TABEA ANTİK KENT KAZI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2018 - 16:04, Güncelleme: 27.07.2018 - 16:04 4129+ kez okundu.
 

TABEA ANTİK KENT KAZI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve birçok uygarlığın izini taşıyan Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları sürdürülüyor.
Kazı çalışmalarına başkanlık yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü iş birliğiyle yaklaşık 50 kişilik ekiple sürdürüldüğünü söyledi.  Beyazıt, kazı çalışmalarına belediyenin destek verdiğini anlatarak, kazı çalışmaları sonucu gün yüzüne çıkarılacak yeni eserlerin ilçenin daha cazip bir yer haline geleceğini vurguladı.  Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ise kazı ekibine her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.
Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve birçok uygarlığın izini taşıyan Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları sürdürülüyor.

Kazı çalışmalarına başkanlık yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü iş birliğiyle yaklaşık 50 kişilik ekiple sürdürüldüğünü söyledi. 

Beyazıt, kazı çalışmalarına belediyenin destek verdiğini anlatarak, kazı çalışmaları sonucu gün yüzüne çıkarılacak yeni eserlerin ilçenin daha cazip bir yer haline geleceğini vurguladı. 

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ise kazı ekibine her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.