Denizli’de enerji tüketmeyecek doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor

DENİZLİ GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2023 - 15:02, Güncelleme: 16.11.2023 - 14:01 1617+ kez okundu.
 

Denizli’de enerji tüketmeyecek doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor

Denizli’de enerji tüketmeyecek doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor
Çevre dostu yatırımlarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, enerji tüketimi olmadan bin 12 kişi kapasiteli doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor.Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çivril ilçesinin Kocayaka Mahallesinin atık sularının doğaya zarar vermeden arıtımının sağlanması için bölgeye doğal arıtma tesisi inşa ediyor. Proje bünyesinde 7 bin 750 metrekare alanda, tek kademeli olarak kurulacak bin 12 kişi kapasiteli tesisin günlük ortalama 90 metreküp atık suyu arıtacağı belirtilirken, tesisin tamamen çevre dostu ve doğaya uyumlu olarak çalışacağı ifade edildi. Enerji tüketimi olmayan tesisin işletme maliyetinin bulunmadığı, doğal atık su arıtma tesisine ekilen azot ve fosfor giderici ile topografyaya uygun bitkiler sayesinde atık suların yeniden tarımsal kaynaklı olarak kullanılmasının amaçlandığı belirtildi.Tesis, elektrik enerjisine ihtiyaç duymuyorDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayata geçirdikleri çevre dostu yatırımlarla geleceğe sahip çıktıklarını belirterek, doğal atık su artırma tesisin bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini söyledi. Denizli’nin dört bir tarafında taş üstüne taş koymaya devam ettiklerini belirten Başkan Zolan, “Denizli’mizin güzelliğine güzellikler katmaya, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmek için gece gündüz gayret ediyoruz. Elektrik enerjisine ihtiyaç duymadan doğal bileşenlerle çalışacak doğal atık su arıtma tesisimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Denizli’de enerji tüketmeyecek doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor
Çevre dostu yatırımlarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, enerji tüketimi olmadan bin 12 kişi kapasiteli doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çivril ilçesinin Kocayaka Mahallesinin atık sularının doğaya zarar vermeden arıtımının sağlanması için bölgeye doğal arıtma tesisi inşa ediyor. Proje bünyesinde 7 bin 750 metrekare alanda, tek kademeli olarak kurulacak bin 12 kişi kapasiteli tesisin günlük ortalama 90 metreküp atık suyu arıtacağı belirtilirken, tesisin tamamen çevre dostu ve doğaya uyumlu olarak çalışacağı ifade edildi. Enerji tüketimi olmayan tesisin işletme maliyetinin bulunmadığı, doğal atık su arıtma tesisine ekilen azot ve fosfor giderici ile topografyaya uygun bitkiler sayesinde atık suların yeniden tarımsal kaynaklı olarak kullanılmasının amaçlandığı belirtildi.

Tesis, elektrik enerjisine ihtiyaç duymuyor
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayata geçirdikleri çevre dostu yatırımlarla geleceğe sahip çıktıklarını belirterek, doğal atık su artırma tesisin bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini söyledi. Denizli’nin dört bir tarafında taş üstüne taş koymaya devam ettiklerini belirten Başkan Zolan, “Denizli’mizin güzelliğine güzellikler katmaya, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmek için gece gündüz gayret ediyoruz. Elektrik enerjisine ihtiyaç duymadan doğal bileşenlerle çalışacak doğal atık su arıtma tesisimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.