ŞİMDİ BAŞKA BEDENLERE CAN OLACAK

DENİZLİ SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2019 - 09:51, Güncelleme: 06.04.2019 - 09:51 3278+ kez okundu.
 

ŞİMDİ BAŞKA BEDENLERE CAN OLACAK

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 69 yaşındaki Hakikat Güvenir’in organları ailesi tarafından bağışlandı. İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek alınarak İzmir’de organ bekleyen hastalara gönderildi.
Yüksek tansiyon ve vertigo gibi rahatsızlıkları bulunan,31 Mart’ta da evinde baş dönmesi sonucu bayılan ve hemen Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hakikat Güvenir’e  yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra beyin kanaması geçirdiği saptanarak Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Yoğun Bakımda 6 gün boyunca yaşama tutunmak için mücadele eden Güvenir’in tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından aile ile yapılan görüşmeler sonucunda Hakikat Güvenir’in organları bağışlandı. Bunun üzerine İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek alınarak Ege Üniversitesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için hayata geçirdikleri Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi kapsamında son bir ayda kadavradan 3 organ bağışı gerçekleştirdiklerini söyledi ve şöyle devam etti: “ Öncelikle Hakikat Güvenir’in ailesine baş sağlığı diliyorum. Ailemiz yakınlarını kaybetmenin hüznünü bir kenara bırakarak, organ bağışında bulundu ve organ bekleyen hastalara umut oldular. Organ bağışının önemi her platformda anlatıyoruz. Denizli’de görüyorum ki başlattığımız Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi vatandaşlarımız tarafından kabul görerek bize olumlu dönüşler vermeye başladı. Son bir ayda 3 kadavradan organ bağışı gerçekleştirdik. Organ bağışında bulunan tüm ailelerimize bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  
Geçirdiği beyin kanaması sonucu 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 69 yaşındaki Hakikat Güvenir’in organları ailesi tarafından bağışlandı. İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek alınarak İzmir’de organ bekleyen hastalara gönderildi.

Yüksek tansiyon ve vertigo gibi rahatsızlıkları bulunan,31 Mart’ta da evinde baş dönmesi sonucu bayılan ve hemen Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hakikat Güvenir’e  yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra beyin kanaması geçirdiği saptanarak Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Yoğun Bakımda 6 gün boyunca yaşama tutunmak için mücadele eden Güvenir’in tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından aile ile yapılan görüşmeler sonucunda Hakikat Güvenir’in organları bağışlandı. Bunun üzerine İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek alınarak Ege Üniversitesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de organ bağış sayılarını arttırmak için hayata geçirdikleri Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi kapsamında son bir ayda kadavradan 3 organ bağışı gerçekleştirdiklerini söyledi ve şöyle devam etti: “ Öncelikle Hakikat Güvenir’in ailesine baş sağlığı diliyorum. Ailemiz yakınlarını kaybetmenin hüznünü bir kenara bırakarak, organ bağışında bulundu ve organ bekleyen hastalara umut oldular. Organ bağışının önemi her platformda anlatıyoruz. Denizli’de görüyorum ki başlattığımız Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi vatandaşlarımız tarafından kabul görerek bize olumlu dönüşler vermeye başladı. Son bir ayda 3 kadavradan organ bağışı gerçekleştirdik. Organ bağışında bulunan tüm ailelerimize bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlikenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.