Büyükşehir-İHH iş birliği protokolü imzaladı

BÜYÜKŞEHİR BLD (Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.03.2024 - 11:09, Güncelleme: 07.03.2024 - 11:09 1314 kez okundu.
 

Büyükşehir-İHH iş birliği protokolü imzaladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Denizli Şubesi arasında iş birliği ve yardımlaşma protokolü imzalandı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Denizli Şubesi arasında olası afet ve acil durumlarda  iş birliği ve yardımlaşma yapılması, afet ve arama kurtarma konularında toplumun bilinçlendirilmesi, İHH Denizli ile ortak çalışmalar yürütülmesi ve Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan DESKİ Kentsel Arama Kurtarma ve İş Güvenliği Eğitim Parkuru’nda yer tahsis edilmesi konusunda protokol imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Afet İşleri Dairesi Başkanı Ufuk Tarakçıoğlu, İHH Denizli Şube Başkanı Serdar Çiftçi ve beraberindekiler katıldı.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, İHH’nın gönüllülerden oluştuğunu ve özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde birlikte birçok canın kurtarılmasına vesile olduklarını belirterek, emek veren herkese teşekkür etti.     Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak olası afet ve olumsuzluklara karşı başta çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Bir insanı hayatını kurtarmak, dünyayı kurtarmaya bedel. Birçok insanı kurtardınız. Olası bir afet ya da depremde Denizli’nin hazırlanması adına çalışmalar yapıyoruz. Tek kurumun çalışmasının yeterli olmadığını biliyoruz. Sizin gibi gönüllü kardeşlerimizle en üst seviyede işbirliği yapmak için meclisimizden de yetki aldık” diye konuştu.  Başkan Zolan: Sizlerle yürüyüşümüzü güçlendiriyoruz Afet ve felaketlerin yaşanmaması dileğinde bulunan Başkan Osman Zolan, “Allah’ım korusun. Afet olursa tedbirimizi almış olalım, sonrasında tevekkül ederiz. Şehrimize, ülkemize ve insanlığa olan katkılarınızdan dolayı her birinize teşekkür ederim. Dirençli şehir anlamında sizlerle yürüyüşümüzü güçlendiriyoruz.” dedi.  TRAC Denizli ile de işbirliği yapılacak İHH Denizli Şube Başkanı Serdar Çiftçi, uzun yıllardır Büyükşehir Belediyesinin desteği ile pek çok çalışmanın içerisinde olduklarını, İzmir ve Hatay’da yaşanan depremler sonrası Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanları ile sahada gayret ettiklerini söyledi. Çiftçi, “Sizlerin desteğini her zaman hissediyoruz.  İnşallah birlikte güzel çalışmalar yaparız. Öncelikli dileğimiz afetsiz olsun. Bilinçli insan yetiştirmekle en az zararla atlatırız inşallah. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Öte yandan protokol kapsamında TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) ile işbirliği yapılacak. Afet esnasında iletişimin sağlanması açısından önemli çalışmalar yürüten gruba da destek olunacak. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.  
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Denizli Şubesi arasında iş birliği ve yardımlaşma protokolü imzalandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Denizli Şubesi arasında olası afet ve acil durumlarda  iş birliği ve yardımlaşma yapılması, afet ve arama kurtarma konularında toplumun bilinçlendirilmesi, İHH Denizli ile ortak çalışmalar yürütülmesi ve Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan DESKİ Kentsel Arama Kurtarma ve İş Güvenliği Eğitim Parkuru’nda yer tahsis edilmesi konusunda protokol imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Afet İşleri Dairesi Başkanı Ufuk Tarakçıoğlu, İHH Denizli Şube Başkanı Serdar Çiftçi ve beraberindekiler katıldı.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, İHH’nın gönüllülerden oluştuğunu ve özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde birlikte birçok canın kurtarılmasına vesile olduklarını belirterek, emek veren herkese teşekkür etti.  

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak olası afet ve olumsuzluklara karşı başta çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Bir insanı hayatını kurtarmak, dünyayı kurtarmaya bedel. Birçok insanı kurtardınız. Olası bir afet ya da depremde Denizli’nin hazırlanması adına çalışmalar yapıyoruz. Tek kurumun çalışmasının yeterli olmadığını biliyoruz. Sizin gibi gönüllü kardeşlerimizle en üst seviyede işbirliği yapmak için meclisimizden de yetki aldık” diye konuştu. 

Başkan Zolan: Sizlerle yürüyüşümüzü güçlendiriyoruz

Afet ve felaketlerin yaşanmaması dileğinde bulunan Başkan Osman Zolan, “Allah’ım korusun. Afet olursa tedbirimizi almış olalım, sonrasında tevekkül ederiz. Şehrimize, ülkemize ve insanlığa olan katkılarınızdan dolayı her birinize teşekkür ederim. Dirençli şehir anlamında sizlerle yürüyüşümüzü güçlendiriyoruz.” dedi. 

TRAC Denizli ile de işbirliği yapılacak

İHH Denizli Şube Başkanı Serdar Çiftçi, uzun yıllardır Büyükşehir Belediyesinin desteği ile pek çok çalışmanın içerisinde olduklarını, İzmir ve Hatay’da yaşanan depremler sonrası Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanları ile sahada gayret ettiklerini söyledi. Çiftçi, “Sizlerin desteğini her zaman hissediyoruz.  İnşallah birlikte güzel çalışmalar yaparız. Öncelikli dileğimiz afetsiz olsun. Bilinçli insan yetiştirmekle en az zararla atlatırız inşallah. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Öte yandan protokol kapsamında TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) ile işbirliği yapılacak. Afet esnasında iletişimin sağlanması açısından önemli çalışmalar yürüten gruba da destek olunacak. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.



 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.