"TARİH VE KÜLTÜR PARAYLA SATILAMAZ"

DENİZLİ SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.09.2018 - 10:48, Güncelleme: 10.09.2018 - 10:48 4129+ kez okundu.
 

"TARİH VE KÜLTÜR PARAYLA SATILAMAZ"

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Pamukkale'ye giriş ücretlerine yapılan zamları eleştirdi.
Geçtiğimiz hafta Denizli'de en çok konuşulan konuların başında Pamukkale'ye giriş ücretlerine yapılan zam vardı. Giriş ücretlerindeki yüzde 43'lük zam için bir eleştiri de Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu'ndan geldi. Kasapoğlu, "Pamukkale bir kültürdür, tarihtir. Parayla alınamaz, satılamaz" dedi. Kasapoğlu açıklamasına şöyle devam etti; Kültür ve Turizm Bakanlığı aldığı yeni bir kararla müze ve ören yerlerine fahiş zamlar yaptı.Pamukkale giriş ücretleri %43 zamla 35 Tl' den 50 Tl'ye,Laodikya %50 zamla 10 Tl'den 15 Tl'ye çıktı. Peki bunun anlamı nedir? Bunun anlamı 'Pamukkale'ye gelmeyin,Laodikya'yı görmeyin' demektir. Ailecek Pamukkale'ye gitmek isteyen bir yurttaşın bütçesi alt üst olur.Hele bir de yanında misafirleri varsa maaşının yarısını orada bırakır. Bu durumda işçi,çiftçi,memur,emekli yurttaş nasıĺ ören yerlerine gidebilecek? Yurdumuzun doğal güzelliklerini,tarihi eserlerini,turistik yerlerini gezip görmek her Türk yurttaşının hakkı değil mi? Devlet olarak bu tür yerlere ulaşmada yurttaşlarımızın önüne barikatlar koyarsak ,nasıl halkımıza tarih bilinci,güzellik ve estetik duygusu,kültür ve sanat zevki vereceğiz? Çağdaş uygarlık düzeyi milletlerin sanatıyla,edebiyatıyla,tarih bilinciyle,eğitim düzeyiyle ksacası kültür seviyesiyle ölçülür. Parayla ölçülmez. Suudi Arabistan'ın petro-dolarları olması onları çağdaş bir toplum yapmaz. AKP Hükümetinin kültür politikası yanlıştır, ticaridir, özelleştirmecidir, kar hırsına dayanmaktadır. Müze ve ören yerlerinin bakımı,korunması vb.için cüzzi bir ücret anlaşılabilir.Ancak bunu fahiş fiyatlara çıkarmak aç gözlülüktür. Bu halkımızı kültürsüzlüğe, geriliğe itmektir. Yabancı turist açısından baksak bile bu onları "sağılacak inek"olarak görmektir. Yabancı turist uygun fiyat, güleryüz ve medeni ilişkiler arar. Bu anlayış onları da kaçırır. Neresinden bakarsak bakalım AKP Hükümetinin bu politikası bir kültürsüzleştirme politikasıdır.Tarih ve kültür parayla alınamaz ve satılamaz. Umuyor ve diliyoruz ki bu yanlıştan en kısa sürede dönülsün.      
Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Pamukkale'ye giriş ücretlerine yapılan zamları eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Denizli'de en çok konuşulan konuların başında Pamukkale'ye giriş ücretlerine yapılan zam vardı. Giriş ücretlerindeki yüzde 43'lük zam için bir eleştiri de Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu'ndan geldi. Kasapoğlu, "Pamukkale bir kültürdür, tarihtir. Parayla alınamaz, satılamaz" dedi.

Kasapoğlu açıklamasına şöyle devam etti;

Kültür ve Turizm Bakanlığı aldığı yeni bir kararla müze ve ören yerlerine fahiş zamlar yaptı.Pamukkale giriş ücretleri %43 zamla 35 Tl' den 50 Tl'ye,Laodikya %50 zamla 10 Tl'den 15 Tl'ye çıktı.

Peki bunun anlamı nedir? Bunun anlamı 'Pamukkale'ye gelmeyin,Laodikya'yı görmeyin' demektir. Ailecek Pamukkale'ye gitmek isteyen bir yurttaşın bütçesi alt üst olur.Hele bir de yanında misafirleri varsa maaşının yarısını orada bırakır. Bu durumda işçi,çiftçi,memur,emekli yurttaş nasıĺ ören yerlerine gidebilecek? Yurdumuzun doğal güzelliklerini,tarihi eserlerini,turistik yerlerini gezip görmek her Türk yurttaşının hakkı değil mi?

Devlet olarak bu tür yerlere ulaşmada yurttaşlarımızın önüne barikatlar koyarsak ,nasıl halkımıza tarih bilinci,güzellik ve estetik duygusu,kültür ve sanat zevki vereceğiz?

Çağdaş uygarlık düzeyi milletlerin sanatıyla,edebiyatıyla,tarih bilinciyle,eğitim düzeyiyle ksacası kültür seviyesiyle ölçülür. Parayla ölçülmez. Suudi Arabistan'ın petro-dolarları olması onları çağdaş bir toplum yapmaz.

AKP Hükümetinin kültür politikası yanlıştır, ticaridir, özelleştirmecidir, kar hırsına dayanmaktadır.

Müze ve ören yerlerinin bakımı,korunması vb.için cüzzi bir ücret anlaşılabilir.Ancak bunu fahiş fiyatlara çıkarmak aç gözlülüktür. Bu halkımızı kültürsüzlüğe, geriliğe itmektir.

Yabancı turist açısından baksak bile bu onları "sağılacak inek"olarak görmektir. Yabancı turist uygun fiyat, güleryüz ve medeni ilişkiler arar. Bu anlayış onları da kaçırır.

Neresinden bakarsak bakalım AKP Hükümetinin bu politikası bir kültürsüzleştirme politikasıdır.Tarih ve kültür parayla alınamaz ve satılamaz.

Umuyor ve diliyoruz ki bu yanlıştan en kısa sürede dönülsün.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.