Türkiye’ye çevirecektir, Türkiye’deki talebini artıracaktır" şeklinde konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.