Sudan Heyeti DTB’ye Konuk Oldu

DENİZLİ EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2018 - 18:39, Güncelleme: 01.11.2018 - 18:39 3076+ kez okundu.
 

Sudan Heyeti DTB’ye Konuk Oldu

Denizli Milletvekili Şahin Tin önderliğinde Denizli’ye gelen Vali, Büyükelçi, Büyükelçi Müsteşarı’ndan oluşan Sudan heyeti Denizli Ticaret Borsası’nda Denizlili tüccar, sanayici ve iş adamları ile toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Sudan – Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.
  Kuzay Kordofan Valisi Ahmet Mohamed Haroun, Sudan Büyükelçisi Dr. Yousif Ahmet Eltayeb Elkordofani, Sudan Büyükelçisi Müsteşarı Mohamet İbrahim Mohamet Elbahi, Kuzay Kordofan Valilik Ofisinin Genel Koordinatörü Osama Osman Aabdelrahman Osman’dan oluşan Sudan heyeti çeşitli temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Heyet, Denizli programı kapsamında Denizli Ticaret Borsası toplantı salonunda, Denizlili tüccar, sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi. Toplantıda Sudan’ın ekonomik durumu, üretim çeşitliliği, ithalat ve ihracatından söz eden Kuzay Kordofan Valisi Ahmet Mohamed Haroun, Sudan ile Türkiye arasında geçmişe dayanan özel bir bağ olduğunu belirtirken, iki ülkenin birçok yönden ortak bir tarihe sahip olduğunu da ifade etti. Vali Ahmet Mohamed Haroun, Sudan ile Türkiye’nin ticari anlaşma imzaladığını, iki ülkenin ticaretinin gelişeceğini, karşılıklı yatırımların artacağını söyledi. Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili de gerçekleştirdiği konuşmasında Sudan hakkında bilgi verirken, Sudan’nın Afrika’nın yüz ölçüm bakımından en büyük üçüncü ülke olduğunu söyledi. Başkan Tefenlili bilgilendirmesinde Sudan ile Türkiye arasındaki çeşitli ticari faaliyetlere değinerek, Türkiye’nin Sudan’dan pamuk, altın, hayvan derisi gibi ürünler ithal ettiğini söyledi. Türkiye’nin Sudan’a, un, baklagil, hububat ihraç ettiğini belirten Başkan Tefenlili son dönemde kurulan yakın ilişkilere bağlı olarak miktarların ve çeşitliliğin artabileceğini ifade etti. Başkan Tefenlili “Sudan ile Denizli arasında köprü olan, Sudan ile ilgili neler yapabileceğimiz hakkında sürekli iletişim halinde olduğumuz Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin’e teşekkür ederim, kendisi iki ülkenin ticari ve sosyal ilişkilerini geliştirmek adına yoğun çaba sarf ediyor, bundan sonraki süreçte de temaslarımız devam edecek” dedi. Başkan Tefenlili, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer-El Beşir Başkanlığı’nda bir ticari heyetin kurulduğunu yapılacak çalışmalar ve ticari faaliyetlere bağlı olarak yıllık 450 milyon dolar olan ticaret hacminin 10 milyar dolar seviyesine çıkmasının hedeflendiğini belirtti. Başkan Tefenlili, Denizli’nin Sudan ile ticareti geliştirmek için üzerine düşeceğini söyledi. Oldukça verimli geçen toplantıda Denizlili iş adamları yaklaşık iki saat süreyle Sudan heyetini soru yağmuruna tuttu. İş adamları soruları ile Sudan’ın sosyo-ekonomik durumu, Sudan’da yapılabilecek yatırımlar hakkında bilgi aldı. Sudan heyeti, Sudan’ı daha yakından tanımaları için iş adamlarını özel davetle Sudan’a davet etti.
Denizli Milletvekili Şahin Tin önderliğinde Denizli’ye gelen Vali, Büyükelçi, Büyükelçi Müsteşarı’ndan oluşan Sudan heyeti Denizli Ticaret Borsası’nda Denizlili tüccar, sanayici ve iş adamları ile toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Sudan – Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

 

Kuzay Kordofan Valisi Ahmet Mohamed Haroun, Sudan Büyükelçisi Dr. Yousif Ahmet Eltayeb Elkordofani, Sudan Büyükelçisi Müsteşarı Mohamet İbrahim Mohamet Elbahi, Kuzay Kordofan Valilik Ofisinin Genel Koordinatörü Osama Osman Aabdelrahman Osman’dan oluşan Sudan heyeti çeşitli temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Heyet, Denizli programı kapsamında Denizli Ticaret Borsası toplantı salonunda, Denizlili tüccar, sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi. Toplantıda Sudan’ın ekonomik durumu, üretim çeşitliliği, ithalat ve ihracatından söz eden Kuzay Kordofan Valisi Ahmet Mohamed Haroun, Sudan ile Türkiye arasında geçmişe dayanan özel bir bağ olduğunu belirtirken, iki ülkenin birçok yönden ortak bir tarihe sahip olduğunu da ifade etti. Vali Ahmet Mohamed Haroun, Sudan ile Türkiye’nin ticari anlaşma imzaladığını, iki ülkenin ticaretinin gelişeceğini, karşılıklı yatırımların artacağını söyledi.

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili de gerçekleştirdiği konuşmasında Sudan hakkında bilgi verirken, Sudan’nın Afrika’nın yüz ölçüm bakımından en büyük üçüncü ülke olduğunu söyledi. Başkan Tefenlili bilgilendirmesinde Sudan ile Türkiye arasındaki çeşitli ticari faaliyetlere değinerek, Türkiye’nin Sudan’dan pamuk, altın, hayvan derisi gibi ürünler ithal ettiğini söyledi. Türkiye’nin Sudan’a, un, baklagil, hububat ihraç ettiğini belirten Başkan Tefenlili son dönemde kurulan yakın ilişkilere bağlı olarak miktarların ve çeşitliliğin artabileceğini ifade etti. Başkan Tefenlili “Sudan ile Denizli arasında köprü olan, Sudan ile ilgili neler yapabileceğimiz hakkında sürekli iletişim halinde olduğumuz Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin’e teşekkür ederim, kendisi iki ülkenin ticari ve sosyal ilişkilerini geliştirmek adına yoğun çaba sarf ediyor, bundan sonraki süreçte de temaslarımız devam edecek” dedi. Başkan Tefenlili, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer-El Beşir Başkanlığı’nda bir ticari heyetin kurulduğunu yapılacak çalışmalar ve ticari faaliyetlere bağlı olarak yıllık 450 milyon dolar olan ticaret hacminin 10 milyar dolar seviyesine çıkmasının hedeflendiğini belirtti. Başkan Tefenlili, Denizli’nin Sudan ile ticareti geliştirmek için üzerine düşeceğini söyledi.

Oldukça verimli geçen toplantıda Denizlili iş adamları yaklaşık iki saat süreyle Sudan heyetini soru yağmuruna tuttu. İş adamları soruları ile Sudan’ın sosyo-ekonomik durumu, Sudan’da yapılabilecek yatırımlar hakkında bilgi aldı. Sudan heyeti, Sudan’ı daha yakından tanımaları için iş adamlarını özel davetle Sudan’a davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.