Türkiye’nin renkleri Denizli’de buluştu

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.12.2023 - 12:08, Güncelleme: 07.12.2023 - 11:25 1452+ kez okundu.
 

Türkiye’nin renkleri Denizli’de buluştu

Türkiye’nin renkleri Denizli’de buluştu
Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, 39 ilden 1800 sporcunun katıldığı Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası kortejle başladı. Halaydan horona, zeybekten Teke yöresine Türk kültürünün en güzel renklerini yaşatacak şampiyonaya tüm vatandaşlar davet edildi.Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası heyecanı kortejle başladı. Denizli Valiliği önünden başlayan korteje, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Halk Oyunları Federasyonu Başkanvekili Ömer Kireçci, davetiler ve halk oyunları sporcuları katıldı. Rengârenk yöresel kıyafetleri ve Türk bayrakları ile korteje katılan halk oyunları sporcuları vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar süren kortej renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar bol bol fotoğraf ve görüntü çekti. Kortejin ardından halk oyunları ekiplerinin sunduğu gösteriler ise büyük alkış topladı.“Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz”Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şampiyona için kente gelen Halk Oyunları Federasyonu Başkanvekili Ömer Kireçci, yönetim kurulu üyesi Mert Sütçü, halk oyunları takımı temsilci ve antrenörlerini ağırladı. Denizli’de böylesine önemli bir organizasyonu yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Zolan, tüm sporculara başarılar diledi. “Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz” diyen Başkan Zolan, tüm hemşehrileri 7 Aralık Perşembe günü saat 17.00’den itibaren Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve 10 Aralık’ta sona erecek müsabakaları izlemeye davet etti.“39 ilden 1800 sporcu katılacak”Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası 6-10 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek yarışmalara 39 ilden gelen 70 kulüpten 1800 sporcu katılacak. Yarışmaya katılan kulüpler, Halay, Horon, Zeybek, Kafkas, Bar, Karşılama, Kaşık ve Teke yöresinin oyunlarını yarışma süresince hakemlerin ve izleyicilerin beğenisine sunacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu şampiyonadaki karşılaşmalar ücretsiz olarak izlenebilecek.
Türkiye’nin renkleri Denizli’de buluştu
Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, 39 ilden 1800 sporcunun katıldığı Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası kortejle başladı. Halaydan horona, zeybekten Teke yöresine Türk kültürünün en güzel renklerini yaşatacak şampiyonaya tüm vatandaşlar davet edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası heyecanı kortejle başladı. Denizli Valiliği önünden başlayan korteje, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Halk Oyunları Federasyonu Başkanvekili Ömer Kireçci, davetiler ve halk oyunları sporcuları katıldı. Rengârenk yöresel kıyafetleri ve Türk bayrakları ile korteje katılan halk oyunları sporcuları vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar süren kortej renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar bol bol fotoğraf ve görüntü çekti. Kortejin ardından halk oyunları ekiplerinin sunduğu gösteriler ise büyük alkış topladı.

“Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz”
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şampiyona için kente gelen Halk Oyunları Federasyonu Başkanvekili Ömer Kireçci, yönetim kurulu üyesi Mert Sütçü, halk oyunları takımı temsilci ve antrenörlerini ağırladı. Denizli’de böylesine önemli bir organizasyonu yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Zolan, tüm sporculara başarılar diledi. “Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz” diyen Başkan Zolan, tüm hemşehrileri 7 Aralık Perşembe günü saat 17.00’den itibaren Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve 10 Aralık’ta sona erecek müsabakaları izlemeye davet etti.

“39 ilden 1800 sporcu katılacak”
Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası 6-10 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek yarışmalara 39 ilden gelen 70 kulüpten 1800 sporcu katılacak. Yarışmaya katılan kulüpler, Halay, Horon, Zeybek, Kafkas, Bar, Karşılama, Kaşık ve Teke yöresinin oyunlarını yarışma süresince hakemlerin ve izleyicilerin beğenisine sunacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu şampiyonadaki karşılaşmalar ücretsiz olarak izlenebilecek.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.